Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haberi: Canan Kaftancıoğlu'ndan havalimanı açıklaması

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nın başlatılan millet bahçesi çalışmalarına tepki göstererek, "Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için, Atatürk Havalimanı’nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?" dedi.

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda başlatılan çalışmalara Twitter'dan tepki gösterdi.

        Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

        "Bu milletin maddi manevi ne kadar değeri varsa sattılar. Şimdi de en değerli varlıklarımızdan birini dozerlerle yok ediyorlar. Peki bu işe neden alelacele giriştiler?

        REKLAM

        Büyük değişim öncesinde, 5'li çetelerin halktan götürdüğü paranın önemli kısmının yeni havalimanına bağlanmış olması mı bu acelenin nedeni? Bu parayı acilen oradan kurtarıp, seçim öncesi dışarıya mı taşımaktır asıl amaç? Yani hedef yeni havalimanını hızlıca elden çıkarmak mıdır?

        Burada asıl korku nedir? İşlenen günahların bedeli olarak, üçüncü havalimanının kamulaştırılma korkusu mu? Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için, Atatürk Havalimanı’nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?

        Peki bunların Katarlı veya S. Arabistanlı suç ortaklarına biz nefes aldıracak mıyız? Onlar burada rahat edebileceklerini mi zannediyorlar? Yok edilen Atatürk Havalimanı’nın değerini de çetelerden, onların siyasal ayağından ve yabancı suç ortaklarından alacağımızı bilmiyorlar mı?

        Yatırımcı dostlarınıza da anlayacakları dilden anlatayım: Milletimizden çalınanlarla yapılan hiçbir şey size satılamaz. Beytülmal ile ilgili işlenen suçlarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Gelecekseniz, bunu bilerek gelin.

        Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş 'Talimat aldım, mecburdum.' diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhitti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!"

        ARAPÇA TWEET

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yatırımcı dostlarınıza da anlayacakları dilden anlatayım: Milletimizden çalınanlarla yapılan hiçbir şey size satılamaz. Beytülmal ile ilgili işlenen suçlarda siz dahil kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Gelecekseniz, bunu bilerek gelin" tweetini Arapça olarak da paylaştı.

        KAFTANCIOĞLU'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

        CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu saat: 11.00'de beraberindeki milletvekili ve partililerle, İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Kaftancıoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

        "DÜNYANIN EN ESKİ 10 HAVALİMANINDAN BİRİ"

        "Suçluluğun telaşı içindeler. Değerli yol arkadaşlarım. Biz bugün tüm İstanbullular, doğaseverler, Atatürk severler olarak dünyada ilk on arasında kurulan Atatürk Havalimanı'ndayız. Burası 1912 yılında faaliyete geçti. 1953 yılında uluslar arası uçuşlara açıldı. 2002 yılında metro bağlantısı yapıldı. 2019 yılında ise kapatıldı.

        "HUKUKSUZ BİR ÇALIŞMA VAR"

        Bir pistin yarısı katledilerek pandemide sahra hastanesi açıldı. Arkamızda bulunan alan, çevre düzeni planında havalimanı olarak yer almaktadır. Burada plan değişikliği yapılmadan hukuksuz bir çalışma vardır. Atatürk Havalimanı alanı deprem bölgesindedir. Burası depremsellik açısından çok önemlidir. Burada bir kuş göç yolu varken, İstanbul Havalimanı'nda 21 kuş göçü yolu vardır.

        "BURANIN YIKILMASI 8.7 MİLYAR EURO'LUK KAYIP"

        Bu havalimanının, İstanbul Havalimanı ile birlikte çalıştırılmamasının nedeni teknik bir konu değildir. İstanbul Havalimanı'nın şu an yüzde 50'si inşa edilmiş durumdadır. İstanbul Havalimanı'nın kuzey ormanları sınırında olduğunu söylemeye gerek yok. Atatürk Havalimanı'nın yıkılması 8.7 milyar Euroluk kayıptır. Çevresindeki mekanların yıllık kaybı 500 milyon Euro'dur.

        "KATARLI VE SUUDİLERE SATMAK İSTİYORLAR"

        Peki bu neden yapılıyor. Suçluluğun telaşı içindeler ve gitmeden önce 5'li çetenin eliyle vatandaştan çalmak için yapıyorlar. Burayı Katarlı ve Suudilere satmak istiyorlar. Bunlar diyor ki biz elbette orayı alabiliriz ama orada başka havalimanı olmamasını istiyorlar. Sözde millet bahçesi yapacağız diyerek burayı peşkeş çekip, 84 milyonu kandırıyorlar.

        "ASLA UMUTSUZ OLMAYACAĞIZ"

        Atatürk Havalimanı'nın dönüştürülmesi projesi 2019 yılında duyurulmuştu. Burada ihaleyi alan firmayla ilgili en küçük duyurum bile yapılmadı. CHP olarak, 84 milyonla ve 16 milyon İstanbullu ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün adını taşıyan bu havalimanına iş makinesi sokanlardan hesap soracağız. Fakirin 1 Kuruşunu almaya kalkanlardan hesap soracağız. Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesinde ne demişti: İktidarda olanlar gaflet, delalet hatta hıyanet içinde olabilirler. Asla umutsuz olmayacağız, geldikleri gibi gidecekler."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa