Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2020 Tokyo Olimpiyatları Mete Gazoz 2016'da söz vermişti, sözünü tuttu! - 2020 Tokyo Olimpiyatları Haberleri

        17 yaşındayken Rio 2016 Olimpiyatları'nda mücadele eden Mete Gazoz, 22 yaşında olimpiyat şampiyonu oldu! 2013'ten bu yana 20'den fazla madalya kazandıran 22 yaşındaki milli sporcumuz Tokyo 2020'de ise tarih yazdı ve "Altın adam" lakabının da sahibi oldu!

        Erkekler klasik yayda mücadele eden milli okçu, katıldığı uluslararası organizasyonlarda 2018'e kadar 23 madalya kazanma başarısı gösterdi. Türkiye'yi yarışmalarda başarıyla temsil eden Mete, genç yaşına rağmen 9 altın, 8 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.

         Mete Gazoz olimpiyat şampiyonu!
        Mete Gazoz olimpiyat şampiyonu! Haberi Görüntüle

        2018'DE YEDİNCİ BASAMAĞA KADAR TIRMANDI

        Milli okçu, 23 madalyanın 9'unu 2018'deki turnuvalarda aldı. Bu ay boynuna 4'ü altın 5 madalya takan Mete, dünya klasmanında 7. basamağa tırmandı.

        REKLAM

        2018'İN EN İYİSİ SEÇİLDİ

        Okçulukta yükselişini sürdüren ve rakiplerine adeta gözdağı veren Mete, 2020'deki altın madalyanın sinyallerini de vermişti. Dünya Okçuluk Federasyonu (WA) tarafından düzenlenen oylamada erkekler klasik yayda 2018'in en iyi sporcusu seçilen milli sporcumuz 2018'in en iyi çıkış yapan sporcusu ödülüne de layık görüldü.

         Şapkanın sırrı ortaya çıktı!
        Şapkanın sırrı ortaya çıktı! Haberi Görüntüle

        2019'DA ÜÇÜNCÜ SIRAYA YERLEŞTİ

        2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından kariyerinde başlayan hızlı yükselişini sürdüren Mete, Dünya Kupası'nın 4. ayağında iki yıl üst üste altın madalya kazandı ve Antalya ve Şangay ayaklarında kürsüye çıktı. Avrupa ve dünya rekorları kıran milli okçu, kazandığı başarılarla dünya sıralamasında 3. sıraya yerleşti.

        İKİ DÜNYA KUPASI BİRİNCİLİĞİNE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNU EKLEDİ

        Türk okçuluk tarihinde bir ilki gerçekleştiren Mete Gazoz, iki dünya kupası birinciliği, bir Avrupa ikinciliği, bir dünya kupası üçüncülüğü başarılarına olimpiyat madalyasını da ekledi.

        Image Title 1 Image Title 2
        Description

        GÜÇLÜ RAKİPLERİNİ BİR BİR ELEDİ

        22 yaşında olmasına rağmen dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison'u, Londra 2012'de gümüş madalya alan tecrübeli Takaharu Furukawa'yı, dünya ve Avrupa şampiyonu olan Mauro Nespoli'yi mağlup etti.

        2016'DA VERDİĞİ SÖZÜ TOKYO 2020'DE TUTTU!

        Rio 2016 Olimpiyatları'nda mücadeleettikten sonra "Söz veriyorum. Tokyo'dan altın madalya ile döneceğim" diyen Mete Gazoz, aradan geçen beş yılın ardından Tokyo 2020'de verdiği sözü tuttu!

        ŞAPKANIN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

        2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olarak Türkiye'ye okçuluktaki ilk olimpiyat madalyasını getiren Mete Gazoz, karşılaşmalara antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin'in Pekin 2008'de yarışırken taktığı şapkayla çıktı.

        Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay bireyselde altın madalya alan Mete Gazoz, Türk spor tarihine geçti.

        Mete, Tokyo 2020'deki müsabakalarda antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin'in Pekin 2008'de sporcu olarak yarışırken taktığı şapkayı taşıdı. Şapka, ikili arasında bir simgeye dönüşürken, Mete Gazoz'un motivasyonuna da olumlu katkıda bulundu.

        Milli sporcunun altın madalya aldığı final maçından sonra açıklamada bulunan Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Ergin, "Çok mutluyum. Müthiş bir yarışma çıkardı. Başından sonuna kadar çok iyiydi. Başlangıç istediğimiz gibi olmasa da iyi işler yapacağımız belliydi. Son 5 yılda çok çalıştık. Emeğin büyüğünü Mete harcadı. Hiçbir zaman yorulmadı, yılmadı, sıkılmadı, motivasyonunu kaybetmedi ve sonunda olimpiyat şampiyonluğunu ülkemize getirdi." diye konuştu.

        Şapkanın anlamına değinen Ergin, "Bunu bir bayrak devri gibi düşünelim. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda ben taşımıştım. Şimdi Mete taşıyor ama artık o çıtayı çok yükseklere koydu. Bundan sonra tekrarını yapmak için daha çok çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Mete Gazoz ise, "Onun motivasyonu çok büyük. O artık bizim için bir şapka değil. Bizim simgemiz oldu. Çok tarif edebileceğim bir kelime yok." sözleriyle mutluluğunu paylaştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa