Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Salma Hayek: Film uğruna Harvey Weinstein'in tacizcine katlandım! - Magazin haberleri
        • 1

          Meksikalı Hollywood yıldızı Salma Hayek, 2002 yapımı 'Frida' adlı filmde başrolde yer almıştı. Hayek, ressam Frida Kahlo'nun anlatıldığı filmin dağıtımcısı, ABD'de halen cinsel saldırı suçlarından hapiste olan Harvey Weinstein'in kendisini de cinsel istismara kalkıştığını 2017’de açıklamıştı. Aktris, Weinstein’in kendisiyle cinsel ilişkiye girme isteğini reddettiğini söylemiş ve bu itirafları büyük yankı uyandırmıştı.

        • 2

          "FİLM UĞRUNA TACİZE KATLANDIM"

          Konuyla ilgili InStyle Dergisi'ne yeni açıklamalarda bulunan 54 yaşındaki oyuncu, uğradığı tacizi daha önce anlatmadığı için pişman olduğunu söyledi. Weinstein'in reddedilince kendisini filmden atmakla tehdit ettiğini anlatan Hayek, şunları söyledi:

          'FRIDA BENİM İÇİN FEMİNİST BİR İFADEYDİ'

          Weinstein olayını neden daha önce açıklamadığımı sorguluyorum. Tepki göstermiştim ama kamuoyuna duyurmada ‘Neden cesaretim yoktu?’ diye soruyorum ama şu anda da söyleyebilirim ki Frida Kahlo’nun mirasını ve Meksika kültürünü onurlandıran bir filmde olmak için Weinstein'e katlandım. Frida, benim için feminist bir ifadeydi ve çığlık atma şeklimdi. Weinstein’in bu çığlığı bastırmasına izin veremezdim.

          23 YIL HAPİS CEZASI

          ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, 2020'de cinsel saldırı suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

        • 3

          "EVİMDE ÖLMEYİ TERCİH EDERİM"

          Öte yandan Salma Hayek, pandeminin ilk döneminde koronavirüse yakalandığını açıklamış ve kelimenin tam anlamıyla ölümden döndüğünü söylemişti.

          Ünlü akrtis, Londra'daki evinde tedavi gördüğünü ve durumu giderek kötüleşince doktorunun kendisini hastaneye götürmek için yalvardığını açıklamıştı. Hayek, doktorlarına, "Evimde ölmeyi tercih ederim" dediğini de sözlerine eklemişti.

        • 4

          OKSİJEN DESTEĞİ ALDI

          Tedavisi sırasında oksijen desteği alan ünlü isim, yedi hafta boyunca evinin bir odasında izole halde kaldığını ifade etmişti.

          Salma Hayek, her ne kadar koronavirüsü atlatmış olsa da uzun süreli etkilerini hala yaşadığını, hastalığın yarattığı bitkinliğin henüz tamamen ortadan kalkmadığını belirtmişti.

        • 5

          "EŞİNLE PARA İÇİN EVLENDİN" SÖZLERİNE YANIT

          İş insanı eşi François-Henri Pinault ile evliliği hakkında da samimi açıklamalarda bulunan Hayek, aktör Dax Shephard'ın sunduğu Armchair Expert podcast'ine konuk olmuştu.

          Ünlü oyuncu, Shephard'ın "Eşinle ilgili kısa bir şey söyleyebilir miyim? Ne kadar hoş, eğlenceli, cömert, sıcak bir adam yahu... Dürüst olacağım; onun kim olduğunu bilmiyordum. Tek duyduğum veya bir haber başlığında okuduğum şey gayet zengin bir adamla evlendiğindi. Belki de bu yüzden evlendiğin iddia ediliyor" sözleri üzerine şu yanıtı vermişti:

          Yani sorun şu; Fotoğraflarda onun içindeki büyüyü tahmin edemiyorsunuz bile. Beni çok daha iyi biri yaptı, iyi ve sağlıklı biçimde gelişmemi sağladı. Biliyorsun, onunla evlendiğimde herkes 'Ah, bu anlaşmalı bir evlilik, parası için evlendi' demişti. Ben de 'Aman, neyse ne sürtükler!' dedim. İstediğinizi düşünün... Birlikte 15 yıl geçirdik, sevgimiz güçlü. Bir kere bile alınmadım, 'Aman, neyse ne!' diye düşünüyorum.

        • 6

          "BUNLARIN HEPSİ ÖN YARGI"

          Ayrıca zengin erkeklere yapılan ayrımcılık konusuna da değinen Salma Hayek, "Biri zengin olduğu için hemen iyi biri olmayabileceği, materyalist, değerleri olmayan, hatta aptal veya bu zenginliği hak etmeyen biri olabileceği ya da çok para sahibi olabilmek için yanlış şeyler yapmış olduğu düşünülür. Bunların hepsi ön yargı ve bu arada ben de bunları duydum" demişti.

        • 7

          2009 YILINDA EVLENDİ

          Birçok yapımda rol alan oyuncu, 2009 yılında iş insanı Francois-Henri Pinault ile nikah masasına oturmuştu. Çiftin, Valentina Paloma adında bir kızları bulunuyor.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa