Friends

1. Sezon

Pilot Bölüm
Bölüm 1
/Pilot Bölüm
Yayın Tarihi: 22 Eylül 1994
Her şeyin başladığı yer burası ... Rachel, Barry'yi nikah masasında bırakır, çeteyle tanışır ve Monica'nın yanına taşınır. Bu arada Monica, "Şarapçı" Paul'la yatar ve Ross lezbiyen olduğu için boşandığı karısı Carol’un yasını tutar.
Sonogram
Bölüm 2
/Sonogram
Yayın Tarihi: 29 Eylül 1994
Ross, Carol’un hamile olduğunu öğrenir ve ultrasona giderler. Rachel düğünde terk ettiği Barry’e yüzüğünü vermeye gidince nedimesiyle birlikte olduğunu öğrenir.
Başparmak
Bölüm 3
/Başparmak
Yayın Tarihi: 06 Ekim 1994
Chandler tekrardan sigara içmeye başlar. Monica kendisinin sıkıldığı ancak arkadaşlarının hoşlandığı sevgilisinden ayrılmak ister. Dürüst Phoebe, bankasının ona kendisine ait olmayan para vermesi gerçeğiyle başa çıkmaya çalışır.
George Stephanopoulos
Bölüm 4
/George Stephanopoulos
Yayın Tarihi: 13 Ekim 1994
Joe ve Chandler, Carol’u özleyen Ross’u hokey maçına götürürler ama Ross hala ayrılığın yasını tutmaktadır. Kızlar ise evde takılırlar.
Doğu Alman Çamaşır Deterjanı
Bölüm 5
/Doğu Alman Çamaşır Deterjanı
Yayın Tarihi: 20 Ekim 1994
Ross, hayatında kendi çamaşırını hiç yıkamamış Rachel'i çamaşırhaneye götürür. Chandler, kafede Janice’den ayrılmaya çalışır. Joe, eski sevgilisini kazanabilmek için Monica'yı yeni sevgilisi gibi davranması için kandırır.
Popo
Bölüm 6
/Popo
Yayın Tarihi: 27 Ekim 1994
Chandler evli bir kadınla ilişkine devam edip etmemekte kararsızdır. Joe, Al Pacino’nun popo dublörü olarak işe başlar. Monica ise arkadaşlarına dört dörtlük bir kişiliği olmadığını kanıtlamaya çalışacaktır.
Elektrik Kesintisi
Bölüm 7
/Elektrik Kesintisi
Yayın Tarihi: 03 Kasım 1994
Şehirdeki elektrik kesintisi sırasında ekip Monica ve Rachel'in evinde takılır. Ross, Rachel’a açılmaya uğraşır. Chandler ise bankamatikte "Victoria's Secret" modeli Jill Goodacre ile mahsur kalır.
Büyükanne İki Kez Ölüyor
Bölüm 8
/Büyükanne İki Kez Ölüyor
Yayın Tarihi: 10 Kasım 1994
Ross ve Monica arkadaşlarıyla büyükannelerinin cenazesine giderler. Chandler işyerinde gay zannedildiğini öğrenir.
Underdog Kaçıyor
Bölüm 9
/Underdog Kaçıyor
Yayın Tarihi: 17 Kasım 1994
Ross, Carol’un karnındaki bebeği ile konuşmaya gider. Monica ekip için hazırladığı ilk Şükran Günü yemeğini yakar. Joe ilk modellik işini alır.
Maymun
Bölüm 10
/Maymun
Yayın Tarihi: 15 Aralık 1994
Ekip, yılbaşı partisine sevgililerini getirmemek için bir anlaşma yapar ama Ross hariç herkes bunu bozar. Ross yalnızlığını gidermek için Monica hariç herkesin hayran kaldığı Marsel adında bir maymun alır. Phoebe, Minsk'teki bursundan vazgeçerek onunla kalmayı düşünen yeni erkek arkadaşı utangaç fizikçiyle ilişkisini sorgulayacaktır.
Bayan Bing
Bölüm 11
/Bayan Bing
Yayın Tarihi: 05 Ocak 1995
Monica ve Phoebe kaza geçirip komaya girmesine neden oldukları yakışıklı adamı ziyaret ederler. Ross, New York'a gelen Chandler’in annesi ile öpüşür. Bunu gören Joe, Ross'a Chandler ile konuşması gerektiğini söyler.
Bir Düzine Lazanya
Bölüm 12
/Bir Düzine Lazanya
Yayın Tarihi: 12 Ocak 1995
Rachel, Phoebe’e asılan Paulo’dan ayrılır. Joe ile Chandler yemek masası almak için çıktıkları alışverişten langırt masası alarak dönerler. Çocuğu doğana kadar cinsiyetini öğrenmek istemeyen Ross hariç herkes bebeğin cinsiyetini öğrenir.
Memeler
Bölüm 13
/Memeler
Yayın Tarihi: 19 Ocak 1995
Chandler, kazayla Rachel’in göğüslerini görünce Rachel ödeşmek ister. Joey ziyarete gelen babasının annesini aldattığını öğrenir. Ekip kendileri hakkında rahatsız edici doğru değerlendirmeler yapan Phoebe'nin yeni erkek arkadaşı, Roger’ı itici bulur.
Şeker Kalpler
Bölüm 14
/Şeker Kalpler
Yayın Tarihi: 09 Şubat 1995
Joe'nin kız arkadaşı, Chandler’a arkadaşı-Janice ile kör randevu ayarlar. Ross, Sevgililer Günü'nde komşusu ile romantik bir randevuya gider. Dokuz sene sonra çıktığı bu ilk randevuda gittiği restoranda Susan ve Carol ile karşılaşır. Phoebe, Rachel ve Monica ise Sevgililer Günü'nü evde eski erkek arkadaşlarına ait eşyaları "yakarak" geçirmeye karar verirler.
Kafası Güzel Adam
Bölüm 15
/Kafası Güzel Adam
Yayın Tarihi: 16 Şubat 1995
Chandler beş senenin sonunda işinden terfi alır. Monica, restoranında işe girmek istediği adam için evde yemek hazırlar, adam ise kafası dumanlı bir şekilde yemeğe gelir. Ross, güzel iş arkadaşı ile yemeğe çıkar.
İki Kısımlı Hikaye (1)
Bölüm 16
/İki Kısımlı Hikaye (1)
Yayın Tarihi: 23 Şubat 1995
İşte kovmasını istedikleri kişi uzun zamandır hoşlandığı kadın çıkınca Chandler zor anlar yaşar. Monica, Marsel’in İspanyolca’ya çevirdiği televizyonun ayarlarını eski haline getirmeye çalışırken, Rachel uzun zamandır ertelediği yılbaşı süslerini sökerken ayağını burkar. Joey, Phoebe’nin ikizi Ursula’dan hoşlanmaya başlar. Ross ise iyi bir baba olamayacağını düşündüğü için endişelenmeye başlar.
İki Kısımlı Hikaye (2)
Bölüm 17
/İki Kısımlı Hikaye (2)
Yayın Tarihi: 23 Şubat 1995
Chandler, işte kovması gereken kadın ile çıkar. Rachel burkulan ayağını için Monica ile hastaneye gider ve sigortası olmadığı için Monica’ymış gibi davranır. Yalanı sürdürerek tanıştıkları doktorlar ile yemeğe çıkarlar. Joey, Phoebe’nin ikizi Ursula ile çıkar. Ancak Ursula Joey’e söylemeden ondan ayrılır. Joey’nin üzüleceğini düşünen Phobe, Ursula gibi davranmaya başlar. Ross ise hastalanan Marcel’i hastaneye götürür.
Poker
Bölüm 18
/Poker
Yayın Tarihi: 02 Mart 1995
Rachel yeni bir iş görüşmesine gider. Ross'un normalde uysal olan tavırları, kızların erkeklere karşı oynadığı pek de arkadaşça olmayan bir poker oyununda ortadan kalkar.
Maymun Firarda
Bölüm 19
/Maymun Firarda
Yayın Tarihi: 09 Mart 1995
Rachel’in, göz kulak olduğu Marcel kaçınca ekip apartmanda onu aramaya başlar. Ross, Rachel ile baş başa kaldığı sırada ona karşı olan hislerini açıklamaya karar verir. Ancak tam bu sırada Rachel'ın eski nişanlısı Barry, aniden ortaya çıkıp Rachel’e onu hâlâ sevdiğini söyler.
Alçak Ortodontist
Bölüm 20
/Alçak Ortodontist
Yayın Tarihi: 06 Nisan 1995
Rachel ve Barry yeniden çıkmaya başlarlar, ancak Barry, Rachel'ın baş nedimesi olmasını isteyen Mindy ile nişanlıdır. Rachel bir süre sonra Barry ile nişanlıyken Mindy ve Barry'nin bir ilişkisi olduğunu öğrenir ve iki kadın Barry ile yüzleşmeye karar verir. Bu arada, hoşlandığı kadın telefonlarına cevap vermeyince Chandler delirir.
Sahte Monica
Bölüm 21
/Sahte Monica
Yayın Tarihi: 27 Nisan 1995
Monica'nın kredi kartı çalınınca, Phoebe ve Rachel ile birlikte hırsızı yakalamaya karar verir. Ancak kadını bulduklarında Monica onunla arkadaş olur. Joey, kulağa daha az “İtalyanca” gelen sahne adı bulmak için arkadaşlarından yardım ister. Ross cinsel yönden hırçınlaşan maymununu hayvanat bahçesine vermek zorunda kalır.
Berbat Bir Durum
Bölüm 22
/Berbat Bir Durum
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 1995
Monica çıktığı adamın reşit olmadığını öğrenir. Rachel'ın Joey ve Chandler hakkında erotik rüyalar görmesi Ross'u kıskandırır. Phoebe geçici olarak Chandler'ın sekreterliğini yapmaya başlayınca artık iş yerindekilerin patron olduğu için Chandler’ı sevmediğini öğrenir.
Doğum
Bölüm 23
/Doğum
Yayın Tarihi: 11 Mayıs 1995
Ekip, Carol’un doğumu için hastaneye gider. Ross ve Susan, Carol'a kimin daha fazla yardım edebileceği konusunda tartışmaktan vazgeçemeyince Phoebe, aralarındaki problemleri çözmeleri için ikisini de bir dolaba sokar ancak üçü de Carol bebeği doğurmak üzere olduğu sırada dolapta kitli kalır. Rachel ise kadınların özel bölgesiyle aşk-nefret ilişkisi olan bir doğum doktoru ile flört etmeye başlar.
Rachel Gerçeği Öğreniyor
Bölüm 24
/Rachel Gerçeği Öğreniyor
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 1995
Joey'nin yeni kız arkadaşı onunla yatmak istemesine karşın Joey katıldığı doğurganlık çalışmasından dolayı kız arkadaşının bu isteğini yerine getiremez. Rachel'ın doğum günü partisi sırasında Chandler yanlışlıkla Ross'un ona aşık olduğunu ağzından kaçırır. Rachel ise Ross'la arkadaş olmaktan fazlasını isteyip istemediğine karar verene kadar Ross iş için Çin’e doğru yola çıkmıştır bile.