Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Memur zammı ne kadar, kaç TL olacak ve maaşlara nasıl yansıyacak? Ocak 2023 Memur zammı - En düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar, kaç TL olacak, yüzde kaç zam gelir? - Merak Edilenler Haberleri
        • 1

          Yıl sonuna gelinmesiyle memur ve emekli zam oranı yeniden gündeme geldi. Son olarak 2022 Temmuz ayında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre memurlara %41,69 oranında zam uygulanmıştı. Bu yıl memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. İşte Ocak 2023 Memur zammı ile en düşük ve en yüksek memur maaşı...

        • 2

          6 AYLIK ENFLASYON FARKI ETKİLİ

          Memurlara 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşmede belirlenen artış oranı doğrultusunda zam yapılıyor. Son zam ise Haziran ayına göre 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı dikkate alınarak yapıldı.

        • 3

          YENİ ZAM OCAK AYINDA

          Bir sonraki memur zammı Ocak ayında yapılacak. Ocak ayındaki memur zammı 6 aylık enflasyon farkı Aralık ayında tespit edilen (Ocak ayı başında açıklanan) yıllık enflasyon artış oranından Aralık ayı yıllık enflasyon artış oranının çıkarılması sonucu belli olacak.

        • 4

          2003 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

          Haziran ayında yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre ve Ağustos ayının Temmuz ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki 3,83 artış TÜİK tarafından tespit edilmiş oldu. Kalan 4 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 3.83'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak. Diğer 4 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte enflasyon farkı ortaya çıkacak.

        • 5

          EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADARA YÜKSELECEK?

          2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapıldı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında gerçekleşmesi halinde memurların en az yüzde 15'lik zam alacağı tahmin ediliyor.

        • 6

          Yüzde 15 oranındaki enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşının 6 bin 078 TL'den 6 bin 990 TL'ye yükselmesi bekleniyor. En düşük memur maaşının ise 9.105 TL'den 10 bin 470 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa