Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İlçe Kaymakamlığına vekâletten atanan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa Akın, başkanlığında okul müdürleriyle 'korona virüs aşısının önemi' konulu toplantı gerçekleştirdi.

        Korona virüs aşısında Türkiye ortalamasının çok altında bulunan Şanlıurfa ve ilçelerinde, aşı oranını yükseltmek amacıyla çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz gün Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin aşı olan gençler arasında her hafta noter huzurunda yapılacak çekilişle gençlere çeşitli hediyeler verileceğini açıklamasından sonra, Siverek’te de çalışmalara hız verildi.

        İlçe Kaymakamlığına vekâletten atanan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa Akın, ilçede görev yapan gazeteciler, kanaat önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yaptığı toplantı sonrasında, bugün de ilçe merkezi ve kırsal mahalle okullarında görev yapan okul müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi.

        Siverek Mehmetçik İlkokulu Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Akın, okul idarecilerinden velilerin aşı konusunda bilgilendirilmesini istedi. ‘Aşı konusunda yanlış önyargıların bulunduğunu ve birçok insanın buna inandığını aktaran Akın, aşının zarar vermediğini, tam tersine aşı olan insanın daha sağlıklı ve güvende olacağı konusunda bilimsel verilerle velilerin bilgilendirilmesi gerektiğini’ söyledi

        Akın, “İlçemizde son bir ay içerisinde vaka sayısında 15 kat yükseliş yaşandı ve maalesef ilçemizde aşı olma oranı Türkiye ortalamasının altında, bundan dolayı hepimiz el ele vererek bu oranı yükseltmeliyiz. Önümüzde ki günlerde sağlıklı bir eğitim ve öğretimin yapılmasını istiyorsak, herkesi aşıya davet etmeli ve herkesin aşı olmasını sağlamalıyız, bu hastalık ancak aşı ile kontrol altına alınır” diye konuştu

        Yaklaşık 40 dakika süren toplantı, soru cevap ve önerilerin yapılması sonrasında son buldu.

        Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, ilçe Şube Müdürleri, Siverek İlçe Sağlık Müdürü Osman Güzen ve merkez ile kırsal okullarda görevli müdürler hazır bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa