Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Savaş sonrası Çernobil: Nükleer bölgede siperler kazmışlar
        • 1

          Çernobil Nükleer Santrali, 24 Şubat'ta Rus birlikleri tarafından ele geçirilmiş, daha sonra santraldeki nükleer izleme sistemlerinin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumuna veri aktarmayı durdurduğu belirtilmişti.

        • 2

          Sürekli olarak çatışma riski nedeniyle silahtan arındırılmış bu bölgeden Rus askerlerinin çekilmesi konusunda çağrılar yapılmıştı.

          Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu (Energoatom), 1 Nisan'da Rus askeri birliklerinin Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'nden çekildiğini bildirmiş ve "Rus işgalci güçler, Çernobil Nükleer Santrali'ni terk etti. Santralde yabancı yok" ifadesi kullanılmıştı.

        • 3

          Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), Ukrayna Devlet Nükleer Düzenleme Müfettişliği (SNRIU) ile Çernobil Nükleer Santrali arasındaki doğrudan iletişimin yeniden kurulduğu konusunda Ukrayna´nın ajansı bilgilendirdiğini duyurdu.

        • 4

          Geçtiğimiz günlerde ise AP, Rus ordusunun tamamen çekildiği ve kontrolünü Ukrayna’ya devrettiği Çernobil Nükleer Enerji Santrali yakınlarında ormanlık alanda Rus askerleri tarafından kazılmış siperleri görüntüledi.

        • 5

          Yetkililer, yıllar geçmesine karşın topraktaki radyasyon oranının hala yüksek olduğunu ve Rus askerlerinin radyasyona bağlı rahatsızlıklar geçirebileceğini ifade etti.

        • 6
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa