Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haliliye Belediyesi, sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sunmak için açtığı kurslarla yüzlerce kadına pozitif ayrımcılık sağlıyor.

        Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile kadınlara pozitif ayrıcalıklar sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, millet evleri ve kadın destek merkezleri ile kadınlara meslek öğretmeye devam ediyor. Sırrın Milletevi, Süleymaniye Milletevi, Ahmet Yesevi Milletevi ve Ertuğrulgazi Kadın Destek ve Yaşam Merkezinde kadınlar için dikiş nakış, el sanatları, kuaför, okuma yazma, bilgisayar, Kuranı Kerim alanında uzman eğitmenler tarafından eğitimler veriliyor.

        Merkezlerde kadınlar bir yandan eğitim alırken, çocukları da kreşlerde vakit geçiriyor. Eğitim aldıkları kursları başarıyla bitiren kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika da taktim veriliyor.

        Yeni dönemde 350 kursiyer meslek öğrendi

        Geçtiğimiz ay başlayan yeni normalleşme döneminde tekrar kayıt alan Haliliye Belediyesi, 170 kadına kurs verdi. İlk etabın tamamlanmasının ardından ikinci dönemde ise meslek kurslarına 180 kadın kayıt yaptı. Kayıtların ise devam ettiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa