Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa BURSA'DA ACI OLAY! Son dakika: Gürle Dağı'ndaki paraşüt faciasında son görüntü! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Gürle Dağı'ndan dün paraşütle atlayan Muammer Yolcu, olumsuz hava şartları nedeniyle savrularak, gözden kayboldu.

        DHA'nın haberine göre, Muammer Yolcu için AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), NAK ve ANDA gibi gönüllü, kurtarma derneklerinden oluşan 500 kişilik ekip, arama- kurtarma çalışmasına başladı. Yolcu'nun aranması çalışmaları termal dronla da yürütülürken, JAK'a bağlı arama kurtarma köpeği de grupta yer aldı.

        Bölgedeki Yenisölöz Mahallesi Muhtarı Halil Bayram, Yolcu'nun telefonunun çaldığını ancak cevap verilmediğini belirterek, görgü tanıklarının yoğun sağanağın olduğu sırada paraşütün havada döndüğünü gördüğünü dile getirdi.

         Paraşütle atladı, gözden kayboldu!
        Paraşütle atladı, gözden kayboldu! Haberi Görüntüle

        CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        Muammer Yolcu‘nun, 7 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı. Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen gönüllü kurtarma ekiplerinin sürdürdüğü arama-kurtarma çalışmasında Yolcu'nun cansız bedeni, atlayışı gerçekleştirdiği bölgeden 10 kilometre uzaklıktaki kırsal Yenisölöz Mahallesi’ne yakın bir bölgede bulundu. Muammer Yolcu‘nun cansız bedeni ekipler tarafından ilçe merkezine getirilirken, yakınları ve arkadaşları acı haberle büyük üzüntü yaşadı.

        SON ANLARI AMATÖR KAMERAYA YANSIDI

        Gürle Dağı’ndan atladıktan sonra gözden kaybolan Yolcu’nun son anları, çevredeki bir vatandaş tarafından amatör kameraya yansıdı. Görüntülerde Yolcu’nun, hava şartlarına bağlı olarak zorlandığı görüldü.

        Görüntüleri çeken Aydın Koçyiğit, Yolcu ile ilgili olarak, arkadaşlarıyla bölgede yürüyüş yaparken görüntüleri çektiğini söyledi. Koçyiğit, "Tesadüfen orada bulunuyordum. Paraşüt ile uçuş yapmaya çalışıyordu. Ben de o esnada videoyu çektim. Videoyu çektikten sonra bölgeden ayrıldık. Daha sonra ölüm haberini aldık ve çok üzüldük.” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa