Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'ne başvurular başladı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Uluslararası Sinema Derneği tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'nde Uzun Metraj Kurmaca Film Yarışması ve Belgesel Film Yarışması'na katılacak filmler için başvurular başladı. Dernekten yapılan açıklamaya göre www.korkutatafilmfestivali.com adresi üzerinden yapılabilecek başvurular, 5 Eylül'de sona erecek.

        Birincisi geçen yıl İstanbul'da yapılan, yarışma bölümlerine Türkçe konuşan ülkelerden filmlerin katıldığı festival, 1 - 5 Kasım tarihleri arasında 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'da gerçekleştirilecek.

        Geçen yıl festivalde Türkçe ve lehçelerinin konuşulduğu geniş coğrafyadan kurmaca ve belgesel film yarışmaları düzenlenmiş, değişik bölümlerde toplam 42 film gösterilmişti.

        Türk devletlerinden yaklaşık 160 sanatçının konuk olacak katıldığı festivalde, Türk Cumhuriyetleri arasında sinema iş birliğini gerçekleştirecek önemli adımlar atılmış, sinema destek fonu protokolünün imzalanması ve sinema zirvesinin geniş katılımlarla düzenlenmesi sağlanmıştı.

        Yine aynı coğrafyadan filmlerin ve konukların katılacağı Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, bu yıl da film yapım desteği ve onur ödüllerinin yanı sıra sinema okulu ve sinema zirvesi gibi yan etkinliklerle sinemaseverlerle buluşacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa