Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Partiler arası bayramlaşmada gündem Filistin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Siyasi partiler arası geleneksel bayramlaşma, korona virüs salgını nedeniyle bu yıl da video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Bayramlaşma görüşmesinde AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Aydın, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Muhammed Cem Çekerek hazır bulundu.

        AK Parti ilk olarak CHP ile bayramlaştı. Zengin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer ve Deniz Demir’in bulunduğu heyet ile görüştü.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti teşkilatları adına CHP teşkilatının ve seçmenlerinin bayramlarını tebrik etti. Zengin, Türkiye’nin de pandemi sürecinde zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen 3’üncü bayram olduğunu, Kurban Bayramı’na ulaşıldığında dünyanın rahatlayacağını kaydetti.

        REKLAM

        "FİLİSTİN'DE YAŞANANLAR BAYRAMIMIZIN İÇERİSİNE HÜZÜN KATTI"

        İsrail’in Doğu Kudüs ve Gazze’deki saldırılarına değinen Zengin, Filistin’de yaşananların üzüntü verici olduğunu belirterek, “Bayramlar sevinçlerde buluştuğumuz zamanlar fakat biz kendi sevincimizle yetinemeyen insanlarız. Dünya Müslümanlarını kardeş olarak görüyoruz. Ramazan’ın son günlerinde Filistin’de yaşananlar hepimizi üzdü. Bayramımızın içerisine hüzün kattı, bayramımızı derinden yaraladı. Oradaki tüm kardeşlerimizin de bu zorlu zamanda bayramlarını tebrik ediyorum. Bu bayramın dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.

        “EĞER KUDÜS'TE BARIŞ VARSA DÜNYADA BARIŞ VARDIR"

        Zengin, Filistin’de yaşananlara bakıldığında dünyanın ne kadar çifte standart içerisinde olduğunu gördüklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

        REKLAM

        "AK Parti olarak bugüne kadar yaptığımız bütün çalışmalarda sadece Türkiye için değil dünyanın her yerinde barışın hakim olması için gayret gösteren bir siyasi partiyiz. Orta Doğu coğrafyasına baktığımızda özellikle Filistin, Kudüs’te barışın varlığı dünyada barışın varlığıyla eşdeğer. Eğer Kudüs’te bir barış varsa bu dünyada da barışın var olduğu anlamına geliyor. Bu anlamda siyasi partilerin ortaklaşması ve beraber hareket etmesi çok önemli. TBMM’de alınan ortak kararın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Tüm bunlar umarım BM içinde bir anlam ifade eder. Hala bu yaşananlar karşısında ABD’nin BM Güvenlik Konseyinde direnç göstermesi dünya barışı için üzüntü vericidir. Biz burada bunları ifade ederken kastettiğimiz şey ne Türkiye’de ne dünyanın başka bir coğrafyasında yaşayan Musevilerin, Yahudilerin şahıslarına yönelik bir tavır değildir. Burada bahsedilen, İsrail devletinin uygulamış olduğu baskıcı politikalardır. Ümit ediyorum dünya hem sağlıkla ilgili meseleleri aşacak hem de bu ikiyüzlü politikalarından vazgeçecektir."

        "SÖZÜN BİTTİĞİ YER"

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise, Filistin’de yaşananların herkesin yüreğini dağladığını belirterek, “Hiçbir zaman olmaması gereken şeyler özellikle de bu mübarek günlerde yaşandı Filistin’de. Bunu anlamak mümkün değil. İsrail’in yaptığı saldırılar çocuk, kadın, yaşlı demeden ne insanlığa ne vicdana sığar. Sözün bittiği yer. Filistin halkının her zaman yanındayız. Bu bir insanlık ayıbıdır, tarihe bu şekilde geçecektir” diye konuştu.

        CHP; AK PARTİ, DSP, VATAN PARTİSİ, HDP VE İYİ PARTİ İLE BAYRAMLAŞTI

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "İsrail'in çocuk demeden, kadın demeden, yaşlı demeden yaptığı saldırılar, gerçekten ne insanlığa ne vicdana sığar. Sözün bittiği yerdeyiz. Filistin halkının her zaman yanındayız. Bu bir insanlık ayıbıdır, bu tarihe bu şekilde geçecektir." dedi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Parti Meclisi (PM) Üyeleri Semra Dinçer ve Deniz Demir’den oluşan CHP heyeti, siyasi partiler arası bayramlaşma programı kapsamında AK Parti, DSP, Vatan Partisi, HDP ve İYİ Parti heyetleriyle video konferans yöntemiyle bayramlaştı.

        CHP heyeti, ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Aydın, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Muhammed Cem Çekerek'ten oluşan AK Parti heyeti ile görüştü.

        Kovid-19 nedeniyle üçüncü defa video konferans yoluyla bayramlaştıklarını belirten Lale Karabıyık, tüm AK Parti camiasının bayramını kutladı. Bayramlaşma sırasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinen Karabıyık, şunları söyledi:

        "Yüreğimiz dağlandı. Hiçbir zaman olmaması gereken şeyler, özellikle de bu mübarek günlerde yaşandı Filistin'de. Bunu anlamak mümkün değil. İsrail'in çocuk demeden, kadın demeden, yaşlı demeden yaptığı saldırılar, gerçekten ne insanlığa ne vicdana sığar. Sözün bittiği yerdeyiz. Filistin halkının her zaman yanındayız. Bu bir insanlık ayıbıdır, bu tarihe bu şekilde geçecektir. Gerçekten sözün bittiği yerdeyiz."

        Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere terörle mücadelede tüm şehit düşen güvenlik güçlerini anan Karabıyık, "İnşallah bu günler yakında sona erer ve halkımız da tedbirlere uyar. Umuyorum bir sonraki bayramda herkes sevdikleriyle kucaklaşır hale gelir. Ülkemiz için milletimiz için bütün insanlık için sevginin, huzurun, barışın olduğu nice yıllar diliyorum. Ramazan Bayramı'mız milletimize, tüm İslam alemine hayırlara vesile olsun. Barış ve huzur getirsin." ifadelerini kullandı.

        Lale Karabıyık, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi, Onur İste, Selçuk Karakülçe ve Dilara Tambova'dan oluşan DSP heyeti ile bayramlaşma sırasında ise İsrail'in saldırılarına değindi. Saldırıları "vahşet ve katliam" olarak niteleyen Karabıyık, "Umarız BM kendisine düşen görevi yapacaktır. Gerçekten yüreğimiz dağlandı." diye konuştu.

        "DİLİYORUZ Kİ BUNDAN SONRAKİ BAYRAMLAR ŞEKER TADINDA OLSUN"

        Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan başkanlığındaki HDP heyeti ile gerçekleştirilen bayramlaşma sırasında ise Kovid-19 ve İsrail'in saldırıları nedeniyle bayramı buruk geçirdiklerini belirten Karabıyık, "Filistin'e yaşanan zulüm inanılır gibi değil, sözün bittiği yerdeyiz." ifadelerini kullandı. HDP ailesinin bayramını da kutlayan Lale Karabıyık, şunları söyledi:

        "Bizler zaten demokrasiden, kitlelerin temsilinden, Mecliste temsiliyet vurgusundan, bunlardan her zaman yanayız. Güçlendirilmiş parlamenter demokrasiyle taçlandıracağımızı daima ifade ediyoruz. Diliyoruz ki bundan sonraki bayramlar şeker tadında olsun, birlik beraberlik içinde olsun. Kardeşlik ve barışın hüküm sürdüğü günlerde bayramlar daha güzeldir. Bu vesile ile sizlerin bayramını kutluyoruz."

        CHP'deki bayramlaşma programı daha sonra Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu başkanlığındaki İYİ Parti heyetiyle devam etti.

        İYİ Parti ile gerçekleştirilen bayramlaşma sırasında da gündem İsrail'in saldırıları oldu.

        Dünyanın neresinde bir zulüm, haksızlık, katliam varsa ona karşı olduklarını vurgulayan Lale Karabıyık, "Söylenecek bir söz yok, nasıl bir vicdan, nasıl bir insanlığa sığar, bunun tarifi yok." dedi.

        Lale Karabıyık, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan başkanlığındaki Vatan Partisi heyetiyle gerçekleştirilen bayramlaşma sırasında ise hiçbir zaman yaşanmaması gereken olayların bu bayram döneminde yaşandığını söyledi. İki heyet de İsrail'in saldırılarını kınadı.

        MHP, AK PARTİ, DSP, BBP, SAADET VE YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE BAYRAMLAŞTI

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, yeni anayasa çalışmalarının ​​bir uzlaşmayı gerektirdiğini, bunun önce ittifak içerisinde olacağını söyledi.

        MHP'de Genel Başkan Yardımcısı Karakaya'nın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan ve Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy'dan oluşan heyet, ilk bayramlaşmayı Genel Başkan yardımcıları Onur İşte, Hasan Erçelebi, Dilara Tambova ve Selçuk Karakülçe'den oluşan DSP heyetiyle gerçekleştirdi.

        REKLAM

        Gelecek bayramlaşmaların Kovid-19 salgınının olmadığı ortamlarda yapılması temennisinde bulunan ve DSP camiasının Ramazan Bayramı'nı kutlayan Karakaya, "Ramazanın özellikle son 10 günü önemli. Ama son 10 güne girdiğimizde İsrail ordusunun yaptığı bu saldırılılar oradaki sivil, savunmasız Filistinlilere değil, gerçekten tüm dünyadaki mazlumlara yapılmış bir saldırı." dedi.

        Filistin'de yaşananları "insanlık dramı ve trajedi" olarak değerlendiren Karakaya, uluslararası toplumun bu konuda ikircikli davrandığını savundu. Karakaya DSP heyetinin yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

        "Anayasa ile ilgili böyle bir çalışma yaptık. Özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2018'den bu yana fiili uygulamasını da dikkate alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tüm kurum ve kurullarıyla uygulamaya koyacağımızı söylemiştik. Bu anlamda bu sürecin içerisindeki tecrübeler de dikkate alarak böyle bir hazırlık yaptık ve sunduk. Bu bir uzlaşmayı gerektiriyor, uzlaşma önce ittifak içerisinde olacak daha sonra Meclis içerisinde olacak. 360'ı MHP değil hiçbir siyasi partinin bulması mümkün değil. Ama düşünce doğruysa herkesin bunun etrafında toplanacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

        REKLAM

        Karakaya, ayrıca DSP'nin merhum genel başkanlarından Bülent Ecevit'i rahmetle andı.

        AK PARTİ İLE BAYRAMLAŞMA

        MHP heyeti daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, MYK Üyesi Ayten Aydın ve Muhammed Cem Çekerek'in yer aldığı AK Parti heyetiyle bayramlaştı.

        Karakaya, Türkiye'nin son dönemde özellikle dış politika ve terörle mücadele konusunda gösterdiği başarının artık kimsenin inkar edemeyeceği seviyelerde olduğunu belirterek dünya genelinde birçok önemli gelişmenin yaşandığına işaret etti.

        İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını hatırlatan Karakaya, "Özellikle de bizim açımızdan Müslümanlar açısından kutsal sayılan bir ayda, hatta o kutsal ayın belki de en kutsal günleri olarak ifade ettiğimiz bir döneme girerken bayram da dahil yapılan bu insanlık trajedisi, dünya toplumlarının, dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor." ifadesini kullandı.

        Karakaya, bu süreçte sosyal medyanın doğru kullanılması ve paylaşımların engellenmesine karşı tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak dünyanın dört bir yanında insanlığa yapılan saldırıların Kurban Bayramı'nda dinmesi ve bitmesini diledi.

        REKLAM

        BBP İLE GÖRÜŞME

        AK Parti'nin ardından Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Genel Sekreter Yardımcısı Tevfik Eren ve MYK üyesi Dilek Keskin'in yer aldığı BBP heyetiyle bayramlaştı.

        Karakaya, BBP heyetinin dünyadaki Müslümanların sıkıntılarına sadece Türkiye'den tepki geldiğinin anımsatması üzerine, "Nedir Türk milliyetçiliğinin gayesi? Nizamı alemdir. Yani ecdat ne zaman ki çekildi emperyalistlerin alanları genişledi, ondan sonra insanlıkta huzur kalmadı. Biz nizamı alem diye Türk milliyetçiliği yapıyoruz. Biz Türk milliyetçilerine çok iş düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

        YENİDEN REFAH PARTİSİ'YLE BAYRAMLAŞMA

        Daha sonra Genel Sekreter Suat Pamukçu, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin'den oluşan Yeniden Refah Partisi heyetiyle bayramlaşıldı.

        Karakaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İnsanlığın Huzuru Projesi"ni hatırlatarak "Dini, dili, ırkı rengi ne olursa olsun insanlığa karşı işlenen suçlar ve bu trajedilere karşı hep birlikte ayakta olmamız lazım." ifadesini kullandı.

        REKLAM

        SAADET PARTİSİ'YLE BAYRAMLAŞMA

        MHP heyeti daha sonra Genel Başkan yardımcıları Cafer Güneş ve Atik Ağdağ'dan oluşan Saadet Partisi heyetiyle bayramlaştı.

        İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları başta olmak üzere Türk ve İslam dünyasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Karakaya, bu olayların 100 yıl öncesinden hedeflenmiş birtakım stratejiler olduğunu söyledi. Karakaya, milli görüş ile ülkücü hareket arasında geçmiş dönemlerde milli konularda birliktelikler yapıldığını hatırlatarak Türkiye'nin güçlü olması durumunda İslam dünyasında yaşanan üzücü olaylar karşısında gerekli adımların atılabileceğini sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa