Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sipariş vermeden önce dikkat etmeniz gerekenler! Restoranların hijyeni...
        • 1

          YEŞİLLİKLER

          Hijyeninden emin olmadığınız bir yerde ya da ilk defa gittiğiniz bir restoranda salata ilk tercihiniz olmayabilir. Hijyeninden emin olmadığınız bir yerde yeşilliklerin nasıl temizlendiğini bilemeyebilirsiniz.

        • 2

          2. OTELLERİN AÇIK BÜFESİ

          Otellerde açık büfelerde gördüğünüz birçok ürün bir önceki günden kalma ürün olabilir. Genellikle pasta reyonundan tercih edeceğiniz kek veya çörekler içerisindeki krema dünden kalabilir veya farklı bir ürün tamamen farklı bir ürüne çevrilebilir.

        • 3

          3. PİŞMESİ UZUN SÜREN ÜRÜNLER

          Makarna, lazanya gibi pişmesi uzun süren ürünleri eğer iyi bir restoranda yemiyorsanız, bu ürünler önceden ön pişirmeyle hazırlanır. Sipariş geldiğinde ise sosu ilave edilerek servis edilir. Hazır paketlenmiş noodlelar gibi düşünebilirsiniz.

        • 4

          4. TATLILAR

          Çoğu tatlılar buzlukta saklanmak için müsaittir. Örneğin siprariş ettiğiniz bir sufle o anda yapılması uzun süreceği için önceden hazırlanıp dolaptan çıkarılır ve çözdürüldükten sonra sosla servis edilir.

        • 5

          5. TAVALAR

          Bazı restoranlarında kullanılan wok tavalar genellikle yıkanmayabilir, sipariş sonrası silinir ve tekrar yağlanır. Çünkü sürekli yıkanması hem vakit kaybı hem de yemeğin tadını alacağı düşünülür.

        • 6

          6. POĞAÇALAR

          Genelde pastanelerden alınan poğaçalar birçok insanın midesini yakabiliyor. Bunun asıl nedeni uygulanan teknikten ziyade kullanılan yağ türüdür. Endüstriyel mutfaklarda sıklıkla kullanılan Alba yağı, bazı pastanelerde tercih ediliyor. Kimyasal bir yağ olan Alba yağı uzun ürünlerde uzun süre tazelik ve dayanıklılık sağlar.

        • 7

          7. TUZ VE KARABİBER

          Lüks bir restorana gittiğinizde özellikle yurtdışında sofrada tuz ve karabiber göremezsiniz. Bunun nedeni ise şefin tuzun ayarını dört dörtlük yaptığını düşündürmek istemesidir. Hatta ekstra tuz istemek bazen saygısızlık olarak bile görülebilir.

        • 8

          8. BEYAZ ET

          Özellikle yaz aylarında beyaz et tüketmek riskli olabilir. Beyaz et çok hızlı bir şekilde bozulabildiği için Salmonella riski yazın daha çok artar, bunun yerine kırmızı et ya da sebze tercih edebilirsiniz.

        • 9

          9. BARLAR

          Temizliğinden emin olmadığınız bar/pub gibi yerlerde tercih edebileceğiniz ürünler genellikle kızartmalardır. Kızartmaların dereceleri yüksek olduğu için bakteri ve mikroorganizma barındırmazlar.

        • 10

          10. GARSONLAR

          Bir restoran veya kafede garsonlara kötü davranmak iyi bir fikir olmayabilir, sonuç olarak yemeğinizi servis eden kişi yine garsonlardır.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa