Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Schengen vizesi başvurularında Türk vatandaşlarını en fazla reddeden ülkeler hangileri? - Güncel dış haberler

        Schengen'e dair istatistik ve verileri paylaşan SchengenVisaInfo'nun aktardığına göre Türk vatandaşları toplam 778 bin 409 Schengen başvurusu yaparken 504 bin 220 çok girişli vize verildi. 120 bin 876 başvuru ise reddedildi.

        Türkler tarafından Almanya'ya yapılan toplam 223 bin 699 vize başvurusunun ise 174 bin 929'u onaylanırken 48 bin 40'ı reddedildi. Bu da Almanya'yı Türklere en fazla ret veren Schengen ülkesi yaptı.

        Türk vatandaşlarının en çok vize başvurusunda bulunduğu diğer 3 ülke sırasıyla Yunanistan, Fransa ve Hollanda oldu.

        Yunanistan'a yapılan toplam 164 bin 829 başvurunun ise yalnızca 15 bin 913'ü olumsuz sonuçlandı. Oransal olarak Yunanistan, en fazla başvuru alan ülkeler arasında yer almasına karşın Almanya'ya kıyasla daha az ret veren ülkelerden biri oldu.

        Üçüncü sıradaki Fransa 115 bin 114 başvurunun 15.435'ini reddederken, Hollanda 48 bin 807 başvurunun 9714'üne olumsuz cevap verdi.

        Türk vatandaşları tarafından yapılan ve red sonucu alan vize başvuruları, yapılan toplam başvuruların yüzde 21.4'ünü oluşturdu.

        SchengenVisaInfo'nun bir önceki yıla ait 2021 Schengen istatistiklerine göre ise Türk vatandaşları 271 bin 977 vize başvurusu ile Ruslardan sonra en çok vize başvurusu yapılan ikinci ülke olmuştu.

        VİZE BAŞVURULARI DURDURULDU TARTIŞMASI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Mayıs günü AB ile yaşanan vize sorununa ilişkin açıklamada bulunmuş, "Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız" ifadelerini kullanmıştı.

        Aynı dönemde Türkiye'den Schengen başvurularının durdurulduğu iddiaları ortaya atılmış, Avrupa Komisyonu, Habertürk'ün "Türkiye'ye yönelik Schengen vizeleri durduruldu mu?" sorusunu yanıtlamıştı.

        REKLAM
         Avrupa Komisyonu'ndan Schengen yanıtı
        Avrupa Komisyonu'ndan Schengen yanıtı Haberi Görüntüle

        Avrupa Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, üye devletlerin Schengen vizeleri bireysel olarak değerlendirdiğini ve çeşitli sebepler nedeniyle gecikmeler yaşandığının altı çizilmişti.

        Avrupa Komisyonu Sözcüsü yaptığı açıklamada "Pandemi, dünya çapında Schengen vizelerin olan talepte ciddi düşüşlere yol açtı. 2021'de 3 milyon başvuru varken, 2019'da 17 milyon başvuru yapılmıştı. Bu sebeple neredeyse tüm konsolosluklar personel kısıtlamaları ve operasyonel kısıtlamalarla karşı karşıya kaldı. Talep şimdi yeniden artıyor ve bu vize prosedürünü etkiliyor. Ancak şu bilinmeli ki bu Türkiye'ye özgü bir durum değil" demişti.

        * Haberin görseli Associated Press, Shutterstock ve iStock'tan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa