Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'in Erdemli ilçesinde üretimi gerçekleştirilen anavatanı Güney Amerika olan, güçlü besin değerlerine sahip 'Kalifornia' olarak da bilinen 'paprika' biberlerinin hasadına başlandı. İlçede ilk kez 600 rakımında denenen biberlerin kırmızı olanı 8 liradan, sarı olanı ise 13 liradan satıldı. Kök başına 3,5 kilo verim alınan ürün üreticisinin yüzünü güldürüyor.

        Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın Şahin, Erdemli'nin renkli paprika biberi yetiştiriciliğinde üretim üssü olmaya aday olduğunu belirtti. Şahin, "Kimilerine göre bir maketi andıran Kalifornia, diğer adıyla paprika biberi Erdemli'nin Kayacı Mahallesinde. Tabi yıllardan beri bölgemizde domates üretimi gerçekleştiriyoruz. Son 10 yıldan beri özellikle biz seralarımızda ve açık sahalarımızda dolma, kapya, sivri biber, köy biberi üretimi yapmaktayız. Düşük giden fiyatlar neticesinde bizler ziraat odası ve ziraat mühendisleri olarak gezip gördüğümüz yerlerdeki bu alternatif ürünü üreticilerimize tavsiye ettik. Kayacı'da 1 dekar arazi içerisine tavsiyemiz üzerine Kalifornia biberi dikildi. Şu anda hasadını gerçekleştiriyoruz" dedi.

        "Sarı olanının kilosu 13 lira"

        Güçlü besin değerlerine sahip biberin bir şifa deposu olduğunu ve özellikle salatalarda tercih edildiğini anlatan Şahin, "Bölgemizdeki üretimin yaklaşık yüzde 98'i ihracata gidiyor, yüzde 2'lik kısmı ise Antalya, İstanbul, İzmir'deki lüks otellerde tüketiliyor. Şuan kırmızı olan biberlerin kilosu 8 TL, sarı olanların kilosu ise 13 TL'den gitmektedir. Çiftçilerimiz için karlı bir ürün olduğunu düşünüyoruz ve tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Biber üreticisi Sedef Uslu ise ilk kez denedikleri biberden iyi verim aldıklarını belirterek, "1 dönüm arazimizde denedik, çok kaliteli oldu. Bundan sonra sofralarımıza devamlı girecek" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa