Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika hava durumu: Meteoroloji'den 17 kent için kritik uyarı! 5 bölgede sağanak! - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Denizli, Antalya, Isparta, Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        AFAD'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

        AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

        KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

        Yağışların; Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Balkanlardan gelen yağışlı hava nedeniyle AKOM da, sel ve baskın uyarısında bulundu.

        İmamoğlu AKOM'da konuştu: "Metrekareye 50-100 kg yağış düştü!"
        Haberi Görüntüle

        BURSA'DA SAĞANAK SELE DÖNDÜ

        Öte yandan bu sabah saatlerinde saat: 07.15 civarında Bursa ile Mudanya ilçesinde başlayan sağanak yağış etkili oldu. Yaklaşık yarım saat süren sağanak sele dönüştü. Metrekareye 20 kilogram yağış düşerken, 260 ev ve iş yeri su altında kaldı.

        260 konutu su bastı! Bursa'yı sel aldı!
        Haberi Görüntüle

        Özellikle iş yerlerine gitmeye çalışan çalışanların zor anlar yaşadığı, araçların trafikte güçlükle ilerleyebildiği gözlendi.

        REKLAM

        HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNDE

        Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

        .png
        .png

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

        Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

        .png
        .png

        İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

        Yapılan son tahminlere göre illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

        ANKARA: 31, Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

        İSTANBUL: 27, Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren il genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        İmamoğlu AKOM'da konuştu: "Metrekareye 50-100 kg yağış düştü!"
        Haberi Görüntüle

        İZMİR: 30, Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ver gök gürültülü sağanak yağışlı.

        .png
        .png
        REKLAM

        KOCAELİ: 30, Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        EDİRNE: 33, Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        AFYONKARAHİSAR: 29, Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere aralıklı sağanak ver gök gürültülü sağanak yağışlı.

        MUĞLA: 31, Az bulutlu.

        ADANA: 34, Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ilçeleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

        ANTALYA: 30, Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

        HATAY: 31, Parçalı ve az bulutlu, kıyı kesimleri yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

        REKLAM

        ESKİŞEHİR: 27, Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

        KONYA: 34, Parçalı ve az bulutlu.

        SİVAS: 35, Parçalı bulutlu.

        BOLU: 26, Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        KASTAMONU: 30, Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

        SAMSUN: 29, Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

        ARTVİN: 33, Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

        ERZURUM: 34, Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu.

        REKLAM

        KARS: 33, Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu.

        VAN: 30, Az bulutlu ve açık.

        DİYARBAKIR: 38, Az bulutlu ve açık.

        GAZİANTEP: 36, Az bulutlu ve açık.

        SİİRT: 38, Az bulutlu ve açık.

        ŞANLIURFA: 36, Az bulutlu ve açık.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa