Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Hangi estetik uygulama size göre?
        • 1

          Demet DEMİRKIR / HABERTURK.COM

          Estetik sadece ilerleyen yaşlarda ya da cerrahi zorunluluklar durumunda başvurulması gereken bir yöntemden öte, 18’li yaşlarda doğru uygulamalarla başlanarak yaş alma etkilerini yavaşlatmak amacıyla tercih edilmesi gereken bir destek.

        • 2

          Eleanor Roosevelt’in “Genç güzel insanlar doğanın tesadüfleri ama yaşlı güzel insanlar sanat eseridir” sözünü hatırlatan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, yaş aralıklarına göre tercih edilen estetik operasyonlara değiniyor.

        • 3

          18-25 Yaş Arası: İyi bir yaş alma için güzellik uygulamalarına ideal başlama yaşı 18'li yaşlardır. Bu yaşlarda kremlerle, yüzü yıkayarak, doğru nemlendirerek en basit cilt bakımı uygulamaları ile işe başlamalı. 18-25 yaş arasında en çok tercih edilen estetik ameliyatlar burun, meme estetiği ve liposuction ameliyatları. Genellikle lise mezuniyeti ile birlikte hatta mezuniyet töreni öncesi en çok yapılanlar, burun estetiği ameliyatlarıdır.

        • 4

          18-25 yaş arasında en çok tercih edilen estetik ameliyatlar burun, meme estetiği ve liposuction ameliyatları. Genellikle lise mezuniyeti ile birlikte hatta mezuniyet töreni öncesi en çok yapılanlar, burun estetiği ameliyatları.

        • 5

          Ardından meme estetiği ve liposuction geliyor. Bunların dışında bu yaş grubunda en çok istenen müdahalelerden bir diğeri dudak dolgusu. Nadir de olsa yapısal kaş düşüklüğü olanlarda kaş askısı veya kaşlarını çok çatanlarda önlem amaçlı botox uygulamaları da yapılabiliyor.

        • 6

          25-35 Yaş Arası: 25’li yaşlarla birlikte özellikle dudak dolgusu uygulamaları çok tercih ediliyor ve botox uygulamaları düzenli olarak yapılmak amacıyla yerini alıyor. 30 itibariyle alındaki mimik çizgileri belirginleşmeye, göz çevresi kazayağı çizgileri artmaya başladığı için botox’un düzenli yapılması öneriliyor.

        • 7

          Erkeklerin en çok oldukları ameliyat ise erkekte meme büyümesi anlamına gelen jinekomasti düzeltme ameliyatları…

        • 8

          Bu yaş aralığı genellikle hem kadınlar hem de erkekler için yeni işe başlama, iş yaşamını oturtma ve evlilik kurma dönemine denk geliyor. Evlilik öncesi kadınların en çok tercih ettiği ameliyatlar arasında yine meme estetiği ameliyatları geliyor. Bunlar özellikle meme büyütme veya küçültme ameliyatlarını kapsıyor.

        • 9

          35-45 Yaş Arası: Bu yaşlarda genellikle çocuk sahibi olunduğu için kadınların en çok rağbet ettiği ameliyat grubu, 'annelik estetiği' denilen kombine ameliyatlardır. Genellikle aynı seansta hem karın germe, hem liposuction ile bel inceltme hem de meme toparlama operasyonları yapılıyor. Bazı göğüslere protez ile toparlama yapılırken bazılarına protez gerektirmeden toparlama uygulanıyor.

        • 10

          Karın germe operasyonu ve liposuction beraber yapılarak hem bel kavisi oluşturuluyor hem de dışarı doğru bombeleşen karın sıkı hale getirilerek fazla olan karın derisi gerginleştiriliyor. Bu yaş aralığında morbid obez olanlara en çok mide küçültme ameliyatları ve devamında vücut toparlama ameliyatları yapılıyor.

        • 11

          Kol ve uyluk germe, popo yükseltme, bel ve karın çevresi daraltma, meme toparlama ameliyatları da diğer müdahaleleri oluşturuyor. 35-45 yaş aralığında yavaş yavaş yüzde sarkma başladığı için yüz uygulamaları, dolgu ve botox en popüler estetik müdahaleleri oluyor. Derin nemlendirme işlemleri, kimyasal soyma, leke ve akne skar tedavisi gibi tedaviler de en çok tercih edilenler arasında...

        • 12

          45-55 Yaş Arası: 45’li yaşlarla birlikte özellikle göz kapaklarında ele veren bir yaşlanma başlıyor. Üst göz kapaklarında cilt fazlalığı, alt göz kapaklarda ise torbalanma olanlar göz kapağı estetiği operasyonlarını tercih ediyor. Yüze yağ enjeksiyonları, fibroblast kültürü enjeksiyonları, dolgu ve botox uygulamaları, askı uygulamaları en çok tercih edilen işlemleri oluşturuyor.

        • 13

          20’li yaşlardan sonra her yaşta yapılan uygulamalar arasında cilt nemlendirme, ışıltılı bir cilt için mezoterapi yöntemleri yer alıyor. Özellikle kuru ciltlerin ya da fazla güneşlenenlerin bu işlemlere daha fazla ihtiyacı oluyor.

        • 14

          45-50 yaş arasında göz kapağı düşenlere üst göz kapağı ameliyatları yapılırken, yüzünde fazla çökme olanlara kendi vücudundan alınan yağlar enjekte ediliyor.

        • 15

          55 Yaş Sonrası: Bu yaşlarda menopoz ve etkileri cilt üzerinde belirgin şekilde oluşmaya başlıyor. Ciltteki sarkma, gözaltlarında çökme, kaşlarda düşme olmasıyla birlikte en çok tercih edilen ameliyatlar yüz ve boyun germe olup beraberinde yağ enjeksiyonları ve göz kapağı estetiği geliyor.

        • 16

          Kollarda ve uyluk içlerinde sarkmalar oluşması nedeniyle bu yaş grubunda en çok yapılan ameliyatlar arasında kol ve uyluk germe sayılıyor. Boyun, dekolte ve ellerdeki kuruluk, incelme nedeniyle başvuran uygulamalar ise boyun ve dekolteye mikrobotox’un yanı sıra hyalüronik asit içeren dolgu uygulamaları oluyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa