Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2020 Avrupa Şampiyonası REZİL OLDUK! Son dakika: Spor yazarları Türkiye - Galler maçını yorumladı... - Haberler - 2020 Avrupa Şampiyonası Haberleri
        • 1

          ERMAN TOROĞLU: Haydi ilk maç İtalya'ydı, Şenol Güneş buna ne diyeceksin? 21 takımlı oynanan ligi, 1 hafta evvel bitirdin rakiplerine göre. Maşallah ne kadar iyi hazırlamışsın Milli Takımımızı. Dün adamlar istedikleri gibi oynadılar, yine bir şey yapamadık. Acizdik, ezildik, büzüldük, yenildik.

        • 2

          Dünkü maç berabere bitseydi, Galler namına yazık olurdu. Edebiyatla futbol oynanmıyor. Koşarak oynanıyor, yardımlaşarak oynanıyor, tekmeye kafa sokarak oynanıyor, yürekle oynanıyor. Bizim sahadaki futbolcular Milli Takım futbolcuları gibi değillerdi.

        • 3

          Benim çocuklarım; tekmeye kafa sokardı. Maç bitince yürüyecek halleri kalmazdı. Onun için bunlar benim çocuklarım değil, sizin çocuklarınız olsun. Hep beraber federasyonla, teknik direktörle mutlu yeni sezonlara.

        • 4

          AHMET ÇAKAR: Ülkece rezil olduk. İkinci maç bitti, golümüz yok, puanımız yok hatta biraz abartırsak yakaladığımız net gol pozisyonu bile çok az. Kim ne derse desin, çok sevmemize rağmen bu başarısızlığın, daha doğrusu ortaya konan kötü futbolun baş sorumlusu Şenol Hoca'dır.

        • 5

          Hadi dedik İtalya çok iyi bir takım ama Galler'in bizden ne fazlası var? Bir-iki oyuncu dışında hepsi sıradan oyuncular.

        • 6

          Bireysel olarak iyi bir takımız ama sanki toplama takım gibi bir arada oynayamayan, ne hücumda üretebilen ne kompakt oynayabilen kötü bir takıma dönüşüvermişiz. Görünen o ki eve dönüyoruz. İsviçre'yi yeneceğiz de en iyi üçüncü olacağız da... Bu sürprizleri geçmiş yıllardaki turnuvalarda yaptık ama şimdi çok zor.

        • 7

          ŞANSAL BÜYÜKA: Milli takımı, Euro 2020’ye “final” diye yolladık, iki maçta boyumuzun ölçüsünü aldık. Hem de gol atamadan, puan alamadan... Koca bir sezon Avrupa’nın tozunu atan “Bizim çocuklar”a ne oldu? Nerede kaldı son 20 yılın altın kuşağı?

        • 8

          Avrupa’ya imzasını atıp, mührünü basan “Bizim çocuklar”, Türk Milli Takımı formasıyla bu kadar geriye gidiyorlarsa, bu kadar çekingen, korkan ve etkisiz kalıyorlarsa, sormak lazım; marifet acaba yabancı hocalarda mı?

        • 9

          Fransa‘da Neymar’ı, M’Bappe‘yi sollayan Burak Yılmaz, ay-yıldızlı forma ile duruyorsa, sezon içinde Milan‘a bir maçta 3 gol atan Yusuf Yazıcı bu kadar kötü oynuyorsa, İtalya‘da, İngiltere‘de tarih yazan Merihli, Çağlar’lı savunma iki maçta 5 gol yiyorsa, Hakan Çalhanoğlu, İtalya‘daki futbolunun yüzde 10’unu milli takımda oynamıyorsa bu işte bir değil, birçok yanlış var demektir.

        • 10

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Hayati final maçında 2002 Dünya Kupası'nda giydiğin gri takım elbise totemi yaparsın. Bu seviyede artık taktik bilmeyen, set kuramayan, çizilmiş oyun planı olmayan hocaların yaşama şansı yok.

        • 11

          Şenol Güneş'e güzel anılar için teşekkür edelim ve devrinin sonunun geldiğini kabul edelim. Maçı yorumlayan efsane teknik adam Mark Hughes, "Türkiye'nin hiçbir fikri yoktu" demiş. Sonuç her dilde aynı. Artık emeklilik zamanı hocam.

        • 12

          İBRAHİM YILDIZ: Şampiyonanın ilk maçlarını izlediğimizde, futbol olarak çok geride kaldığımız bir gerçek. İtalya, Fransa, Almanya, İspanya, Portekiz’in oynadığı futbola bakınca aldığımız sonuçlara üzülmemek gerekir. Büyük fark olduğu ortada. İşin ilginç yanı, Milli Takım’da oynayan oyuncuların büyük çoğunluğu Avrupa’nın çeşitli takımlarında forma giyiyorlar. Tecrübe olarak bir sorun olmadığını söyleyebiliriz.

        • 13

          Şenol Güneş ve ekibi iki maçın analizini yaparken, özeleştiri yapmalılar. Seçilen kadronun doğruluğu sorgulanmalı. Rakibe göre bir ekip ve kendi oyununu oynama becerisi üzerine çalışılmalı.

        • 14

          İyi oynamadığımız ortada. Faturayı oyunculara kesmek işin kolayı. Asıl sorun, kadroyu seçen, taktik veren teknik kadroda. Yenmek ve yenilmek futbolun doğasında var. Önemli olan ne yaptığınızdır? Ne oynadığınızdır. Nasıl yaratıcı oyuncu önemliyse, yaratıcı akıl da o kadar önemlidir. Bunu da yapacak Şenol Güneş ve ekibidir…

        • 15

          LEVENT TÜZEMEN: Şimdi eksi 5 gol averajıyla İsviçre'yi yenmeyi ve en iyi üçüncü olmayı hayal bile etmeyelim. Biz bu kafayla, bu dağınık motivasyonla asla maç kazanamayız hatta 0 puanla bile dönebiliriz. Galler bizden asla iyi takım değil. Ama disiplinli oynadılar.

        • 16

          Turnuva başında futbol ve mücadele olarak "REZİL" olduk. Adam gibi mücadele etmedik, skorlara isyan edecek bir oyuncu grubu göremedik. Şenol Hoca'nın kadro yaparken duygusal davranması büyük hataydı ve hangi oyuncunun daha hazır olduğunu tespit etmesi gerekirdi.

        • 17

          UĞUR MELEKE: Turnuvada 24 takım sahne aldı, buraya herhangi bir iddiayla gelmeyen Makedonya ve Finlandiya da dahil hemen hemen tüm ekiplerin bir planı, bir stratejisi vardı. Biz 180 dakika sahada kaldık ve ortaya düşünsel bir hazırlık, bir akıl koyamadık bence.

        • 18

          İlk 11’imizin yedisi beş büyük lig oyuncusu. Sekizi seneye Avrupa kupalarında mücadele edecek. Uluslararası basın bizi turnuvanın sürpriz yapabilecek ekibi olarak gösteriyordu. 17 Haziran itibariyle ortaya koyduğumuz tablo, bulunduğumuz nokta gerçekten acı verici.

        • 19
        • 20
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa