Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri olan, Reşat Nuri Güntekin imzalı Çalıkuşu, birkez daha uyarlanıyor. Çalıkuşu Feride ve Kâmran'ın dillere destan sevgileri, sınanmaya hazır..
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 24 Eylül 2013
Beş yaşındayken annesini kaybeden Feride, asker babası Nizamettin Bey’in, hiç zaman kaybetmeden vazife başına dönmek zorunda oluşu yüzünden, yatılı okula verilir. Annesinin ölümünü henüz sindiremeden babası da uzaklaşmıştır hayatından. Bu babasına son vedasıdır.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 01 Ekim 2013
Kamran'ın dul Neriman'la ilişkisini öğrenen Feride, bu sırrı saklama karşılığında Kamran'la bir anlaşma yapmıştır. İki aşık izlenimi vermek. Ya anlaşmaya uyulacak, ya da Neriman'ı herkes öğrenecek. Kamran köşeye sıkışmıştır. Feride’nin konuşacağından korkar. Ona, düzenli aralıklarla hediyeler gönderir. Bu durum Feride'yi mutlu ediyormuş gibi görünse de, ruhu hüzün doludur. Sebebi bellidir içindeki sızının.
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 08 Ekim 2013
Feride, Kamran’a çok kırgın ve kızgındır. Kamran, Feride’ye oyun oynamış, verdiği sözü tutmamış, oyunu bozmuştur. Üstelik tanıkları da vardır. Kamran, Feride'yi üzdüğünün farkındadır.
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 22 Ekim 2013
Selim’in Feride’yle görüşme fikrine şaşıran ve de kıskanan Kamran, bu isteğe onay vermiyor. Ama Feride’nin bu konudaki fikrini de merak ediyor ve ona soruyor. Aldığı cevap ise Kamran'ı şaşırtıyor.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 29 Ekim 2013
Kamran, babasını yaşatmak için her yolu denemektedir. İyileştirmek için uyguladığı yöntem o yıllarda yasaktır, fakat Kamran’ın tek istediği Seyfettin Bey’i yaşatmaktadır.
Bölüm 6
Yayın Tarihi: 05 Kasım 2013
Feride ve Kamran'ın aşkı ne zaman dile gelir? Biri itiraf etse, diğeri çözülecek belki... Seyfettin Bey'in kederine yeni kederler eklenir. Konaktakiler acı içinde, perişan. Yolculuk görünür birilerine. Zorunlu bir gidiştir bu. Bavullar toplanır aceleyle.
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 12 Kasım 2013
Kamran, Feride ile Neriman arasında bir seçim aşamasındadır ve sıkıntılıdır. Ya vicdan onu Neriman'a götürecek ya da cesaret Feride'nin aşkını haykıracaktır.
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 19 Kasım 2013
Kamran için, kalbiyle savaş günleri başlıyor. Kalbi Feride için çarparken, vicdanı ise Neriman'a yöneliyor. Peki ama Kamran’ın kararı ne olacak?
Bölüm 9
Yayın Tarihi: 26 Kasım 2013
Konaktan kovulan, Kamran tarafından hakaret uğrayan boynu bükük Feride, kime sığınacağını bilemiyor.
Bölüm 10
Yayın Tarihi: 04 Aralık 2013
Kamran, gerçekleri öğreniyor ve kendini affettirebilmek için Feride'nin peşinden gitmeye karar veriyor.
Bölüm 11
Yayın Tarihi: 10 Aralık 2013
Kamran, Feride'ye ona karşı olan tüm duygularını söylüyor. Geçmişte Kamran'ın şakalarına inanıp üzülen Feride ise, bu defa ona inanmıyor.
Bölüm 12
Yayın Tarihi: 17 Aralık 2013
Kamran, mektebin balo salonunda Feride'ye evlenme teklif ediyor. Feride ise ona ne cevap vereceğini bilemiyor.
Bölüm 13
Yayın Tarihi: 24 Aralık 2013
Feride'den umudunu kesen Kamran, yurt dışına gitmek için evden ayrılır. Bunu duyan Feride, aşkına yetişebilmek, onun gidişini durdurabilmek için konağa doğru hareket eder.
Bölüm 14
Yayın Tarihi: 07 Ocak 2014
Kamran ve Feride'nin evlilik kararı almaları üzerine, Besime Hanım, heyecanla nişan hazırlıklarına başlıyor.
Bölüm 15
Yayın Tarihi: 14 Ocak 2014
Feride, Kamran'ın Neriman'la görüştüğü dedikodularına her ne kadar inanmasa da, yüreğine bir kuşku da düşüyor.
Bölüm 16
Yayın Tarihi: 21 Ocak 2014
İhanete uğradığını düşünen Feride, Kamran'ın açıklamalarına inanmaz. Yol ayırımındadır. Bir yandan aşkı, diğer yandan gururu.
Bölüm 17
Yayın Tarihi: 28 Ocak 2014
İnadı bırakan Feride ve Kamran barışır ve sevgilerine sahip çıkarlar. Bu güzel haber konaktakileri çok sevindirir.
Bölüm 18
Yayın Tarihi: 04 Şubat 2014
Feride ile Kamran'ın zor aşklarının üstüne yeniden gölge düşer. Kendini kaybedip konağı basan Selim'in tek bir amacı vardır; Feride...
Bölüm 19
Yayın Tarihi: 11 Şubat 2014
Selim'den kurtulamayacağını anlayan Feride, hayatına son vermek üzereyken Kamran tarafından kurtarılır. Bu zor anların sonunda Selim kaçar. Kaçarken de yeni bir tuzak planlar.
Bölüm 20
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2014
Kamran ve Feride'nin nişanı nihayet gerçekleşir. Konaktakiler çok mutluyken Seyfettin Bey'in durgunluğuna kimse anlam veremez. Seyfettin Bey, Neriman'ın hain planlarını engellemek için kendini feda eder ve ona bir teklifte bulunur.
Bölüm 21
Yayın Tarihi: 04 Mart 2014
Kamran hapishanede, ailesi evde, zor ve sıkıntılı zamanlar yaşar. Herkesin umutlarının tükendiği bir anda, konağa bir alıcı çıkar. Azelya... Konağı satın alan bu genç kadının, Kamran'la ilgili planlarını henüz kimse bilmez.
Bölüm 22
Yayın Tarihi: 11 Mart 2014
Konağı basan Neriman, Seyfettin Bey'le nikahlandığını açıklayınca Besime Hanım şok geçirerek bayılır. Evdekiler, hayretler içinde bir açıklama bekler. Seyfettin Bey, keder içinde susmak zorunda kalır.
Bölüm 23
Yayın Tarihi: 25 Mart 2014
Kamran, Yusuf'un Feride'ye olan ilgisini öğrenince çıldırır. Yusuf inkar etse de inandıramaz. Köşeye sıkışmıştır.
Bölüm 24
Yayın Tarihi: 03 Nisan 2014
Sürdürdüğü yalanın, Feride tarafından öğrenildiğinde olacakları bilen Kamran’ı ayrılık korkusu sarıyor.
Bölüm 25
Yayın Tarihi: 10 Nisan 2014
Feride, Kamran’la ilgili gerçekleri öğrendiğinde, kaçıp gitmekle gerçekleri kabullenip, yaşamaya devam etmek arasında bir seçimle karşı karşıya kalıyor.
Bölüm 26
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2014
Kamran'ın beklenmedik itirafı Feride'yi şoke eder. Perişan ve acı içindedir. Mektebi terk eder. Bu haberi alan konak halkı, onların ayrılmaması için bir araya gelirler.
Bölüm 27
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2014
Dizinin bu bölümünde; Feride'nin aldığı kararla evlilik hayalleri suya düşüyor ve Kamran da Feride de bu ayrılığın acısını yaşıyor.
Bölüm 28
Yayın Tarihi: 03 Mayıs 2014
Kamran, Feride’nin kalbini kazanmaya çalışıyor. Kanal D’nin başrollerini Burak Özçivit ile Fahriye Evcen’in paylaştıkları sevilen dizisi “Çalıkuşu”nun bu bölümünde; Kamran, Feride'nin kalbini tekrar kazanabilmek için çabalıyor.
Bölüm 29
Yayın Tarihi: 11 Mayıs 2014
Kamran ile Feride'nin ayrılığını fırsat bilen Azelya, türlü oyunlarla Kamran'a yaklaşmaya çalışır. Yürek sancısı çeken Kamran bu oyuna gelecek mi? Yusuf, Müjgan'ın aşkına karşılık verir.