Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2023 | MEB Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, kontenjan ve branş dağılımı belli oldu mu?
        1

        Öğretmen atamaları tarihleri için gözler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. Geçtiğimiz yıl ilk atama tercihleri 21 ile 26 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. MEB 2023 Öğretmen atama takvimi, branş ve kontenjan dağılımı merakla bekleniyor. İşte, 2023 Öğretmen atama tarihleri, branş ve kadro dağılımı hakkında merak edilenler...

        2

        ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

        Milli Eğitim Bakanlığı en son geçtiğimiz eylül ayında 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan törende atamalar tamamlandı.

        3

        2023 yılı öğretmen atama takvimi henüz açıklanmadı. Ancak konuyla ilgili Bakan Özer'den dikkat çeken açıklama geldi.

        Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

        4

        Öğretmen atamaları hakkında Bakan Özer, "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Bütçesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır. " dedi.

        5

        “ÖĞRETMEN ATAMALARI GERÇEKLEŞECEK”

        Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 1 Eylül’de yapılan öğretmenlik ataması sonrası yaptığı açıklamada “ Mevcut sistemde hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak.

        6

        Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı olarak okulöncesi eğitime ağırlık verince, 20 bin öğretmen atamasından 7 bin 503 öğretmenimizi okulöncesinde istihdam ettik. Yani bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre mutlaka dağılımı farklılaşan öğretmen atamaları gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ