Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da: Kirli ittifak kurdular

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da vatandaşlara sesleniyor. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Bugün 70 bin kişi alanda. Bölgede İslam'a kapılarını ilk açan şehir Diyarbakır ile aynı sevdaya, aynı medeniyete sahip olmaktan dolayı iftihar duyuyorum. Bu kavli bozmaya, kardeşliği yıkmaya kimsenin gücü yetmez.

        Mayıs seçimlerinde Diyarbakır'da milletvekilliğinde ve Cumhurbaşkanlığında arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık. Seçim sonuçlarının içinize sinmediğine inanıyorum. Diyarbakır'da bu kardeşinize yüzde 28,5 ve CHP adayına yüzde 71,5 oy çıkmışsa durup düşünmemiz lazım.

        Bugün aynı oyunu İstanbul'da, Mersin'de yine oynuyorlar. Kirli bir ittifak kurdular. İki partideki bir avuç siyaset baronu ne olup bittiğini bilmiyor.

        REKLAM

        Bavul bavul dolarlar, eurolar. Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Hangi şirketler bunları paylaşıyor? İlkeli bir ittifaktan söz edilebilir mi?

        DEM benim Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır. Siyasi kazanım, eser ve hizmet derdi yok. Seçmenin fikrini, zikrini merak eden de yok. Kirli pazarlıklar var. Bizim yaptığımız reformları beğenmeyip, ortalığı ayağa kaldıranlar CHP'li yöneticilerin faşizm kokan açıklamaları karşısında süt dökmüş kedi misali seslerini çıkarmıyorlar.

        Türkiye geçmişte omurgasızlığın, istismarın, riyakarlığın sembolü zübük siyasetin zulmünü çok çekti. Sizlerin demokratik siyaset palavralarıyla iradenize ipotek koydular. Diyarbakır huzuru da özgürlüğü de yatırımı da hizmeti de refahı da AK Parti döneminde görmedi mi?

        Onlar çukur eylemleriyle bu şehrin sembolü olan Sur'u mahvederken, biz meseleyi bitirmenin ve bölgenin inşa etmenin mücadelesini vermedik mi? Onlar Diyarbakır Cezaevi'nin edebiyatını yaparken biz burayı müzeye ve kültür merkezine dönüştürmedik mi?

        REKLAM

        Onlar esnafımızı, işçimizi, emeklimizi haraca bağlayıp dağa çıkarmak için çocuklarına el koyarken, biz üniversitelerle onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışmadık mı? Onlar yollara mayın döşerken biz yaptığımız yollarla, tesislerle yatırımı hayata geçirmedik mi? Onlar ülke ve millet düşmanı ne kadar marjinal varsa Diyarbakır'da propaganda peşinde koşarken, biz sadece sizlerin kalbini kazanmanın yollarını aramadık mı?

        "31 MART'TA PARTİLER YARIŞMIYOR"

        Bu söylediklerimiz doğruysa gelin yeni dönemin kapılarını birlikte arayalım. El ele, gönül gönüle verip Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edelim. Sadece bakmasını bilen göz, işitmesini bilen kulak, sevmesini bilen kalp yeterli.

        Bugün de Diyarbakır'a demokrasi ve kalkınma atılımlarının yeni safhasında desteğinizi istemek için geldik. 31 Mart seçimlerinde partiler yarışmıyor. Eser ve hizmet siyasetiyle pazarlık ve istismar siyasetidir. Siyaset millete hizmet etmek, ülkenin sorunlarına çözüm bulmak için yapılır.

        "ÜLKEMİZİ BU YÜKTEN KURTARMA VAKTİ"

        Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle konuşuruz. Teröre mesafe koyan herkesle konuşuruz. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne saygı duyan herkesle konuşuruz. Türkiye Yüzyılı'nda bizimle birlikte yol yürümek isteyen herkesle konuşuruz.

        Bu ülkede 85 milyonun huzuru için bir şey yapılacaksa şimdi, hemen yapılmalıdır. Türkiye'ye terörle bedel ödetildi, buna tahammülümüz yok. Bu tehdidi bertaraf ettik. Artık ülkemizi bu yükten tamamen kurtarma vaktidir.

        Kapımız teröristlere de terör örgütleri gölgesinde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır. Listelerini terör örgütünün belirlediği parti, parti olamaz.

        "31 MART DÖNÜM NOKTASI OLACAKTIR"

        Son 21 yılda attığımız her demokratik adımı engellemek için karşımıza dikilen CHP'yi, Kürt kardeşlerimize umut diye pazarlıyorlar. CHP'yi allayıp pullayıp size dayatıyorlar. Bunların hangi çıkarların temsilcisi olduğunu anlatamaya bavullar dolusu paralar yeterlidir. 31 Mart Kürt kardeşlerimizin özgür iradeleriyle kendilerinin ve şehirlerinin geleceğine karar vereceği bir dönüm noktası olacaktır.

        BATMAN'DA KONUŞTU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır mitinginiz ardından Batman'a geçti. Batman'da halka seslenen Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

        "Meydana gelmeden önce 'katılım ne kadar?' dedim. Ne dediler? 50 bin. Meydanlara sığmayan sevdanız için her birinize teşekkür ediyorum.

        GAZZE MESAJI

        Filistin halkı destansı direnişleriyle tüm dünyaya insanlık, onur ve cesaret dersi verdi. 6 aydır aralıksız katliamın ardından önceki gün BM Güvenlik Konseyi acil ateşkes kararı aldı. Batı'nın şımarık ve hukuk tanımaz çocuğu İsrail'in alınan karara uyması için bu ülkenin üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız, Gazzeli kardeşlerimizin bir an önce barışa ve huzura kavuşması için her türlü çabayı sergileyeceğiz. Varsın birileri siyasi çıkar uğruna bize bühtan etsin, devletimize iftira atacak kadar gözünü karartsın. Varsın birileri Filistinli kardeşlerimize 'terörist' diyecek kadar hoyratlaşsın. Biz bugün de yarın da zalimler karşısında baş eğmeyeceğiz. Dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa imdadına koşmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız.

        MUHALEFETE 6'LI MASA TEPKİSİ

        Geçtiğimiz seçimlerde Cumhur İttifakı ile birlikte tüm Türkiye kazandı. 81 vilayetimizin hepsi kazandı. 85 milyonun her bir ferdi kazandı. Millete ballandırarak anlattıkları ittifakın ve adayın temelinin çürük olduğu ortaya çıktı. 6'lı Masa dediler. Şu anda hiçbiri parlamentoda değil. Masanın altına birilerini soktular. Ne çıktı? Hiç.

        Cumhur İttifakı yoluna kararlı devam ederken 6'lı Masa'nın yerinde yeller esiyor. Siyaset mühendisleri tarafından kuruldular sonra da aynı siyaset mühendisleri tarafından tek hamleyle yıkıldılar. Milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah Türkiye'nin yüzüne bakmış da bunlar iktidara gelmemiş.

        Bunlar ne diyor; 'iyi ki kazanmamışız' diyerek kabul ediyorlar. Biz dirayetli duruşumuzla milletimizin hançerlenmesinin önüne geçti. Yamalı bohçayı millete umut diye pazarlayanlar bunların içinin boş olduğunu çok iyi biliyorlar. Benim Kürt kardeşlerim dahil, seçmenlerine masaya ve adayına oy verdirdiler. Sırf kendi ihtisarları için tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa, sola peşkeş çektiler.

        Aynı milli irade simsarlığını bu seçimlerde de sürdürüyorlar. CHP'li ve DEM'li bir avuç komprador dışında ne olup bittiğinden kimsenin haberi yok. Bizim belirlediğimiz adaylara gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler. Milletimizin bu çirkin dayatmayı kabul etmeyeceğine inanıyorum. 31 Mart'ın Türkiye'nin bu işportacı siyaset anlayışından kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

        "BU YAZ İTİBARIYLA IRAK SINIRLARIMIZDA GÜVENLİĞİ TEMİN ETMİŞ OLAAĞIZ"

        Türkiye'yi bölgesindeki birçok ülkeyi saran yangından uzak tuttuk. Tüm terör örgütlerine karşı başarılı mücadele yürüttük. Bölücü örgütün topraklarımızda varlığı bitme noktasına geldi. Suriye'den ülkemize yönelen tehdit önemli ölç üde kontrol altına alındı. Bu yaz itibariyle Irak sınırlarımızın güvenliğini temin etmiş olacağız.

        ENFLASYON MESAJI

        Bölgemizde bu kritik adımları atarken elbette tüm dünya gibi ülkemizi de olumsuz etkileyen enflasyon meselesini göz ardı etmiyoruz. Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren olumlu yansımaları daha net göreceğiz. Emeklilerimizin sıkıntılarının da farkındayız. Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bu güne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk. Bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme yaptık. Maaşlara yaklaşık yüzde 50 oranında; yani enflasyonun üzerinde zam yaptık. Bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 2 Nisan'dan itibaren hesaplara yatırıyoruz. Banka promosyonlarının güncellenmesini sağladık. Kamu bankalarımız 8 bin lira ile 12 bin lira arası promosyon ödemesi yapacak.

        Tüm hanelere sağladığımız 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteğimiz devam ediyor. Toplam 87 milyar liralık doğrudan destek verdik. Enflasyon düştükçe, depremle ilgili yükümüz azaldıkça bütçede elimiz daha rahatlayacak. Muhalefet yine atıp tutarak yine yalan yanlış söyleyerek emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor.

        BATMAN'DAKİ YATIRIMLAR

        Batman'a son 21 yılda 91 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Batman'da üniversitemizi faaliyete geçirdik. 2554 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. 39 spor tesisi yaptık. 15 bin kişilik Batman Stadyumu'nu yaptık. İhtiyaç sahiplerine 9 milyar liralık kaynak aktardık. 810 yataklı eğitim ve araştırması başta olmak üzere 8 hastane dahil, 43 sağlık tesisinin yapımını tamamlayıp hizmete açtık. 500 yataklı Batman Devlet Hastanemizle birlikte iki tesisimizin inşasına devam ediyoruz. 6 bin 352 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 10 bin 720 bağımsız bölümün dönüşünü gerçekleştirdik.

        Bölünmüş yol uzunluğunu 13 km.'den 163 km.'ye çıkardık. Batman-Hasankeyf yolunda köprü ve tüneliyle yolun 30 km.lik kesimini bölünmüş yol olarak tamamladık. Kalan yolu bu sene bitiriyoruz. Batman-Diyarbakır yolu, Kozluk ayrım, Baykan 11. bölge hududu yolu, Gercüş Kırkat göleti yolunda çalışmalar devam ediyor. Gövde uzunluğu bakımından dünyanın en büyük barajı olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve hidroelektrik santralini şehrimize kazandırdık. Batmanlı çiftçilerimize 13 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. Bir arge merkezi ve bir teknopark kurduk. Batman Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı inşaatını 2023 sonu itibariyle tamamladık. Böylece yaklaşık 5 bin kişiye daha ilave istihdam imkanı getirdik. Şimdi Batman Organize Sanayi bölgesini 430 hektar daha büyütüyoruz. Batman'daki işverenlerimize 5 milyar lira tutarında prim teşviği verdik."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa