Neon Genesis Evangelion
İkinci Patlama'dan on beş yıl sonra Shinji Ikari, korkunç Havariler'e karşı savaşan genç meka pilotlardan biri olarak babasının grubu Nerv'e katılır.
Havari Saldırısı
Bölüm 1
/Havari Saldırısı
Yayın Tarihi: 04 Ekim 1995
2015 yılında, bir Havari Tokyo-3'e saldırmak için geri döner. Misato Katsuragi, Shinji'yi görüşmediği babası Gendo'nun yönettiği Nerv Karargâhı'na gönderir.
Yabancı Tavanlar
Bölüm 2
/Yabancı Tavanlar
Yayın Tarihi: 11 Ekim 1995
Eva Ünite Bir'e bindikten sonra gözlerini hastanede açan Shinji, savaşa dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Shinji'ye acıyan Misato, onun yanına taşınmasına izin verir.
Sessiz Telefon
Bölüm 3
/Sessiz Telefon
Yayın Tarihi: 18 Ekim 1995
Okulda Shinji'nin Eva pilotu olduğu öğrenilir ve sınıf arkadaşı Toji bu yüzden ona sinir olur. Bir Havari ortaya çıkar ve Shinji'nin yeniden pilotluk yapması gerekir.
Kaçış Sonrası Yağmur
Bölüm 4
/Kaçış Sonrası Yağmur
Yayın Tarihi: 25 Ekim 1995
Girdiği son çatışmanın ardından gerilen Shinji evden kaçar ve Kensuke ile buluşur. Nerv onu geri getirdikten sonra, Misato ona bir seçenek sunar.
Rei, Cesaretin Ötesi
Bölüm 5
/Rei, Cesaretin Ötesi
Yayın Tarihi: 01 Kasım 1995
Ünite Sıfır'ın pilotu Rei Ayanami iyileşmiş gibi görünse de, ne bir arkadaşı vardır, ne geçmişini hatırlar, ne de Shinji'yi yakından tanımakla ilgilenir.
Tokyo-3'te Hesaplaşma
Bölüm 6
/Tokyo-3'te Hesaplaşma
Yayın Tarihi: 08 Kasım 1995
Beşinci Havari Nerv'e doğru kazı yaparken Misato, Yashima Harekâtını yönetir: Japonya'nın tüm enerjisi, Ramiel'i bir pozitron tüfeğiyle yok etmek için kullanılacaktır.
İnsanın Eserleri
Bölüm 7
/İnsanın Eserleri
Yayın Tarihi: 15 Kasım 1995
Ritsuko, Shinji'ye İkinci Çarpma'nın gizli tutulan gerçek nedenini anlatır. Ardından, Misato ile birlikte Eva'ya rakip olan bir robot için saha testine katılırlar.
Asuka Japonya'da
Bölüm 8
/Asuka Japonya'da
Yayın Tarihi: 22 Kasım 1995
Shinji ve arkadaşları, Eva Ünite İki ve pilotu Asuka ile denizde buluşan Misato'ya eşlik eder. Misato'nun eski dostu Ryoji Kaji de kendine göre planlarıyla oradadır.
Zihin, Uyum, Hareket
Bölüm 9
/Zihin, Uyum, Hareket
Yayın Tarihi: 29 Kasım 1995
Asuka ve Shinji bir başka Havari ile karşılaşır, ancak Havari onları alt eder. Artık onu tamamen yok edecek senkronize hareketleri öğrenmek için altı günleri vardır.
Magmaya Dalış
Bölüm 10
/Magmaya Dalış
Yayın Tarihi: 06 Aralık 1995
Nerv, bir volkanın içinde hareketsiz embriyo formunda bir Havari olduğunu öğrenir. Asuka, magma için tasarlanmış ekipmanı kullanarak Ünite İki ile onu almaya gönderilir.
Sessiz Karanlıkta
Bölüm 11
/Sessiz Karanlıkta
Yayın Tarihi: 13 Aralık 1995
Tam başka bir Havari tespit edilmişken, Tokyo-3'ün güç akışı kesilir. Nerv, Üniteleri elle hazırlarken, Eva pilotları yer üstünden tünel kazarak tabana girmek zorundadır.
Bir Mucizenin Değeri
Bölüm 12
/Bir Mucizenin Değeri
Yayın Tarihi: 20 Aralık 1995
Gendo ve Fuyutsuki Antarktika'dayken, Dünya'nın üzerinde Tokyo-3'ü bombalamayı amaçlayan yeni bir Havari tespit edilince yeni terfi eden Misato başa geçer.
Karargâha Sızan Havari
Bölüm 13
/Karargâha Sızan Havari
Yayın Tarihi: 27 Aralık 1995
Bir Havari Nerv'e sızar ve kısa sürede Magi sistemini ele geçirir. Ritsuko, Ireul'u kendi kendini yok etmeye mecbur edecek bir program yazmayı önerir.
Seele, Ruhun Koltuğu
Bölüm 14
/Seele, Ruhun Koltuğu
Yayın Tarihi: 03 Ocak 1996
Seele, Nerv'i ve Gendo'nun Üçüncü Havariden On Birinci Havariye kadar yaptıklarını incelerken Ritsuko, Eva pilotlarının Üniteleri değiştirdiği bir test gerçekleştirir.
Yalanlar ve Sessizlik
Bölüm 15
/Yalanlar ve Sessizlik
Yayın Tarihi: 10 Ocak 1996
Shinji, babasıyla yıllar sonra ilk kez annesinin mezarında karşılaşır. Ritsuko, Misato ve Ryoji bir düğüne katılırken, Asuka bir randevuya çıkar.
Ölüme Ramak Kala
Bölüm 16
/Ölüme Ramak Kala
Yayın Tarihi: 17 Ocak 1996
Shinji ve Ünite Bir, çatışma sırasında bir Havarinin giderek büyüyen gölgesine girer. Nerv her ikisinin de kaybolduğundan korkarken, Shinji tuhaf bir deneyim yaşar.
Seçilecek Dördüncü Aday
Bölüm 17
/Seçilecek Dördüncü Aday
Yayın Tarihi: 24 Ocak 1996
Nevada'daki Nerv İkinci Şubesi, Evangelion Ünite Dört ile birlikte kaybolur. Gendo, Ritsuko'ya yola çıkan Ünite Üç'e bir pilot atamasını emreder.
Ölüm Kalım Kararları
Bölüm 18
/Ölüm Kalım Kararları
Yayın Tarihi: 31 Ocak 1996
Ünite Üç Amerika'dan gelir, ancak Shinji hâlâ pilotunun kim olduğunu bilmemektedir. Testler sırasında Nerv, Ünite Üç'ün bir Havari tarafından ele geçirildiğini öğrenir.
Bir Adamın Savaşı
Bölüm 19
/Bir Adamın Savaşı
Yayın Tarihi: 07 Şubat 1996
Çatışma sonrasında perişan olan Shinji, bir daha asla Eva kullanmamaya yemin eder ve Nerv'den bir kez daha ayrılır. Tam gitmek üzereyken bir başka Havari saldırıya geçer.
İnsanların ve Kalplerin Şekillerine Dair
Bölüm 20
/İnsanların ve Kalplerin Şekillerine Dair
Yayın Tarihi: 14 Şubat 1996
Daha önce görülmemiş bir senkron oranına ulaşan Shinji, Ünite Bir ile birleşir. Ruhunun bedeninden ayrıldığı bir deneyim yaşarken, Nerv onu kurtarmaya çalışır.
Nerv'in Doğuşu
Bölüm 21
/Nerv'in Doğuşu
Yayın Tarihi: 21 Şubat 1996
Seele, Fuyutsuki'yi kaçırır ve Nerv ve Gendo'nun asıl amacı konusunda onu sorguya çekerek geçmişteki olayları açığa çıkarır. Ryoji kayıplara karışır.
İnsan Kalabilmek
Bölüm 22
/İnsan Kalabilmek
Yayın Tarihi: 28 Şubat 1996
Asuka'nın senkron oranı düşmeye devam ederken, kendine olan güveni sarsılır. Bunun üzerine değerini göstermeye karar verir ve çatışma sırasında emirleri göz ardı eder.
Gözyaşları
Bölüm 23
/Gözyaşları
Yayın Tarihi: 06 Mart 1996
Yaşadığı zorluklara rağmen, Asuka'dan Armisael'e karşı girilen çatışmada Rei'e yardım etmesi istenir. Ancak bunu başaramayınca Rei, Shinji'yi kurtarmak için çabalar.
Son Gelen
Bölüm 24
/Son Gelen
Yayın Tarihi: 13 Mart 1996
Beşinci Çocuk Kaworu Nagisa, Asuka yerine Ünite İki'yi kullanmak için Nerv'e gelir. Shinji'ye dostça davransa da aslında gizem doludur.
Dünya'nın Sonu
Bölüm 25
/Dünya'nın Sonu
Yayın Tarihi: 20 Mart 1996
İnsan Tamamlama Projesi başlar ve insanoğlunun ruhları birleşir. Gerçeklik yok olurken, Eva pilotları varoluşlarının nedeniyle yüzleşir.