Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS iptal edilir mi? ÖSYM'den açıklama! 2022 KPSS lisans sınavı iptal mi olacak, son durum ne ve tekrar edilecek mi?
        • 1

          Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 18 Eylül pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Kültür - Genel Yetenek oturumu için ortaya atılan poşeti açılmış soru kitapçığı iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sınav katılımcıları ise sınavın iptaline ilişkin sorgulamalar yapıyor. İşte KPSS lisans oturumu ile ilgili merak edilen sorular ve yanıtları...

        • 2

          KPSS LİSANS OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

          ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS lisans sınavı 18 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

        • 3

          ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

          ÖSYM'den yapılan açıklamada, pazar günkü KPSS Lisans Genel Kültür - Genel Yetenek oturumunda Şanlıurfa Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 630213024 numaralı salonda 2'nci sırada sınava giren adayın soru kitapçığının kendisine poşetsiz teslim edildiğini belirttiği aktarıldı.

          Başkanlık tarafından yapılan inceleme sonucuna göre, sınav evrakı poşetinin salon başkanı tarafından saat 09.09'da sınav salonuna kapalı olarak getirildiği ifade edilen açıklamada, kapalı olan poşetin salon başkanı tarafından 09.39-09.41 saatleri arasında adayların huzurunda açıldığı belirtildi.

          Soru kitapçıkları poşeti ile cevap kağıtları poşetinin saat 09.44'te salon başkanı tarafından sınav poşetinin içinden çıkarılarak adayların huzurunda masa üzerine konulduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        • 4

          "Soru kitapçıkları poşetinin 09.58-09.59 saatleri arasında adayların huzurunda salon başkanı tarafından açıldığı, bu işlem esnasında adayların da gözlemlediği şekliyle soru kitapçıklarının en altında yer alan iki kitapçık poşetinin de tüm soru kitapçıklarının yer aldığı sınav evrakı poşeti ile birlikte hataen yırtılarak açıldığı, salon başkanı tarafından hatayla yırtılarak açılan iki soru kitapçığından birinin, iddia sahibi adaya saat 10.00'da teslim edildiği anlaşılmıştır.

          Bahse konu ifade ile ilgili yapılan bu tespitler ve değerlendirmeler ilgili adayla paylaşılmış ve dijital saate entegre kamera kayıtları izletilerek sınavın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı net olarak tespit edilmiştir."

        • 5

          KPSS İPTAL Mİ OLACAK?

          Sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddialar sonucu gündeme gelen "KPSS lisans oturumu iptal mi?" sorusunun yanıtına ilişkin doğrudan bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapılması durumunda haberimizde yer vereceğiz.

        • 6

          KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

          ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre; 18 Eylül'de başlayan KPSS maratonu, 9 Ekim tarihinde son oturumun yapılmasıyla bitecek. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

        • 7

          KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

          ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, oturumların temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10'u yayımlandı.

          Sınava başvuran adaylar temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci 28 Eylül 2022 saat 23.59'da sona erecek.

          KPSS TEMEL SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa