Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vefat Son dakika! Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş hayatını kaybetti

        Eski Sağlık bakanlarından Osman Durmuş, geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında yaşamını yitirdi.

        DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümeti'nde Sağlık Bakanı olan Durmuş, 5 Ağustos 1947'de Çankırı'da doğdu.

        Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Osman Durmuş, aynı fakültenin Anatomi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi yaptı ve Ankara Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisası'nı tamamladı.

        Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan Durmuş, 1990'da doçent, 2003 yılında profesör oldu. Ulusal ve uluslararası yayınlarda yaklaşık 60 makalesi yayımlanan Durmuş, MHP'den Kırıkkale Milletvekilliği yaptı.

        REKLAM

        57'nci Hükümet'te Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Osman Durmuş, evli ve 3 çocuk babasıydı.

        KOCA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir süredir tedavisi devam eden sağlık eski bakanımız, kıymetli meslektaşım Dr. Osman Durmuş Bey maalesef aramızdan ayrıldı. Kendisine sonsuz rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

        OSMAN DURMUŞ KİMDİR?

        Osman Durmuş, 5 Ağustos 1947 yılında, Çankırı'da doğdu. Siyasetçi ve tıp doktoruydu.

        Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede yaptığı Anatomi ihtisasının ardından Ankara Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi ihtisası da yapmıştır.

        Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Doçent olarak çalıştı. Türkiye Üniversite Öğretim Elemanları Sendikası Kurucusu ve Başkanı olarak görev yaptı. XXI. ve XXIII. Dönem Kırıkkale Milletvekiliği yaptı.

        Sağlık Bakanlığı görevini icra etti.

        ABD'NİN GEN HARİTAMIZI ÇALDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

        Dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş, 1999 yılının temmuz ayında, daha sonra yurt dışına giden Oktar Babuna için düzenlenen kan bağışı kampanyasına, "Kan örneklerimiz yurt dışına çıkarılacak" diyerek karşı çıkmış, Türk halkının gen haritasının ABD'nin eline geçtiğini iddia etmişti...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa