Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'dan cami diplomasisi!

        Başbakan Erdoğan, dün cuma namazı kıldığı camiden Yunanistan Başbakanı Karamanlis'i arayarak Kıbrıs teklifine destek istedi. Erdoğan, yeni öneriyi ABD Başkanı Bush'a da anlattı

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB'ye iletilen, bir liman ve bir havalimanını Rumlara açma teklifinin ardından dün ABD Başkanı George W. Bush ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i arayarak destek istedi.

        Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki Ulucami'de cuma namazı kılan Erdoğan, camideki bir odadan Karamanlis'i aradı. 40 dakika süren görüşmede Erdoğan, Karamanlis'e, Kıbrıs sorununun çözümünde katkı beklediğini ifade ederek, "Bu sürece yapıcı katkıda bulunmanızı istiyoruz" dedi.

        Bush'u belediyeden aradı

        Erdoğan, Sandıklı Belediye binasından da Bush'u arayarak Kıbrıs'la ilgili yeni adımı anlattı ve destek istedi. Erdoğan, Bush'a İran ve Suriye ziyaretlerini de anlattı. Bush'un Erdoğan'a Türkiye'nin AB sürecini desteklediklerini ifade ettiği kaydedildi. Küresel barış için Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu belirten Bush da son ziyaretlerini kastederek, Erdoğan'a "Çok çalışıyorsunuz" dedi.

        Daha sonra belediyenin balkonundan vatandaşlara seslenen Erdoğan, eleştirilere sert yanıt verdi. MHP'li bir grubun protestoları arasında konuşan Erdoğan, "KKTC'yi AKP iktidarının elinden, onların itibarını iade etmeden kimse masada alamaz" dedi. Eleştirilere yanıt verirken medyaya yüklenen Erdoğan, "Televizyonları izliyoruz. Kafa karıştırmak isteyenler var. Onların hedefleri yok. Yanlış haberler veriyorlar. Efendim, Kıbrıs peşkeş çekiliyormuş. Özel kanalları var. Bu kanallarla bu işleri karıştırıyorlar" diye konuştu.

        KKTC'ye cumhurbaşkanı düzeyinde yakın zamana kadar hiçbir davetin gerçekleşmediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Bu dönemimizde oldu. Bazıları avara kasnak gibi dönüp duruyor. Bu ülkede taş üstüne taş koymayanlar bakıyorsunuz bir şeyler söylüyorlar. Hiç aldırış etmiyoruz."

        Notlar

        'Cumhurbaşkanı' sloganı

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa