Bates Motel
Bates Motel, Carlton Cuse, Kerry Ehrin ve Anthony Cipriano tarafından televizyon için hazırlanan bir Amerikan gerilim dizisidir. Alfred Hitchcock'un çığır açan 1960 yapımı filmi Psycho'daki olayların öncesini anlatan bu dizi, Norman Bates ve annesi Norma'nın hayatına odaklanıyor. Dizi, Norma'nın kocasının ölümünden sonra, yeni bir hayata başlamak için oğlu ile birlikte bir motel satın almasıyla başlar. Norma ve Norman sahil kasabası Oregon'daki evlerine yerleştikten sonra, kasabanın hiç de göründüğü gibi olmadığını anlarlar. Yerli halk da onlarla kendi sırlarını paylaşmamaya kararlıdır. Ama Bates ailesi kendi sırlarını korumak için her şeyi yapacaklardır. Dizi, Rotten Tomatoes ve Metacritic gibi eleştiri sitelerinden genel olarak olumlu eleştiriler almıştır. Vera Farmiga, dizideki performansıyla 2013 Emmy Ödüllerinde, En İyi Kadın Oyuncu Emmy Ödülü'ne aday gösterildi.
Önce Hayal, Sonra Ölüm
Bölüm 1
/Önce Hayal, Sonra Ölüm
Yayın Tarihi: 18 Mart 2013
Kocasının trajik ölümünden sonra yeni bir başlangıç yapmak isteyen Norma Bates, huzurlu bir sahil kasabasının hemen dışındaki bir moteli satın alır.
Güzel Kasaba Seçmişsin Norma..
Bölüm 2
/Güzel Kasaba Seçmişsin Norma..
Yayın Tarihi: 25 Mart 2013
Dylan, hemen evde sorun çıkarmaya başlar. Bu sırada Bates ailesi, kaçınılmaz bir şekilde White Pine Bay'in karanlık dünyasına doğru çekilmektedir.
Norman'ın Nesi Var?
Bölüm 3
/Norman'ın Nesi Var?
Yayın Tarihi: 01 Nisan 2013
Dylan, yeni işine başlar ve tahmin ettiğinden farklı şeylerle karşılaşır. Bu sırada Norman şaşırtıcı bir şey keşfeder.
Güven Bana
Bölüm 4
/Güven Bana
Yayın Tarihi: 08 Nisan 2013
Norma'nın kasabadakilerle ilgili şüpheleri artarken, dikkat dağıtıcı başka olaylar da cereyan eder.
Okyanus Manzarası
Bölüm 5
/Okyanus Manzarası
Yayın Tarihi: 15 Nisan 2013
Norman sabırsızlıkla annesinin eve dönmesini beklemektedir. Shelby ise yardıma ihtiyacı olan Norma'ya destek çıkar.
Gerçek
Bölüm 6
/Gerçek
Yayın Tarihi: 22 Nisan 2013
Dylan, Norman'dan onun yanına taşınmasını ister. Bu arada Bates'lerin evinde kıyamet koparken Shelby konusu da bir krize dönüşür.
9 Numaradaki Adam
Bölüm 7
/9 Numaradaki Adam
Yayın Tarihi: 29 Nisan 2013
Norma'nın otele gelen ilk müşterisi hiç de beklediği gibi değildir. Norman ise popüler kızların bile anlaşılması zor olduğunu öğrenecektir.
Bir Çocuk ve Köpeği
Bölüm 8
/Bir Çocuk ve Köpeği
Yayın Tarihi: 06 Mayıs 2013
Norma, gizemli bir yabancıyla bir anlaşmazlık yaşar. Dylan ve Remo da sonu kötü bitecek bir yolculuğa çıkarlar.
Su Altı
Bölüm 9
/Su Altı
Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2013
Abernathy kurduğu baskıyı arttırır, ama Norma onun ne istediğini bilmemektedir. Dylan ve Bradley birbirlerini yakından tanımaya başlarken, Emma da bir yolculuğa çıkar.
Unutulmayanlar
Bölüm 1
/Unutulmayanlar
Yayın Tarihi: 03 Mart 2014
Norman, Bayan Watson'ın ölümüne kafayı takar. Norma, yol projesiyle ilgili kötü haberler alır. Babasının katilini araştıran Bradley ise ateşle oynuyordur.
Bir Şüphenin Peşinde
Bölüm 2
/Bir Şüphenin Peşinde
Yayın Tarihi: 10 Mart 2014
Bayan Watson'a takmış olan Norman'ın bu ilgisini dağıtmak isteyen Norma, oğluyla birlikte bir müzikale katılır. Kasabaya yeni gelen biri, Dylan ve Remo'yu tedirgin eder.
Caleb
Bölüm 3
/Caleb
Yayın Tarihi: 17 Mart 2014
Norma, yol projesini iptal ettirme planına yardımcı olacak biriyle karşılaşır. Emma, Bradley için bir tören düzenler. Norman ise kendini şehirli bir kıza kaptırır.
Çıkış
Bölüm 4
/Çıkış
Yayın Tarihi: 24 Mart 2014
Dylan, yeni gelişmelerden dolayı Norma ve Norman'a olan bağlılığını sorgular. Bu sırada Christine, Norma'yı White Pine kasabasının sosyal ortamına sokacaktır.
Zor Kaçış
Bölüm 5
/Zor Kaçış
Yayın Tarihi: 31 Mart 2014
Norman, Cody ile bir aile sırrını paylaşır. Zane'in savaşı kızışırken, Dylan hayatı için mücadele verecektir. Norma, yol projesini durdurmak üzere bir anlaşma yapar.
Dalış
Bölüm 6
/Dalış
Yayın Tarihi: 07 Nisan 2014
Dylan, hassas bir durumla baş etmelidir. Bir sır yüzünden Norma ve Norman'ın ilişkisi zora girer. Emma ise tehlike altındadır.
Masumiyet
Bölüm 7
/Masumiyet
Yayın Tarihi: 14 Nisan 2014
Norman, Norma'nın ona olan inancını sorgulamaktadır. Zane'in intikam tutkusu yüzünden Dylan tehlikededir. Bayan Watson cinayetinin soruşturmasında yeni gelişmeler olur.
Savaş İlanı
Bölüm 8
/Savaş İlanı
Yayın Tarihi: 21 Nisan 2014
Norman, bayılmalarıyla ilgili gerçeği söylemeyen Norma'yla arasına mesafe koyar. Uyuşturucu tüccarı aileler arasındaki savaş ise Dylan'ı zor bir duruma sokar.
Kutu
Bölüm 9
/Kutu
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2014
Norman ortadan kaybolunca Dylan, onu kurtarmaya değip değmeyeceğine karar vermelidir. Romero da Norman'ın bir suçun faili olup olmadığını saptamaya çalışır.
Cenaze
Bölüm 1
/Cenaze
Yayın Tarihi: 09 Mart 2015
Norman okulun ilk gününde ürkütücü bir hayal görür. Norma onun evde eğitim alması gerektiğine karar verir.
Arcanum Kulübü
Bölüm 2
/Arcanum Kulübü
Yayın Tarihi: 16 Mart 2015
Norma oğluna Annika'nın ortadan kayboluşuyla ilgili sorular sorar. Daha sonra, Annika'nın odasında bir cüzdan bulur. Cüzdanda, özel ve gizemli bir kulübün kartı vardır.
İkna
Bölüm 3
/İkna
Yayın Tarihi: 23 Mart 2015
Romero yaklaşan seçimlerdeki rakibiyle tanışır ve Norman'ı ölü olarak bulunan bir kızla ilgili sorgular. Norma buna üzülür.
Sarsılmaz
Bölüm 4
/Sarsılmaz
Yayın Tarihi: 30 Mart 2015
Romero, flaş diskin şifresini kırmayı takıntı haline getiren Norma'yı sorgulamaya devam eder. Emma ve Norman, Norma hakkında tartışırlar.
Şantaj
Bölüm 5
/Şantaj
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2015
Bir adam Norma'nın arabasını yoldan çıkarır ve onu flaş diskle ilgili olarak tehdit eder. Dylan annesine Caleb'in döndüğünü söylemeye karar verir.
Norma Louise
Bölüm 6
/Norma Louise
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2015
Norma yaşadığı hayatı geride bırakmak amacıyla Portland, Oregon'a gider. Bu olay Norman'ı çok sarsar ve baygınlık geçirir. Dylan ve Emma arasında bir bağ oluşur.
Son Yemek
Bölüm 7
/Son Yemek
Yayın Tarihi: 20 Nisan 2015
Norma'yı evde kaos beklemektedir. Dylan, Emma'nın durumuyla ilgili gerçeği öğrenir ve Norman'ın kötüye gittiği konusunda annesini uyarmaya çalışır.
Çukur
Bölüm 8
/Çukur
Yayın Tarihi: 27 Nisan 2015
İşçiler motelde dev bir çukur kazmaya başlarlar. Bob, Norma hakkında bilgi edinmeye çalışır. Norman rahatsız edici bir sırrı açıklar.
Delilik
Bölüm 9
/Delilik
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 2015
Norman'ı eskiden tanıdığı biri ziyaret eder. Bob'ın evine gittikten sonra telaşlanan Norma, Romero'ya çıkışır.
Kendisi ve Başkaları İçin Tehlike
Bölüm 1
/Kendisi ve Başkaları İçin Tehlike
Yayın Tarihi: 07 Mart 2016
Norma ve Dylan Norman'ı ararken Emma'nın ailesini davetsiz bir misafir ziyaret eder. Romero ise beklenmedik bir teklif alır.
İyi Geceler Anne
Bölüm 2
/İyi Geceler Anne
Yayın Tarihi: 14 Mart 2016
Norman'ın hafızası ona kötü oyunlar oynarken Norma, arayı kapatmak için elinden gelenin fazlasını yapar. Emma yeni akciğerlerini dener. Romero ise nüfuzunu kullanır.
Ölüm Sizi Ayırana Kadar
Bölüm 3
/Ölüm Sizi Ayırana Kadar
Yayın Tarihi: 21 Mart 2016
Norma ve Romero ilişkilerini bir üst seviyeye çıkarırlar. Dylan, kariyerini temelli değiştirmeye çalışır. Norman, terapistiyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynar.
Kış Işıkları
Bölüm 4
/Kış Işıkları
Yayın Tarihi: 28 Mart 2016
Norman, yeni bir arkadaşıyla bir maceraya çıkar. Norma, Emma'yı ziyaret eder. Romero, eski bir düşmanın değerli sırları olduğunu öğrenir.
Kırılma
Bölüm 5
/Kırılma
Yayın Tarihi: 11 Nisan 2016
Kırık bir pencere Norma'yı endişelendirir. Dylan, dürüstçe para kazanabileceği bir iş arar. Norman, içini döker. Chick, Norma ile ortak bir noktaları olduğunu fark eder.
Saklı Sırlar
Bölüm 6
/Saklı Sırlar
Yayın Tarihi: 18 Nisan 2016
Chick, Norma'ya ültimatom verir. Romero, Rebecca ile bir anlaşma yapar. Norman, acı veren hatıralarla yüzleşirken büyük bir ilerleme kaydeder.
Ev Gibisi Yok
Bölüm 7
/Ev Gibisi Yok
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2016
Romero, Norma'nın kendisine anlattığı bir rüyayı gerçeğe dönüştürmeye çalışır. Bu sırada Norman kurnazlığını kullanarak annesinin haberlerini öğrenir.
Sadakatsiz
Bölüm 8
/Sadakatsiz
Yayın Tarihi: 02 Mayıs 2016
Norman'ın Norma ve Romero ile birlikte yaşamaya başlamasının ardından aile yemekleri bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. Bu sırada Rebecca havaalanında sorun yaşar.
Sonsuza Dek
Bölüm 9
/Sonsuza Dek
Yayın Tarihi: 09 Mayıs 2016
Norma, oğluna en iyi nasıl yardım edebileceği konusunda Romero ve Dylan ile tartışırken giderek umudunu yitiren Norman, kendine yardım etmenin bir yolunu arar.
Karanlık Cennet
Bölüm 1
/Karanlık Cennet
Yayın Tarihi: 20 Şubat 2017
Norman'ın özenle koruduğu maske yavaş yavaş düşmeye başlar. Bu arada Emma ve Dylan'ın huzurlu yaşamı, niyetini bilmedikleri bir konuk tarafından bozulur.
Zıtların Birliği
Bölüm 2
/Zıtların Birliği
Yayın Tarihi: 27 Şubat 2017
Norman, Romero'yla gergin bir konuşma yapar ve bir çiftler randevusundaki karmaşık durumu idare etmeye çalışır. Chick, elinde hediyelerle çıkagelir.
Düşmanlık
Bölüm 3
/Düşmanlık
Yayın Tarihi: 06 Mart 2017
Chick'in Norman'ın sorunlu dünyasına girme konusundaki gizemli isteği sonunda açığa çıkar. Romero bir fırsat yakalar ama sonucu çok talihsiz olur.
Saklı
Bölüm 4
/Saklı
Yayın Tarihi: 13 Mart 2017
Yeni sorunlar ortaya çıkınca endişelenen Norman, sırlarını korumaya çabalar. Romero ortadan kaybolur ve yeniden bir araya gelmek için güvenli bir yer arar.
Önce Rüyalar Ölür
Bölüm 5
/Önce Rüyalar Ölür
Yayın Tarihi: 20 Mart 2017
Norman, bıraktığı izleri takip ederek annesinin yaşadığı maceraya dair ipuçları bulmaya çalışır. Marion'ın düşünmeden aldığı kararın önemli sonuçları olur.
Marion
Bölüm 6
/Marion
Yayın Tarihi: 27 Mart 2017
Ünlü bir konuk sahte bir isim altında motele giriş yapınca farklı dünyalar çatışır. Dylan ve Norman, geçmiş hakkında sert bir tartışmaya girer.
Ayrılamaz
Bölüm 7
/Ayrılamaz
Yayın Tarihi: 03 Nisan 2017
Norman ve annesi iş birliği yaptığında ortaya çıkan sonuç kan dondurucu olur. Norman, bir çaresizlik anında önemli bir telefon görüşmesi yapar.
Ceset
Bölüm 8
/Ceset
Yayın Tarihi: 10 Nisan 2017
Ceset sayısının artmasıyla Şerif Greene cinayet soruşturmasına başlar. Ama iş Norman'ı korumaya geldiğinde, bunu annesinden daha iyi kimse yapamaz.
Ziyaret Saatleri
Bölüm 9
/Ziyaret Saatleri
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2017
Norman hukuki olarak köşeye kıstırılmıştır. Emma ve Dylan geçmişlerinin enkazını ayıklamaya çalışır. Romero sonunda bir intikam fırsatı yakalar.