Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika haberi: Dünya borsaları çakıldı! Borsalar Rus işgalinden nasıl etkilendi? - Para Haberleri

        Küresel piyasalarda Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası sert satışlar yaşanırken en büyük darbeyi Rus Borsası aldı.

        Rusya Borsası MOEX'te iki kez işlemler durdurulurken günlük düşüş yüzde 45 ile tarihi seviyeye ulaştı. Rus Borsası'nda işlem gören hisse senetlerinin kaybı 250 milyar dolara ulaştı. MOEX günü yüzde 33 kayıpla tamamladı.

        RTS endeksinde en fazla değer kaybeden hisse yüzde 58 ile Rosneft olurken Sberbank'ın hisseleri yüzde 57 düşüşle 89.6 rubleden, Gazprom hisseleri ise yüzde 54 değer kaybıyla 127 rubleden işlem görüyor. Lukoil ve Yandex de sırasıyla yüzde 51 ve yüzde 43 kayıp yaşadı.

        Rusya'nın dolar cinsi tahvillerindeki risk primi hızlar atarken, ülkenin 5 yıllık CDS puanı da yüzde 41 artarak 610'u aştı.

        REKLAM

        MOSKOVA BORSASI YARINKİ SABAH SEANSINI İPTAL ETTİ

        Rus borsasındaki ve rublesindeki değer kayıplarının ardından, Moskova Borsası yarınki sabah seansının iptal edildiğini duyurdu. Moskova Borsasından yapılan açıklamada, piyasalarda önemli miktarda dalgalanmalar yaşandığı belirtildi.

        Yatırımcılara duygusal tepkiler verilmemesi tavsiyesinin yer aldığı açıklamada, "Tecrübe, acele yapılan işlemlerin yatırımlarda olumsuz sonuçlar yaratabileceğini gösterir." ifadesi kullanıldı.

         Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan TL mesajı
        Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan TL mesajı Haberi Görüntüle

        AVRUPA'DA EN SERT DÜŞÜŞ ALMANYA'DA

        Rusya'nın işgali sonrası Avrupa'nın ana borsalarında yüzde 2.5 ila 4 arasında satışlar görüldü. Güvenli liman olarak görülen tahvil, altın, İsviçre Frangı ve Japon Yeni'nde ralli yaşandı.

        Borsa cephesinde ülke sanayisinin Rus gazına ve enerji kaynaklarına bağımlı olması nedeniyle en sert satışlar Almanya'dan geldi. DAX yüzde 3.96 üzerinde düştü. Fransa'da CAC yüzde 3.83 geriledi.

        Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 3.28 değer kaybederek 438,96 puana geriledi.

        İngiltere'nin emtia yoğun FTSE-100 endeksinde petroldeki artış nedeniyle düşüş yüzde 3.88 oldu.

        İşgalin başladığı sırada ilk tepkilerin Asya piyasaları da günü kayıpla kapadı. Hong Kong HSI son 5 ayın en sert günlük düşüşünü yaşayarak yüzde 3.2 kayıpla seansı tamamladı. Japon Nikkei yüzde 1.6, Şangay Kompozit yüzde 1.7 geriledi.

        BIDEN: G7' RUSYA'YA KARŞI 'YIKICI YAPTIRIM PAKETLERİ' ÜZERİNDE ANLAŞTI

         ABD Başkanı Biden yaptırımları açıkladı
        ABD Başkanı Biden yaptırımları açıkladı Haberi Görüntüle

        BIDEN'IN AÇIKLAMALARININ ARDINDAN S&P 500 ENDEKSİ GÜNLÜK KAYIPLARINI SİLDİ

        Biden'in açıklamalarının ardından güne sert düşüşle başlayan ABD'de New York Borsası toparlandı. Dow Jones endeksi güne yüzde 2.56 azalışla başladı. Biden'in açıklamalarının ardından kaybını yüzde 1'e indirdi.

        NASDAQ ENDEKSİNDE GÜNLÜK YÜKSELİŞ YÜZDE 1,7'Yİ AŞTI

        S&P 500 endeksi yüzde 2.51 şüşüşle güne başladı ABD Başkanı Biden'in yeni yaptırım paketini aöıklamasının ardından kayıplarını sildi.Güne yüzde 3.13 kayıpla başlayan Nasdaq endeksinde yükseliş yüzde 1.7'yi buldu.

        BORSA İSTANBUL'DA İKİ KEZ DEVRE KESİCİ ÇALIŞTI

        İki kez devre kesicinin çalıştığı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 8,17 değer kaybederek 1.851,38 puandan tamamladı.

        BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 164,65 puan azalırken, toplam işlem hacmi 25,6 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

        Bankacılık endeksi yüzde 8,47 ve holding endeksi yüzde 9,45 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 9,96 ile madencilik oldu.

        Analistler Başkan Biden'ın açıklayacağı ek yaptırımların izleneceğini belirtiyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa