Sait, Nazım, Turgut, Orhan ve Aziz… Beş kardeşten oluşan bu aile, eski bir mahallede, dededen kalma ahşap bir konakta birlikte yaşamaktadırlar. Kardeşlerin en büyüğü Sait, depremde anne ve babalarını kaybettiklerinden beri ailenin babası gibidir. Tüm kardeşleri, her türlü zorluğa rağmen bir arada tutmayı başarmıştır. Duygusal gazeteci Nazım, mahallenin imamı Turgut, şarkıcılık hayalleri kuran bodyguard Orhan ile at yarışı tutkunu havai Aziz; hepsi Sait'in çocuğu gibidirler ve birbirlerinden ayrı bir yaşam sürmeyi hayal bile etmemektedirler. Ta ki Sait bir gün kardeşlerine, evleneceğini açıklayana kadar…
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 16 Şubat 2015
Anne babalarını depremde kaybettikten sonra kardeşlerinin her derdine koşan ve yıllar önce ayrılmak zorunda kaldığı gençlik aşkı Fahriye'yi bir an olsun aklından çıkaramayan Sait bir gün artık kendine bir yuva kurmaya karar verir ve kardeşlerine evleneceğini açıklar. Kardeşler bu beklenmedik karara karşı çıkarken Sait'in hayatı, ansızın gelen sürpriz misafirle bir anda karışır.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 23 Şubat 2015
Fahriye’nin dönüşü ile mahalledeki tüm dengeler değişmiştir. Fahriye'yi aniden karşısında gören Sait, Fahriye ve Canan arasında kalmıştır.
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 02 Mart 2015
Melike'nin okul parasını bulan Sait, Fahriye'nin yanına gider, ancak beklemediği bir manzarayla karşı karşıya kalır. Öte yandan Canan'a onu istemeye geleceğini söyler.
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 09 Mart 2015
Fahriye yüzünden Canan'ı istemeye gidemeyen Sait, tekrar Canan'ın gönlünü kazanmaya çalışacaktır ancak bu o kadar kolay olmayacaktır.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 16 Mart 2015
Mukadder Hanım, Canan’ı Sait’e vermemekte kararlıdır. Başeğmez kardeşler evde bir muhasebe yaparlar ve Canan'ı kaçırmaya karar verirler.
Bölüm 6
Yayın Tarihi: 16 Haziran 2015
Sait ve Kudret, Fahriye'nin yatak odasında yakalanırlar. Orhan, Nazım'ın yöneticisi Yasemin Hanım'a aşık olur. Nazım kendi gazetesini kurmaya çalışır. Turgut tayinini ister. Aziz'in başı belaya girecektir.
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 23 Haziran 2015
Fahriye geldiği gibi mahalleden sessizce gitmiş, Melike’yi ise Sait’e emanet etmiştir. Sait, Fahriye’yi unutup Canan ile hayatına kaldığı yerden devam etmeye çalışır, fakat bu hiç de kolay olmayacaktır.
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 30 Haziran 2015
Başeğmez Kardeşler, annelerinden yadigâr olan yüzüğün peşine düşüyor.
Bölüm 9
Yayın Tarihi: 07 Temmuz 2015
Başeğmez Kardeşler, şarkı yarışmasına katılıyor. Ama kayıt parası yatırılması sorun oluyor.
Bölüm 10
Yayın Tarihi: 14 Temmuz 2015
Başeğmez Kardeşler, ablalarını bulmak için türlü yollar denerler, her birinde başları ayrı ayrı dertlere girer.
Bölüm 11
Yayın Tarihi: 21 Temmuz 2015
Sait tüm kardeşlere iki gün içinde "manita" ayarlama hedefi verir.
Bölüm 12
Yayın Tarihi: 28 Temmuz 2015
Turgut hariç Başeğmez Kardeşler yine "manita"larıyla aralarını bozuyor ve düzeltmek için türlü taktikler deniyorlar.