Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de kayıtsız olduğu tespit edilen 7 yasaklı ırk türü köpek toplanarak havyan barınağına teslim edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince, yasaklı türler olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier ve Dogo Argentino gibi köpek ırklarına yönelik il merkezi ve ilçelerde uygulama yapıldı.

        Uygulama kapsamında, yasaklı köpek ırkları ve melezlerini besleyen hayvan sahiplerinin yasal süreç içerisinde kısırlaştırma işlemi ile İlçe Tarım Müdürlüğünün 'PETVET' sistemine kayıtlarının yapılıp yapılmadığı konuları denetlendi.

        Bu tür köpek ırklarının üretilmesi, beslenmesi, sergilenmesi, sahiplenilmesi ve ticaretinin yapılması gibi yasal olmayan konuların önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde, yasal süreçleri yerine getirilmediği tespit edilen 7 tehlike arz eden köpeğe el konularak Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim edildi.

        Bu türlere yönelik uygulamaların devam edeceği ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa