Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Nagehan Alçı Ali Mahir Başarır: Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil

        CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır cumartesi gecesinden beri ateş altında.

        Sözcü TV'de katıldığı bir programda sevgili meslektaşım İpek Özbey’in “Erdoğan’ın Özgür Özel’le Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu uzaklaştırmak ve Özel’le yarışmak istediği için görüştüğü değerlendirmeleri yapıldı. Böyle yorumlamak mümkün mü?” sorusuna Başarır “Ben yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” deyince büyük bir linç dalgasının ortasında kaldı.

        Bir anda Özel ile Kılıçdaroğlu kıyaslamaları başladı, Kılıçdaroğlu kliğinden bahsedildi, Başarır’ın Özel kliğinin içinde olduğu, bir senaryo doğrultusunda konuştuğu ileri sürüldü. “Yeni Tuncay Özkanlar hayırlı olsun” dendi…

        CHP içinde Kılıçdaroğlu ya da Özel kliği var mı bilmem ama bu tabloya bakınca CHP medyasında klikler olduğu apaçık.

        Meğer muhalif mahalle patlamaya hazır bir bomba gibi bekliyormuş! Bu ne telaş, bu ne heyecan?

        Ortada bir cumhurbaşkanlığı tartışması mı var?

        Adaylar mı belirlenecek? Özgür Özel, İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’ın adaylığına yönelik verdiği olumlu mesajlardan geri adım mı attı?

        Yoksa Özgür Bey’in bu kadar ön plana çıkması ve konuşulur olmasının bazı çevrelerde yarattığı tedirginlik artık gizlenemez oldu ve bu sözler üzerinden mi taştı?

        Ali Mahir Başarır’ı uzun yıllardır tanırım.

        Heyecanlıdır, hatta bazen o heyecanı nedeniyle konumundan beklenmeyecek şekilde tartışmalı çıkışlar yapabilir ama hesap kitap yapıp konuşmaz.

        Gizli ajandası olan bir siyasetçi değildir.

        Kendisi ile ilgili fikirlerimi daha önce neredeyse tüm Türkiye tarafından linç edilirken bu köşede yazmıştım.

        Dün bu tartışmaların üzerine ne düşündüğünü öğrenmek için aradım.

        “Sosyal medyadaki trol orduları siyaseti enfekte ediyor”

        “Dünden beri yazılanlara bakıyorum, bu nedir anlamadım Nagehan. Sorulan soru karşısında bir grup başkanvekili olarak başka nasıl cevap verebilirdim ki?” diye girdi söze.

        Peki neden böyle tepkiler oluştu? Beklemiyor muydun? deyince şunları söyledi:

        “Bu komplocu ve saldırgan anlayış ne Türkiye’yi ne CHP’yi iyi bir yere götürmez. Birincisi Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil. 49 yaşında genç bir siyasetçi. 1977’den beri CHP’ye en büyük başarıyı getirmiş olan genel başkan.

        İkincisi şu anda böyle tartışmalara girmek sadece bizi yıpratır, kaldı ki ben bütünleştirici konuşuyorum, söylediklerimin tümüne baksınlar. Ekrem Başkan’la ilgili de Mansur Başkan’la ilgili de sözlerim kayıtlarda duruyor.

        Üçüncüsü sosyal medyadaki trol orduları siyaseti enfekte ediyor. Biz bundan şikayet etmiyor muyduk? Bakıyorum bana saldıranların çoğu bot hesaplar.”

        Ali Mahir Başarır dün bu konuşmayı yaptığımız sırada henüz Genel Başkanı Özgür Özel ile fırtına koparan sözleri ile ilgili konuşmamıştı. Ancak bugün partide MYK toplantısı var. Orada bir araya geleceklermiş.

        “Ne der bu yazılanlara ve konuşulanlara” diye sorunca “Böyle şeylere takılmaz Özgür Bey. Önüne bakar, aynı kararlılıkla ve motivasyonla devam eder” cevabını verdi.

        Özgür Özel takılmaz ancak CHP çevreleri içinde takılanlar var ve belli ki önümüzdeki süreçte parti içi güç dengeleri tartışma yaratan bir başlık olacak.

        Ben ne Özel’in ne İmamoğlu’nun ne de Yavaş’ın böyle bir çekişmeye gireceğini ya da şu aşamada bir rekabet içinde olacağını sanmıyorum ancak belli ki 2023 deneyiminin yarattığı travma ve hayal kırıklığı belli noktalarda aşırı alınganlığı artırmış ve tarafları keskinleştirmiş.

        Bence mayıs seçimlerinde muhalefete en büyük zararı iç muhalefet vermişti, üstelik orada aynı blok olsa da partiler arası bir mücadele vardı, şimdi yeniden daha en az 3 yılı olan seçimler için bir adaylık gerilimi baş gösterirse bundan yine CHP zararlı çıkar.

        Not: Geçen yazıda 28 Şubat davasından tutuklu generaller ile ilgili Adli Tıp raporu gerektiğini, o rapora dayanarak Cumhurbaşkanının af yetkisini kullanabileceğini yazmıştım.

        Çetin Doğan ve diğer tutuklu generaller ile ilgili gereken Adli Tıp raporu mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığına gönderilmiş. Hem davanın avukatları hem Adalet Bakanlığı yetkilileri hem de Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan son durumla ilgili bilgi aldım, bundan sonra tutuklu generaller ile ilgili ne olur, süreç nasıl ve nereye evrilir? Yazacağım…