Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Sergen Yalçın tarihe böyle geçti! - Beşiktaş Haberleri
        • 1

          13 Mayıs 2019... Şenol Güneş yönetiminde son sezonunu geçiren Beşiktaş, ligin 32. haftasında Alanyaspor'u 2-1 mağlup etmişti. Ancak şampiyonluk trenini bir önceki hafta Galatasaray'a kaybederek kaçıran siyah-beyazlı taraftarlar için bu maçın bir başka önemi, kulübün efsanesi Sergen Yalçın'ın rakip kulübede olmasıydı.

        • 2

          VODAFONE PARK'TA BÜYÜK SEVGİ

          Maçın ardından Vodafone Park tribünleri, "Sergen Yalçın" sesleri ile inledi. Uzun süren bekleyişin ardından Sergen Yalçın, taraftarın ısrarını kırmayarak çıkış tünelinde göründü ve çimlere çıkıp tüm tribünleri selamladı.

        • 3

          "ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ"

          Unutulmaz görüntülerin ardından basın toplantısında taraftarların kendisine olan sevgisi ile ilgili de konuşan Yalçın, "Elbet bir gün buluşacağız" ifadesini kullandı.

        • 4

          SEZON YİNE AYRI BAŞLADI

          Ancak sezon yine ayrı başladı. Beşiktaş, Abdullah Avcı ile sezona girerken Sergen Yalçın ise Yeni Malatyaspor'un başına geçti. Kartal için sezon kötü başlarken sonrasında yakalanan 6 maçlık galibiyet serisi eleştirileri bir süreliğine de olsa susturdu.

        • 5

          AVCI'NIN SERİSİNİ SERGEN YALÇIN BİTİRDİ

          Ancak serinin sonu kaderin cilvesi gibi bitti. Sergen Yalçın'lı Yeni Malatyaspor'u konuk eden Beşiktaş rakibine 2-0 mağlup oldu. Tribünlerde yine Sergen Yalçın tezahüratları duyuldu.

        • 6

          AVCI GİTTİ

          Beşiktaş'ta yaşanan yönetim değişikliğinin ardından şampiyonluktan da uzaklaşılınca Avcı'nın ayrılığına giden süreç başladı. 20 Ocak 2020'de tecrübeli hocanın görevine son verildi.

        • 7

          VE SEVENLER KAVUŞTU!

          30 Ocak 2020 ise "Elbet bir gün buluşacağız" sözünün gerçekleştiği tarih oldu. Sergen Yalçın, efsanesi olduğu kulübe teknik direktör olarak geri döndü, 25 bin taraftarın önünde sözleşmeyi imzalarken gördüğü sevgi seli karşısında o da çok şaşkın ve heyecanlıydı.

        • 8

          RİZE'DE BAŞLAYAN YOLCULUK

          İlk maçına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Sergen Yalçın, 2-1'lik galibiyetle Beşiktaş kariyerine başladı. Oyundaki değişim hemen kendini gösterirken artık "büyük" takım gibi oynayan bir Beşiktaş sahadaydı.

        • 9

          DEVLER LİGİ VİZESİ GETİRDİ

          Sergen Yalçın, pandemi nedeniyle ara verilen sıkıntılı sezonda 15 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Galatasaray deplasmanından yenilgisiz dönerken evinde Fenerbahçe'yi 2-0 devirerek ilk derbisini kazandı. Beşiktaş kötü geçen sezonda 3. olup Trabzonspor'un men cezası almasının ardından Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılma hakkı kazandı.

        • 10

          SEZON SIKINTILI BAŞLADI

          Yeni sezona ise yine sıkıntılı bir giriş yapıldı. Transferlerde yaşanan krizler, erken açılan sezon derken Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PAOK'a kaybetti. Avrupa Ligi'nde de Rio Ave'yi geçemedi.

        • 11

          4. HAFTADA DİBE VURSA DA...

          Trabzonspor galibiyeti ile başlayan sezon, Antalya beraberliğinin ardından Konya ve Gençlerbirliği yenilgileriyle devam edince eleştiriler de yükseldi.

        • 12

          15. HAFTADAN SONRA ZİRVEYİ BIRAKMADI

          Ancak Sergen Yalçın, 4. haftayı 15., 5. haftayı ise bay geçerek 18. sırada kapatan takımını, 15. haftada Kayseri deplasmanında liderliğe, sonrasında da şampiyonluğa taşımayı başardı.

        • 13

          TARİHE GEÇTİ, İLKİ BAŞARDI

          Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta hem oyuncu hem de teknik direktör olarak şampiyonluğa ulaşan ilk isim oldu. Türk futbolunda bunu başarabilen diğer iki isim ise Fenerbahçe ile Aykut Kocaman, Galatasaray ile ise Hamza Hamzaoğlu'ydu.

        • 14

          "BİRİLERİ ÇIKIP OYNAR"

          Beşiktaş, sezon boyunca önce koronavirüs vakalarından sonra da sakatlıklardan çok çekti. Ancak önemli eksiklere rağmen derbileri ve zorlu maçları da geçmeyi bildi. Takımdaki eksiklerle ilgili Sergen Yalçın'ın şu sözleri ise başarının adeta şifresiydi: Birileri çıkar oynar.

        • 15

          DERBİLERİN KRALI

          Sergen Yalçın döneminde Beşiktaş, derbilerde oldukça başarılı sonuçlar aldı. Yalçın, Galatasaray ve Trabzonspor'a karşı birer galibiyet, birer beraberlik ve birer yenilgi alırken Fenerbahçe'ye karşı ise 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Toplamda ezeli rakiplere karşı 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

        • 16

          15 YIL SONRA KADIKÖY'Ü FETHETTİ

          Sergen Yalçın, Beşiktaş'a 15 yıl sonra Kadıköy'de Fenerbahçe galibiyeti yaşattı. İlginç olan ise Kartal'ın rakibini yine 10 kişi ve aynı skorla 4-3 mağlup etmesiydi.

        • 17

          GELDİĞİNDEN BU YANA LİDER!

          Sergen Yalçın, Beşiktaş'a imza attığından bu yana en fazla puan toplayan teknik adam oldu. Yalçın, geçtiğimiz sezon göreve gelmesinden bu yana Süper Lig'de 55 maça çıktı. 36 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 yenilgi aldı. 116 puan toplayan Sergen Yalçın maç başına 2.10'luk bir ortalama tutturdu.

        • 18

          GOL REKORUNU KIRDI

          Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, hücum konusunda büyük fark yarattı. Kartal bu sezon 89 gol atarken 1996-1997 sezonunda Rasim Kara yönetimindeki 88 gollük rekoru da geride bıraktı.

        • 19

          21 OYUNCU GOL ATTI

          Beşiktaş'ın kadrosundaki 21 farklı oyuncu da gol atmayı başardı. Takımdan devre arasında ayrılan Lens, Boyd ve Güven Yalçın da bu istatistiğe dahil oldu. Kartal'da gol atamayan isimler Dorukhan ve Montero oldu.

        • 20

          PİYASA DEĞERLERİNİ UÇURDU

          Beşiktaş takımının piyasa değeri, Sergen Yalçın yönetiminde 63 milyon 250 bin Euro'dan 87 milyon 250 bin Euro'ya yükseldi. Birçok oyuncu, yükselen formuyla birlikte değerlerini de katladı.

        • 21

          GENÇ KALECİLERLE ZAFERE ULAŞTI

          Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta Karius'un ayrılığı sonrası kaleye takviye istemedi. 20 yaşındaki Ersin Destanoğlu eldivenleri devralırken 23 yaşındaki Utku Yuvakıran da zaman zaman görev aldı. Yaş ortalaması 21.5 olan kalecilerle zafere ulaşan Sergen Yalçın, bu konuda Süper Lig'de önemli bir başarı elde etti.

        • 22

          LARIN KARİYER REKORU KIRDI

          Beşiktaş'ın Kanadalı forveti Cyle Larin, Sergen Yalçın yönetiminde kariyer rekorunu kırdı. Kanadalı yıldız ligde 19 gol atarken toplamda ise 23 gol, 5 asistle en skorer dönemini yaşadı. Larin Çaykur Rizespor ve Hatayspor maçlarında dörder gol atarak harika bir performans ortaya koydu.

        • 23

          GHEZZAL KENDİNİ BULDU

          Beşiktaş'ın transferin son gününde kiralık olarak kadrosuna kattığı Ghezzal ise lige damga vurdu. Cezayirli yıldız, 17 asiste imza atarken kariyerinde bu alanda zirveye çıktı. 29 yaşındaki futbolcu, 8 de gol kaydetti.

        • 24

          ATIBA'DAN ASİST REKORU

          Beşiktaş'ın Kanadalı istikrar abidesi Atiba Hutchinson da Sergen Yalçın'la bambaşka bir kimliğe büründü. Hücum hattında daha fazla görünen 38 yaşındaki futbolcu, 8 asist yaparak kariyer rekorunu kırdı. Atiba ayrıca 4 de gole imza attı.

        • 25

          ABOUBAKAR KENDİNE GELDİ

          Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle son dönemde takımından ayrı kalan Aboubakar da Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ın da fark yaratan isimlerdendi. Kamerunlu yıldız, ligde 15 gol ve 5 asistle Porto'da sıkıntılı geçen 2 sezonun acısını çıkardı.

        • 26

          N'KOUDOU EN VERİMLİ DÖNEMİNDE

          Beşiktaş'ta son dönemde golleriyle önemli katkı sağlayan N'Koudou için de bu sezonun yeri ayrı. Fransız futbolcu, Süper Lig'de bu sezon 8 gol, 4 asist üretirken 2016'da Marsilya formasıyla 5 gol, 3 asist yaptığı sezonun ardından en verimli lig dönemini geçirdi.

        • 27

          25 YIL SONRA EN FARKLI GALİBİYET

          Beşiktaş, Hatayspor'u 7-0 mağlup ederek 25 yıl sonra en farklı galibiyetini aldı. Siyah-beyazlılar, en son 1996'da Vanspor'u 7-0 mağlup etmiş ve Sergen Yalçın da o takımda futbolcu olarak görev almıştı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa