Vikingler

5. Sezon

Balıkçı Kral
Bölüm 1
/Balıkçı Kral
Yayın Tarihi: 29 Kasım 2017
Ivar, Büyük Ordu için oluşturduğu cesur bir stratejiyle Ubbe ve Hvitserk'i yanına çekmeye çalışır. Saksonların arasında dindar bir güç yükselir. Floki yeni bir yol çizer.
Ölmüşler
Bölüm 2
/Ölmüşler
Yayın Tarihi: 29 Kasım 2017
Kral Harald'ın Kattegat'a dönmesi Lagertha'yı rahatsız eder. Kuzeylilerin York'taki varlığına meydan okumak için ittifaklar oluşturulur. Floki fırtınalı denizlere açılır.
Vatan
Bölüm 3
/Vatan
Yayın Tarihi: 06 Aralık 2017
Piskopos Heahmund ve Aethelwulf savaş planlarını uygulamaya geçirir. Ancak bu hamle Ragnar'ın oğulları arasında ayrılığa yol açar. Harald, Astrid'i halkıyla tanıştırır.
Plan
Bölüm 4
/Plan
Yayın Tarihi: 13 Aralık 2017
Lagertha, Ubbe'ye bir teklifte bulunur. Astrid, Harald'ın yaptığı teklifi düşünür. Heahmund yeni bir saldırı planı yapar. Bjorn ufkunu genişletir.
Mahkûm
Bölüm 5
/Mahkûm
Yayın Tarihi: 20 Aralık 2017
Yeni hamlelerini planlayan Ivar, Heahmund'a büyük bir ilgi göstermeye başlar. Floki, Kattegat'a geri gelir. Bjorn Afrika'da her şeyin göründüğü gibi olmadığını fark eder.
Mesaj
Bölüm 6
/Mesaj
Yayın Tarihi: 27 Aralık 2017
Ivar yanına Heahmund'u alarak Harald'a bir teklifte bulunur. Lagertha'nın halkı üzerindeki kontrolü zayıflar. Bir müttefik, sadakatinin bedelini ağır bir şekilde öder.
Dolunay
Bölüm 7
/Dolunay
Yayın Tarihi: 03 Ocak 2018
Bjorn, Kattegat'a dönüşünün ardından değişiklikler yapar. Lagertha ise savaşa Kattegat'ta hazırlanır. Astrid büyük haberler verir. Floki'nin topluluğunda şüphe belirir.
Şaka
Bölüm 8
/Şaka
Yayın Tarihi: 10 Ocak 2018
Kattegat'ı ele geçirmek için verilen savaşta eski hesaplar kapanır, tuzaklar kurulur ve kardeş kardeşle savaşır. Hem Floki hem de Alfred cesur yeni dünyalar düşler.
Basit Bir Hikâye
Bölüm 9
/Basit Bir Hikâye
Yayın Tarihi: 17 Ocak 2018
Savaşın ardından yeni ilişkiler kurulur ve bağlılık yeminleri edilir. Başka bir yerde Floki alışık olduğu sorunlarla yüzleşir. Alfred'in hayatı değişir.
Öngörü Anları
Bölüm 10
/Öngörü Anları
Yayın Tarihi: 24 Ocak 2018
Kattegat için yapılan savaşta kan dökülür ve ittifaklar bozulur. Lagertha, Harald ve Ubbe muharebe meydanında sevdikleriyle karşı karşıya gelir.
Haberler
Bölüm 11
/Haberler
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2018
Kattegat için verilen amansız mücadelenin ardından Ivar'ın tek amacı intikamdır. Bu sırada Bjorn tatsız haberler alır, Lagertha ise azalan seçeneklerini değerlendirir.
İğrenç Bir Cinayet
Bölüm 12
/İğrenç Bir Cinayet
Yayın Tarihi: 05 Aralık 2018
Hem siyasi hem de romantik entrikalar, Heahmund'un Lagertha ile bağlantısını, Ivar'ın yeni eşini ve Alfred'in müstakbel kraliçesine davranışlarını etkiler.
Yeni Bir Tanrı
Bölüm 13
/Yeni Bir Tanrı
Yayın Tarihi: 12 Aralık 2018
Heahmund'un Lord Cuthred'e karşı kararlı tutumunun sonuçları devam etmektedir. Kattegat'ta Ivar'ın büyüklük sanrıları kaygı verici bir hâl alır.
Kayıp Zaman
Bölüm 14
/Kayıp Zaman
Yayın Tarihi: 19 Aralık 2018
Ivar'ın dramatik kurbanı kuşku uyandırır. Harald'ın güçleri yaklaşırken, Alfred'e karşı komplolar gündeme gelir. Yaşadığı trajedi, Floki'nin aydınlanmasını sağlar.
Cehennem
Bölüm 15
/Cehennem
Yayın Tarihi: 26 Aralık 2018
Arkasına Vikingleri alan Alfred Wessex için savaşmaya hazırlanırken, rahatsız edici bir görüntü Heahmund'u arzularından vazgeçmeye ikna eder.
Buda
Bölüm 16
/Buda
Yayın Tarihi: 02 Ocak 2019
Savaşın ardından, Ragnar'ın oğulları onun en büyük hayallerinden birini gerçekleştirir. Bu sırada Bjorn dengini bulur, Hvitserk ise yeni bir yol keşfeder.
En Korkunç Şey
Bölüm 17
/En Korkunç Şey
Yayın Tarihi: 09 Ocak 2019
Yeni bir tehdit Wessex'e yaklaşırken Bjorn, Harald ile bir plan kurar. Ivar, Hvitserk'e reddedemeyeceği bir teklif yapar, Floki'nin inancı şaşırtıcı şekilde sarsılır.
Baldur
Bölüm 18
/Baldur
Yayın Tarihi: 16 Ocak 2019
Ivar giderek daha merhametsiz olur, Ubbe savaş öncesinde cesurca bir plan yapar, Judith sarsıcı bir şey keşfeder, Hvitserk ise bir müttefikin aklını çelmeye uğraşır.
Mağarada Yaşananlar
Bölüm 19
/Mağarada Yaşananlar
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2019
Ragnar'ın oğulları kaderlerini yaşarken Ivar, Baldur ile ilgili sorularla yüzleşir. Ubbe ölümüne savaşır, Floki akıl almaz bir şey bulur, Bjorn ise eve doğru yola çıkar.
Ragnarok
Bölüm 20
/Ragnarok
Yayın Tarihi: 30 Ocak 2019
Bjorn, tacı Ivar'dan almak için harekete geçerken, Kattegat için kan, ihanet ve aşılması imkânsız gibi görünen zorluklarla dolu son bir savaş veriliyor.