Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narışkin: ''İddialar kötü bir dedektif romanı gibi.''
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son yılların en büyük siber saldırısı olarak gösterilen SolarWinds'ın arkasında olduğu iddialarını yalanlayan Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narışkin, BBC'ye yaptığı açıklamada, '' İddialar kötü bir dedektif romanı gibi.'' açıklamasında bulundu.

        Rusya'nın saldırının arkasında olup olmadığına ilişkin sorulara gelince ilginç cevaplar veren Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Narışkin,'' Böyle bir saldırıdan sorumlu olsaydı gurur duyacağını ancak başkalarının yaratıcı başarılarını kendisininmiş gibi iddia edemeyeceğini" söyledi.

        Narışkin, siber saldırıda kullanılan stratejinin, ABD ve İngiliz istihbarat ajansları tarafından kullanılan taktiklerle benzer olduğunu söyledi.

        Rusya’nın siber saldırısına ilişkin ABD ile aynı endişeyi taşıdığını ifade eden İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, saldırıyı demokrasiyi baltalama eylemi olarak gördüğünü aktarmıştı.

        SOLARWINDS SİBER SALDIRISI

        Son yılların en büyük siber saldırılarından olan SolarWinds, Rusya'nın hackleme (yetkisiz erişim) kampanyasında 100’den fazla ABD’li şirketin siber saldırıdan etkilendiği biliniyor. Ağ izleme ve yönetme platformu Orion üstünden düzenlenen saldırıya ilişkin geçtiğimiz aylarda Guardian'a konuşan Microsoft Başkanı Brad Smith, SolarWinds siber saldırısında en az 1000 kişiden oluşan çok yetenekli mühendis bir ekibin çalıştığını söyleyerek ‘‘Gördüğümüz en büyük ve en karmaşık operasyonlardan biri olduğunu’’ ifade etmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa