Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Peker Açıkalın ile Kenan Kalav'a ulaşılamıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Peker Açıkalın…

        1986’da ‘Bir Daha Umut’ adlı sinema filmiyle 23 yaşında kariyerine başladı.

        36 yılda 19 filmde rol alan Peker Açıkalın, kariyeri adına çıkışı özellikle 2000’li yıllarda yakaladı.

        2018’den sonra hiçbir yapımda rol almayan Peker Açıkalın, deyim yerindeyse kayıplara karıştı. Avşar Film, Açıkalın’ın ‘Kadir Kuru’yu canlandırdığı 2009 yapımı ‘Türkler Çıldırmış Olmalı’nın devamını çekmeye karar verdi. Ne var ki filmde Açıkalın’a ulaşmak mümkün olmadı.

        Hal böyle olunca filmin çekilip çekilemeyeceği belirsiz bir hale geldi.

        Kenan Kalav…

        1984’te ‘Ömrümün Tek Gecesi’ ile 23 yaşındayken kariyerine başladı.

        5 yıl içinde 15 filmde rol alan Kenan Kalav, 1980’li yılların gözde erkek oyuncularından biriydi.

        Günümüzde Kıvanç Tatlıtuğ algısı neyse Kenan Kalav’ın 1980’lı yıllardaki algısı oydu.

        REKLAM

        1989’da rol aldığı ‘Kilyos Cinayeti’nin çekimlerinden sonra Kenan Kalav, bir arkadaşıyla birlikte tatil için Barselona’ya gitti. Kalav, havaalanında bavulunda iki buçuk kilo eroinle yakalanarak gözaltına alındı. Kenan Kalav, verdiği ifadeye göre arkadaşı bavulunu kendisinin adına kaydettirmişti.

        Çıktığı mahkemede tutuklanan Kenan Kalav, Barselona'daki Gerona Hapishanesi’nde 10 yıl hapis cezası aldı. Bir buçuk yılı hücrede geçiren Kalav, daha sonra koğuşa alındı. İspanya kralı I. Juan Carlos'a af dilekçesi gönderen Kenan Kalav, tahliye olamasa da hapishane müdürünün postası oldu.

        Hapishaneye girdikten 5 yıl sonra tahliye edilen Kenan Kalav, her ne kadar oyunculuğu özlese de sabıkası nedeniyle Türkiye’de nasıl karşılanacağını bilemediğinden dolayı İspanya’da yaşamayı seçerek Barselona’da restoran açtı.

        Türkiye’deki ışıltılı hayatından çok farklı olan yeni bir hayata başlayan Kenan Kalav, karıştığı bir motosiklet kazasında evini basan 3 polis tarafından dövülerek hastanelik oldu. Bu olay sonrası 1999’da Türkiye’ye dönen Kalav’a yapımcılar sabıkasından dolayı rol vermek istemedi. O yıllarda çok az film üretimi olması da Kenan Kalav’ın sinema sektörüne dönememesinde bir hayli pay sahibi oldu.

        2000’li yılların başında birkaç TV dizisi ve sinema filminde rol alma şansı yakalasa da geçirdiği trafik kazası sonrasında setlerden bir süre daha uzak kalmak zorunda kaldı.

        Her ne kadar mesleğine tutunmaya çalışsa da talihsizlikler Kenan Kalav’ın peşini bırakmadı. 2005’te İspanya’nın Tosa kentinde motosikletiyle kırmızı ışıkta beklerken hızla gelen bir otomobilin kendisine çarpması sonucu ağır yaralanan Kalav’ın akciğerinde ciddi sorun oluşurken dalağı alındı.

        Bu kaza sonrasında mesleğinden bir hayli uzak kalan Kenan Kalav, setlere 2009'da dönebilmişti.

        REKLAM

        Birkaç yapım şirketi Kenan Kalav’a sinema filmi teklifinde bulunmak istedi. Ne var ki Kalav da Peker Açıkalın gibi kayıplara karıştı. Yapım şirketleri, Kalav’a ulaşamıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa