Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 6 yaşında evlendirme davası başladı - Haberler

        Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi.

        KADİR İSTEKLİ İÇİN EN AZ 30 YIL İSTENMİŞTİ

        DHA'da yer alan habere göre iddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.

        HAKLARINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLMİŞTİ

        H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edilmişti. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, bu suç için yasada öngörülen alt ve üst sınırları, bu nedenle oluşan kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

        REKLAM

        15 ARALIK'TA CEZAEVİNE GÖNDERİLMİŞLERDİ

        Daha sonra 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli 15 Aralık 2022'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        İLK DURUŞMA BAŞLADI

        Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşma saat: 11.35'te başladı. Dava öncesi adliye önünde farklı gruplar toplandı. Olayı protesto için eylem yapanların yanı sıra Hiranur Vakfı Üyeleri de adliye önünde geldi. Grup sloganlar atarak tekbir getirdi.

        DURUŞMAYA 40 İL BAROSUNDAN AVUKAT KATILIYOR

        Sanıklardan Yusuf Ziya Gümüşel'e destek pankartı da açıldı. Duruşmaya yaklaşık 40 İl barosundan avukat ve UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği katılma talebinde bulundu.

         6 yaşındaki çocuğa istismarda ifadeler ortaya çıktı!
        6 yaşındaki çocuğa istismarda ifadeler ortaya çıktı! Haberi Görüntüle

        DAVA KAPALI GÖRÜLECEK

        Öte yandan davanın duruşmasının kapalı yapılmasına ve yayın yasağı getirilmesine karar verildi.

        Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirildi. Diğer sanık anne Fatıma Gümüşel katılmadı. Mağdur H.K.G. ise celse arasında ifade verdiği için duruşmaya katılmadı.

        Duruşmaya yaklaşık 40 İl barosundan avukat ve UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği katılma talebinde bulundu. Duruşmanın kalabalık nedeniyle konferans salonunda yapılmasına karar verildi. Duruşma saat 11.35´ de başladı. Kadir İstekli´nin avukatı Eyüp Akıncı, "Katılma taleplerinin reddine karar verilmesini talep ediyoruz. Kapalı oturum yapılmasının elzem olduğu ortaya çıktı. İşci Partisi, Sol Parti gibi katılma talepleri dosyayla ilgisizdir. Verdikleri beyanları kendilerine iade ediyoruz" dedi.

        Fatıma Gümüşel´in avukatı Fatih Atalay, "Bu salonda İslam'a ve Müslümanlara kinini kusmak isteyenleri gördük. Katılma taleplerinin reddini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Yusuf Ziya Gümüşel´in avukatları duruşmanın gizli ve kapalı yapılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısı katılma taleplerinin bir kısmının kabul edilmesi ve duruşmanın kapalı olarak yapılmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve müşteki hariç katılma taleplerinin reddine karar verdi. Ayrıca heyet duruşmanın kapalı olarak devam edilmesine, yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine hükmetti. Duruşma 16.30´a kadar ara verilirken, salon boşaltıldı.

        TÜRK HUKUKÇU KADINLAR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Süreya Turan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "6 yaşında bir kız çocuğuna yapılan sistematik taciz ve istismarın üstü 18 yıl kapatılmış ancak yaşanan infial ve tepkiler üzerine tutuklama kararı verilebilmiştir. Mayıs ayında yapılacak olan duruşma da bu güne çekilebilmiştir. Davada gizlilik kararı verilmesi bu davayı takip etmemize engel olamayacaktır. Çocukların ve kadınların taciz ve istismara daha fazla maruz kalmamaları için her kim olursa olsun ifşa edilmeleri ve hak ettikleri cezaları almaları bütün çocukların güvenliği için gereklidir. İstismara dur demek ve suçluların cezalandırılması için buradayız ve davayı takibe devam edeceğiz".

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa