Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde deneme amacıyla başlatılan lavanta balı üretiminden sevindirici verim alındı.

        Kavak Mahallesi'nde 14 dönümlük lavanta bahçesine 20 arı kovanı bırakan bal üreticisi Hamdi Atalay ve bahçe sahibi Şehbal Kurtar, lavanta balı üretimi gerçekleştirdi.

        Hamdi Atalay, gazetecilere, deneme amacıyla yaptıkları lavanta balında yüksek kalite yakaladıklarını söyledi.

        Verimden memnun olduklarını dile getiren Atalay,"Tadı, aroması, rengi ve koyuluğuyla yüksek kalitede lavanta balı elde ettik. 20 kovanla deneme amaçlı başladığımız bu işi geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. Toplamda 60 arı kovanımız vardı. Burada 20 kovanını kullanmıştık. Bundan sonra tüm kovanlarımızı lavanta bahçesi yanına getireceğiz." diye konuştu.

        Lavanta bahçesi sahibi Şehbal Kurtar da 2018'de alternatif ürün olarak lavanta ekimi gerçekleştirdiğini, son yıllarda çok sayıda kişinin lavanta yetiştirmeye başladığını aktararak, "Bazı lavanta üreticileri sadece ürünün çiçeğini alıp yağını çıkartırken, biz bir yandan lavanta çiçeği ile arıları besleyip diğer yandan da hasat döneminde lavantaları biçip yağını çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa