Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz Kulak üstü kablosuz kulaklık pazarında rekabet iyice kızıştı - Haberler - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Apple AirPods Max

          Apple tasarımı dinamik sürücü, aktif gürültü engelleme (ANC), şeffaf mod, adaptif EQ ve dinamik kafa izleme özellikli uzamsal ses gibi özellikleri olan kulaklıkta, optik sensör, pozisyon sensörü, kılıf algılama sensörü, ivmeölçer ve jiroskop bulunuyor. Aktif gürültü engelleme için 8 adet ve ses yakalama için 3 adet mikrofon (ANC ile paylaşılan iki mikrofon ve bir ek mikrofon) barındıran kulaklığın her iki tarafında saniyede 9 milyar işlem yapabilen Apple H1 kulaklık çipi kullanılmış.

        • 2

          40 mm dinamik sürücü bulunan AirPods Max’teki Digital Crown, ses düzeyi denetiminin yanı sıra ses çalma veya duraklatma, sonraki parçaya geçme, telefon aramalarını cevaplama veya sonlandırma ve Siri’yi etkinleştirme olanağı sunuyor. Kulaklık, ANC ve uzamsal ses özellikleri etkinken 20 saate kadar bir pil ömrüne sahip. Kullanılmadığı zamanlarda pil şarjını korumaya yardımcı olan ultra düşük güç durumuna geçmesini sağlayan Smart Case ile birlikte gelen AirPods Max’in satış fiyatı 5699 TL.

        • 3

          Sennheiser Momentum 3

          Üç farklı Aktif Gürültü Engelleme (ANC) modunun yanında Transparan Duyma özelliğine de sahip olan kulaklık, baştan çıkarıldığında müziği duraklatma, geri takıldığında oynatma ve katlandığında kapanma gibi sezgisel yetenekleri barındırıyor. Sennheiser Smart Control uygulaması, üç farklı gürültü engelleme modu arasında geçiş ve dahili bir ekolayzer ayar penceresi sunuyor.

        • 4

          Akıllı TILE teknolojisi ile Momentum 3 ANC kulaklığı eğer kaybolursa, konumu tespit edilebiliyor. Frekans Aralığı 6Hz - 22kHz olan kulaklıkta, Bluetooth 5.0 ve NFC desteği bulunuyor. Bluetooth ve ANC açık iken 17 saatlik kullanım süresi bulunan Momentum 3’ün satış fiyatı 4369 TL.

        • 5

          Huawei FreeBuds Studio

          Hi-Fi düzeyinde bir müzik dinleme deneyimi için tasarlanan kulaklık, 40 mm dinamik sürücü barındırıyor. 4 Hz - 48 kHz aralığında geniş frekanslı yüksek çözünürlüklü ses kalitesi sunan FreeBuds Studio’daki kulaklıktaki akıllı dinamik aktif gürültü engelleme (ANC), değişen çevresel gürültüye göre değiştirilebilen üç gürültü engelleme modu sağlıyor. Çift katmanlı ses yalıtımına ve 40 dB'ye kadar gürültü giderme etkisi sağlayan akıllı dinamik ANC'ye sahip olan kulaklıkta kullanıcıların aynı anda iki cihaza bağlanmasına olanak tanıyan dört kanallı, çift modlu çift bağlantı da bulunuyor.

        • 6

          Çift bağlantı, Android, iOS ve Windows tabanlı cihazlarda da destekleniyor. FreeBuds Studio tamamen şarj olduğunda, ANC açıkken 20 saate kadar veya ANC kapalıyken 24 saate kadar müzik çalabiliyor. Cihaz, 10 dakikalık şarjla ANC açıkken 5 saat veya ANC kapalıysa 8 saat müzik çalabiliyor. Bluetooth uyumluluğu: BT 5.2 olan Huawei FreeBuds Studio’nun satış fiyatı 3499 TL.

        • 7

          Sony WH-1000XM4

          Her kulaklık başlığında bulunan iki mikrofonlu çift gürültü sensörü teknolojisiyle HD Gürültü Engelleme İşlemcisi barındıran kulaklığın Likit Kristal Polimer (LCP) diyaframlı 40 mm sürücüleri, 40 kHz’e kadar frekans aralığını üretebiliyor. Uyarlanabilir Ses Kontrolü, kullanıcının konumuna ve davranışına göre otomatik olarak ayarlanıyor.

        • 8

          30 saatlik pil ömrü sunan kulaklığın AC adaptörü ile 10 dakikada 5 saatlik şarj elde edilebiliyor. Döner-katlanır yapıda tasarlanan ürün, yaklaşık 3 saatte tam şarj oluyor. Bluetooth 5.0 ve NFC desteği de olan kulaklığın Bluetooth görüş mesafesi yaklaşık 10 metre. Frekans aralığı 4 Hz - 40000 Hz olan Sony WH-1000XM4’ün satış fiyatı 3499 TL.

        • 9

          JBL Club One Premium

          JBL’nin Bluetooth bağlantılı ve adaptif gürültü engelleme özellikli kulak üstü kulaklık modellerinden olan Club One, profesyonel DJ’lerden esinlenerek tasarlanmış. Kulaklık takılıyken dışarıdaki ses ve konuşmaları duyma imkanı sunan Ambient Aware ve TalkThru özelliklerine ek olarak Google Asistan ve Alexa sesli yardımcılar ile donatılan kulaklığın uygulamasında yer alan STAGE + düğmesine dokunarak kişisel tercihe uygun olan DJ ayarı seçilebiliyor.

        • 10

          Dahili çift mikrofon barındıran JBL Club One Premium ANC kulak üstü Bluetooth kulaklık, 45 saate varan kablosuz çalma süresi sunuyor. Cihazın, Bluetooth ve ANC açıkken müzik çalma süresi ise 23 saat. 40 mm özel turuncu grafen sürücüleri olan kulaklık, çevreye ve gerçek zamanlı değişikliklere yanıt veren Gerçek Adaptif Gürültü Önleme özelliğine de sahip. JBL Club One Premium’un fiyatı 3499 TL.

        • 11

          Beats Solo Pro

          Aktif Gürültü Önleme (ANC) ve Şeffaf Mod olmak üzere iki dinleme modu bulunan kulaklıktaki Pure ANC, dışarıdan gelen gürültüyü aktif olarak engelleyip seslerin netliğini ve aralıklarını koruyarak gerçek zamanlı ses kalibrasyonu yapıyor. Dışarıdan gelen sesleri sürekli olarak tespit edip engelleyen bu özellik, kişisel seçimlere göre gerekli ayarlamaları otomatik şekilde gerçek zamanlı olarak yapıyor ve ses çıkışını optimize ediyor. Tek bir tuşa basarak şeffaf mod ile ANC modu arasında geçiş yapılabiliyor.

        • 12

          22 saate kadar dinleme süresi (ANC ve Şeffaf Mod kapalıyken 40 saate kadar) sunan Solo Pro’da konuşmayı algılayan bir ivmeölçer ve hüzmeleme özellikli çift mikrofonla kullanıcının sesi hedef alınarak dışarıdan gelen gürültüler filtreleniyor. Yeni Apple H1 kulaklık çipinden güç alan kulaklıkta Siri desteği de bulunuyor. Kulaklığın ses paylaşımı özelliği ise Solo Pro ve diğer bir Beats kulaklık veya AirPods ile sesi kablosuz olarak paylaştırma olanağı sunuyor. Beats Solo Pro’nun satış fiyatı 2599 TL.

        • 13

          AKG N700NC M2

          Aktif gürültü engelleme özelliği bulunan kulaklığın frekans aralığı, 20Hz – 20kHz. “Ambient Aware” adı verilen teknoloji desteği kullanıcılar, ortamdaki seslerin ne kadarını duymak istediğini kendileri kontrol edebiliyor. Evrensel tek düğmeli uzaktan kumanda kablosu sayesinde, müzikle telefon arasında geçiş yapabilen kulaklık, Bluetooth 4.2 desteği ile geliyor.

        • 14

          261 gram ağırlığındaki AKG’nin kulak üstü kulaklığı, Bluetooth ve Aktif Gürültü Engelleme modu açıkken 20 saat, ANC özelliği açıkken kablolu bağlantıyla 36 saate kadar müzik dinleme imkanı sunuyor. Katlanabilir tasarım ile gelen AKG N700NC M2’nin satış fiyatı 2499 TL.

        • 15

          Philips TAPH805BK

          Philips’in 40 mm sürücülü, kablosuz aktif gürültü önleyici kulaklığı, 30 saat oynatma veya konuşma süresi (ANC açıkken 25 saat) sunuyor. 2 saatte şarj olan cihaz, düz ve kompakt olmak üzere iki şekilde katlanabiliyor. Kulaklık üzerinde bulunan dokunmatik kontrol paneli sayesinde yukarı veya aşağı kaydırarak ses seviyesi kontrol edilebiliyor, Aktif Gürültü Önleme özelliğini etkinleştirebiliyor veya devre dışı bırakabiliyor.

        • 16

          Alternatif olarak, müzik devam ederken dış dünyaya ait sesleri duyabilmek için Farkındalık Modu etkinleştirilebiliyor. Bluetooth 5.0 sürümü ile gelen kulaklığın kapsama alanı en fazla 10 metre. Frekans aralığı 7 Hz- 40.000 Hz olan Philips TAPH805BK’nin satış fiyatı 1999 TL.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa