Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig İstanbulspor Sahadan çekilme cezası nedir? Sahadan çekilen İstanbulspor'u hangi cezalar bekliyor? - İstanbulspor Haberleri

        Trendyol Süper Lig'in 17. haftaısnda oynanan İstanbulspor - Trabzonspor maçı tatil edildi.

        Karşılşama sırasında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun talimatıyla oyuncular 74'üncü dakikada maçtan çekilip, soyunma odasına gitti.

        Maçın 68. dakikasında Trabzonspor 2-1 öne geçerken, golden önce faul olduğunu iddia eden İstanbulspor Başkanı Ecmel Saral sahaya girdi. 74. dakikadada sahaya giren başkan, takımı soyunma odasına yolladı.

        Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler’in yumruklu saldırıya uğramasının ardından yaşanan bu gelişme Türk futbolunda bomba etkisi yarattı. Peki şimdi ne olacak?

        Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilecek olan İstanbulspor’a hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası verilecek.

        REKLAM

        FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI NE DİYOR?

        MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

        (1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

        a) Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

        ESKİŞEHİRSPOR AYNI CEZAYI ALMIŞTI

        2016 yılında; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Göztepe maçında sahadan çekildiği için Eskişehirspor'un 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve 3 puanın silinmesine karar vermişti.

        2016 yılında oynanan mücadelede Eskişehirspor, Göztepe deplasmanında 92. dakikada gelen gol sonrası 2-1 geriye düşmüş, golden önce faul olduğu itirazları sonuç vermeyince de sahadan çekilmişti.

        26 YIL ÖNCE FENERBAHÇE SAHADAN ÇEKİLMİŞTİ

        1997-1998 sezonu Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile Trabzonspor eşleşti. Sarı Lacivertliler, kendi evlerinde kazandıkları 2-1'lik ilk maçın rövanşında Trabzon'a konuk oldular. Ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle geçen karşılaşmada Uche'nin gördüğü kırmızı kart sonrası Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı. Gergin bir ortamda geçen maçta dakikalar 75'i gösterdiğinde ise film tam anlamıyla koptu. Bordo Mavili tribünlerden atılan bir taş, Fenerbahçe'nin o dönemki teknik direktörü Otto Bariç'e isabet etti. Hırvat teknik adam bu darbe sonrası yerde kalırken, oyun durdu ve Sarı Lacivertli futbolcular hocalarının durumunun ne olduğunu anlamak için olay yerinde toplandı. Bariç, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle sedyeye alındı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu durum karşısında hakemin kararını beklemeyen Fenerbahçeli futbolcular ise, soyunma odasının yolunu tutarak sahadan çekilmiş oldular. Sarı Lacivertli cephede herkes, maçın hükmen Fenerbahçe lehine sonuçlanmasını bekliyordu. Federasyon yaptığı 3 günlük incelemeler sonunda, Trabzonspor'un haklı olduğuna hükmederek, sahadan çekilen Fenerbahçe'yi 3-0 hükmen mağlup saydı ve Sarı Lacivertlileri ertesi yıl Türkiye Kupası'ndan men etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa