90’lı yıllarda Yeşilova isimli bir Ege kasabasında yaşayan sıcak, samimi insanların hikayesini anlatır Yeşil Deniz. Belediye hoparlöründen 24 saat anons yapılan, herkesin herkesi tanıdığı ve hakkında dedikodu yapacak kadar malumata sahip olduğu bir yerdir Yeşilova. Kasaba halkı Yeşil Deniz adını verdikleri tarlalarda çalışırken tek eğlence kaynakları kasabanın radyosu olan Ova Fm ve Radyocu İsmail’in yaptığı istek programıdır. Bu kasabada eğer bir kişi birine istek yollarsa o kişinin de karşı tarafa yollaması şarttır. Yoksa elalemin içine çıkacak yüzü kalmaz. Tabii ki bu istekler ücrete tabidir… İstek programı halkın eğlencesi olmasının yanı sıra kasabada hiç eksik olmayan aşk hikayelerinin de en büyük romantizm kaynağıdır. “Yeşil Deniz” Yeşilova halkı için yalnızca tarlanın adı değil, hayatın adıdır aslında…
“Ağzını gırdımın garibanlığı”
Bölüm 1
/“Ağzını gırdımın garibanlığı”
Yayın Tarihi: 24 Ekim 2014
Doksanlı yıllarda küçük bir Ege kasabası ve bu kasabanın sıradan insanları. Ama öylesine sıcak, öylesine dost canlısı, öylesine de samimi.
“Vazgeçmek vaa mı bizim kitabımızda?”
Bölüm 2
/“Vazgeçmek vaa mı bizim kitabımızda?”
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2014
Altınlara bir an önce kavuşmak zorunda olan İsmail ve arkadaşları bu kez bambaşka bir planla Hilmi Çakırlı’nın kapısını çalacaktır. İsmail ve arkadaşları altınlara kavuşabilecek mi?
“Yollaa çatallanır bazen”
Bölüm 3
/“Yollaa çatallanır bazen”
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2014
Süleman’ın yaptığı plana göre, Hilmi Çakırlı’nın bahçesindeki altınları çıkarmanın tek yolu Zümrüt’ü İsmail’e aşık etmektir.
“Yıldızlar bu gece çok güzel İsmail...”
Bölüm 4
/“Yıldızlar bu gece çok güzel İsmail...”
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2014
İsmail ve arkadaşları Şükrü’nün gelişiyle yakalanmaktan son anda kurtulmuşlardır. Emine’nin henüz reşit olmadığını ve 18’ine basması için aradan iki gün geçmesi gerektiğini öğrenmişlerdir.
“Bi garip ölmüş diyele Soğuk su ile yuyala”
Bölüm 5
/“Bi garip ölmüş diyele Soğuk su ile yuyala”
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2014
İsmail Zümrüt’ün bir anda elini tutmasıyla neye uğradığını şaşırmıştır. Aynı anda orada yaşananlara şahit olan bir kişi daha vardır: O da Sedef.
“Zaman makinem olur musun?”
Bölüm 6
/“Zaman makinem olur musun?”
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2014
Sedef’in sözlenmesiyle birlikte İsmail büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Süleman ise Köstencelerin Halil’e verdiği sözden sonra kızını istemeye gitmek zorundadır.
“Mavi denizler...”
Bölüm 7
/“Mavi denizler...”
Yayın Tarihi: 05 Aralık 2014
İsmail anne ve babasının öldüğü yerde Zümrüt’e ilan-ı aşk etmiş ve planın birinci aşamasını tamamlamıştır.
“İsmail’in Rüyası”
Bölüm 8
/“İsmail’in Rüyası”
Yayın Tarihi: 12 Aralık 2014
İsmail Sedef'i kaybetse de altınlardan vazgeçmiyor.
“Zümrüt, Sedef, Altın...”
Bölüm 9
/“Zümrüt, Sedef, Altın...”
Yayın Tarihi: 19 Aralık 2014
Hafize’nin aniden rahatsızlanması, bir anda planları bozar. İsmail, Süleman’la birlikte Hafize’yi hastaneye götürmeye mecbur kalırken, üst üste gelen aksilikler İsmail’in, peşini bırakmayacaktır.
“Yarım battaniye...”
Bölüm 10
/“Yarım battaniye...”
Yayın Tarihi: 26 Aralık 2014
Süleman, Emin ve Cemil; İsmail’in altınları bulduğunu son anda anlamış ve onu jandarmaya gidip teslim olmadan önce yakalamışlardır.
“Ne mutlu o gariplere!”
Bölüm 11
/“Ne mutlu o gariplere!”
Yayın Tarihi: 02 Ocak 2015
İsmail bir kaza yaşayıp, Zümrüt’e gerçekten aşık olur. Altınları bulunca garibanlık bitecek, her şey düzelecek, her şey yoluna girecek zannetmişlerdir ama asıl hikâye daha yeni başlamaktadır.
“Temelli dellendi ya len bu millet”
Bölüm 12
/“Temelli dellendi ya len bu millet”
Yayın Tarihi: 09 Ocak 2015
Cemil’in caminin yardım kutusuna attığı altın, işleri bir anda karıştırmıştır. Kasabada birilerinin gömü bulduğu dedikodusu hızla yayılır.
“Sahte Altınlar”
Bölüm 13
/“Sahte Altınlar”
Yayın Tarihi: 16 Ocak 2015
İsmail’in, jandarmalar tarafından götürülmesiyle Emin ve Emine’nin nişanına gölge düşmüştür. Fakat asıl sorun, kız tarafının davet ettiği Sarraf Ahmet’in, nişana gelmesiyle başlar.
“Ağacın Altındaki Adam”
Bölüm 14
/“Ağacın Altındaki Adam”
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2015
“Cambaz Muammer’in Tayı”
Bölüm 15
/“Cambaz Muammer’in Tayı”
Yayın Tarihi: 30 Ocak 2015
Ağacın altındaki adamla tanışan sadıçlar, karşılarında beklediklerinden çok farklı birini bulmuşlardır.
“Süleman’ın İntikamı”
Bölüm 16
/“Süleman’ın İntikamı”
Yayın Tarihi: 06 Şubat 2015
Ağacın altındaki adam bizimkilere ne söyleyecektir, Sadıçlar, altınları bozdurmak için aradıkları fırsatı bulacak mıdır, Hicabi tayının kaçırıldığını öğrendiğinde ne yapacaktır?
“Kırmızı Ayakkabı”
Bölüm 17
/“Kırmızı Ayakkabı”
Yayın Tarihi: 13 Şubat 2015
Emin babasına giderek düğün parasını ayarladığını; Süleman da Köstencelerin Halil’e giderek artık parası olduğunu ve kızıyla evlenmeyeceğini söyleyecektir.
“Yaralı Güvercin”
Bölüm 18
/“Yaralı Güvercin”
Yayın Tarihi: 20 Şubat 2015
Hicabi ile birlikte İzmir’e götürülen Sedef’i nasıl bir süreç bekleyecektir, İsmail ve Zümrüt arasındaki ilişki, Sedef’in geçirdiği kazayla nasıl yön değiştirecektir?
“Adam gibi adam olcez”
Bölüm 19
/“Adam gibi adam olcez”
Yayın Tarihi: 27 Şubat 2015
Köstencelerin Halil’in ani ölümü, Süleman’ı yeniden zor bir duruma sokarken; bütün bu olanlardan ders çıkaran sadıçlar, kendi aralarında sözleşip; yalanı dolanı bırakmaya karar verirler.
“Sümek Gafalı”
Bölüm 20
/“Sümek Gafalı”
Yayın Tarihi: 06 Mart 2015
Emine, annesinin ani gelişiyle ne yapacağını şaşırmıştır. Sadıçlar ise Şükrü’yü de yanlarına alıp Saffet Emmi ve kızanlarından özür dilemeye gider.
“Olay gecesi nerdeydin Semih?!”
Bölüm 21
/“Olay gecesi nerdeydin Semih?!”
Yayın Tarihi: 13 Mart 2015
Ağacın altındaki adamın tavsiyesine uyan sadıçlar, çareyi kokoreç işine girmekte bulmuştur ancak kasabada bekledikleri ilgiyi göremezler.
“Sayıların en değerlisi”
Bölüm 22
/“Sayıların en değerlisi”
Yayın Tarihi: 20 Mart 2015
Zümrüt her ayrıntıda karşısına çıkan İsmail’i bir türlü unutamazken; İsmail’in beklenmedik bir davranışı her şeyi tuzla buz etmeye yetecektir.
"Ağzını gırdımın altınları"
Bölüm 23
/"Ağzını gırdımın altınları"
Yayın Tarihi: 27 Mart 2015
Yaptığından pişman olan İsmail, Zümrüt’e kendini affettirebilecek midir, İsmail, Zümrüt ve Sedef üçgeninde yaşananları öğrenen Emin, İsmail’e nasıl bir tepki verecektir?
“Anadolum, Anadolum”
Bölüm 24
/“Anadolum, Anadolum”
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2015
Şükrü oğlunun düğüne gelecek midir? Emin ve İsmail arasındaki dargınlık son bulacak mıdır? Düğün eğlencesi bütün hızıyla sürerken, Cevriye’nin kasabadan ayrıldığını öğrenen Kenan ne yapacaktır?
“Mutsuzluk mu? Suçluluk mu?”
Bölüm 25
/“Mutsuzluk mu? Suçluluk mu?”
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2015
Hicabi, İsmail’den, Sedef’le evlenmesini ister. İsmail Hicabi’nin teklifine ne cevap verecektir? Tüccar Sami, Bahri’nin tüm borçları ödediğini öğrenince ne yapacaktır?
“Benimle evlenir misin?”
Bölüm 26
/“Benimle evlenir misin?”
Yayın Tarihi: 20 Nisan 2015
Kâmil, Tüccar Sami ile sürpriz bir ortaklığa hazırlanırken; İsmail’e yardım etmek isteyen Süleman ve Cemil gizlice Hicabi’nin evine girmekle neyi amaçlamaktadır?
“Aşk, hediyeleen en güzelimiş”
Bölüm 27
/“Aşk, hediyeleen en güzelimiş”
Yayın Tarihi: 27 Nisan 2015
Sedef’i uzun zaman sonra tekrar istemeye giden Bakır ailesini neler bekleyecektir, Babası tarafından evden kovulan Bahri, kokoreç tezgahının kaderini bir anda nasıl değiştirecektir?
“Mavi Boncuk”
Bölüm 28
/“Mavi Boncuk”
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 2015
Cemil, sonunda Safiye’nin kendisini sevmediği gerçeğiyle yüzleşirken sadıçlar, Cemil’i mutlu edebilmek için son bir umut nasıl bir oyunun içine girecektir?
“Cemilödingerin Kedisi"
Bölüm 29
/“Cemilödingerin Kedisi"
Yayın Tarihi: 11 Mayıs 2015
Sadıçlar, farklı bir oyunla Cemil’i geçmişe döndürmenin hesaplarını yaparkan; Mehmet Ali hocanın yazdığı dilekçe yüzünden kasabaya gelen müfettişler, işleri bir anda nasıl karıştıracaktır?
“Sahte Müezzin"
Bölüm 30
/“Sahte Müezzin"
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 2015
Sadıçlar, sahte müezzin olarak tanıttıkları Bahri’yi müfettişlere yutturabilecek midir, Bir an önce tahkikatı bitirip gitmek isteyen Şerif Ali, başına gelenlerden sonra neden kalmaya karar verecektir?
“Kağıt Gemi"
Bölüm 31
/“Kağıt Gemi"
Yayın Tarihi: 25 Mayıs 2015
Cemile ve Naciye, İsmail ve Zümrüt arasında olanları öğrenecek midir? Kendisini mutsuzluğa hapseden İsmail, sadıçların düzenlediği organizasyonla biraz olsun teselli bulacak mıdır?
“Ersin'in Kundağı"
Bölüm 32
/“Ersin'in Kundağı"
Yayın Tarihi: 08 Haziran 2015
Cemile, sonunda sadıçları köşeye sıkıştırarak Zümrüt gerçeğini öğrenir. Şimdi Cemile ne yapacaktır, İsmail, Zümrüt'ün Tugay'la oynadığı oyunu öğrendikten sonra nasıl bir tepki gösterecektir?
“Bizim bu işleemiz hiç düzgün gitmicek mi len?"
Bölüm 34
/“Bizim bu işleemiz hiç düzgün gitmicek mi len?"
Yayın Tarihi: 10 Ağustos 2015
Almanya’dan dönen Kostak Üsen ve ailesi, Yeşilova’ya hızlı bir giriş yaparlar. Bu giriş sadece Yeşilova için değil; İsmail ve arkadaşları için de geri dönülmez olayların başlangıcı olacaktır.
“Hayırdır, arabayı niye yakıyordunuz siz?"
Bölüm 35
/“Hayırdır, arabayı niye yakıyordunuz siz?"
Yayın Tarihi: 17 Ağustos 2015
Sebahattin’in, heykele tekrar vurulduğunu fark etmesi, Sadıçlar'ın planlarını alt üst eder.
“Benim bu aralaa hapse girmemem ilazım sadıç"
Bölüm 36
/“Benim bu aralaa hapse girmemem ilazım sadıç"
Yayın Tarihi: 24 Ağustos 2015
Sadıçların arabasını yakarken yakalanan Bahri, tüm suçları üstlenip, kendisini feda etmiştir. Sadıçlar, Bahri’yi kurtarmak için nasıl bir maceranın içine atılacaktır?
“Hayatta güzel şeyle de oluyo"
Bölüm 37
/“Hayatta güzel şeyle de oluyo"
Yayın Tarihi: 31 Ağustos 2015
Sadıçlar, Gonca’nın aniden önlerine çıkışıyla ne yapacaklarını şaşırmışlardır. Arabaları külüstür hâldedir ancak Naciye’nin de bir an önce doğuma yetiştirilmesi lazımdır.
“Bombastik Üsen'in Yüssüü"
Bölüm 38
/“Bombastik Üsen'in Yüssüü"
Yayın Tarihi: 07 Eylül 2015
İsmail ve Zümrüt ailelerine açılabilecek midir, Cinayeti işleyen kimdir, sadıçlar, Üsen’i kontrol etmek amacıyla Sibel’i yakınlarında tutmayı düşünürken; bu görevi onlar için kim üstlenecektir?
“Kusura bakma Maggayvır sen çok iyi bi insansın"
Bölüm 39
/“Kusura bakma Maggayvır sen çok iyi bi insansın"
Yayın Tarihi: 14 Eylül 2015
Süleman’ın içindeki aşk külleri Neşe’nin gelişiyle yeniden alevlenmiştir. Üsen, Sibel’in Sülemanlar’a yerleştiğini öğrenince ne tepki verecektir?
“Allahım ben Neşe'nin yüzünü nası bakcem?"
Bölüm 40
/“Allahım ben Neşe'nin yüzünü nası bakcem?"
Yayın Tarihi: 21 Eylül 2015
Ova damında uyanan Süleman, Sibel’le yaşadıklarından ötürü pişmanlık duyar. Almanya’ya gitmek için Süleman’ı kullanan Sibel, amacına ulaşabilecek midir Neşe ve Süleman arasındaki küslük bitecek midir?
“Bildeen Keçi"
Bölüm 41
/“Bildeen Keçi"
Yayın Tarihi: 28 Eylül 2015
Sibel’le evlenme kararı alan Süleman, hazırlıklara başlar. Emin’in kaçırdığı keçi ise sadıçların başına bela olmuştur. Bahattin Abi durumu anlamadan, keçiyi bulmaları gerekmektedir ama keçi yoktur.