Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kokuların bir ruhu olduğunu biliyor muydunuz? Bilim insanları tespit etti! İşte dünyanın en beğenilen kokusu
        • 1

          Ruh, zihin ve beden dengesinin bütünsel olarak korunması sağlıklı kalabilmenin en önemli kuralıdır. Sağlıklı bir birey olmak için sadece fiziksel değil ruhen ve zihnen de bütünlüğün korunması gerekiyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki aslında ruh ve zihin sağlığı, fiziksel hastalıkların oluşmasında ya da korunmasında büyük önem taşıyor. Peki ruhumuzu ve zihnimizi harekete geçiren ve sağlıklı kılan etkenler nelerdir? Frekanslar bizleri zihnen ve ruhen etkilemektedir. Bu frekansları uyaran etkenlerden birisi de kokulardır. Kokular insan beynini uyarır ve harekete geçirir. Dünyanın her yerinde aynı etkiyi gösteren kokular beyne sinyal göndermenin en hızlı yoludur. Kokuya dair birçok araştırmaya bir yenisini ekleyen bilim insanları, dünyanın en popüler kokularını tespit ettiler. İşte dünyanın her yerinde hemen hemen aynı etkiye sahip en popüler kokular

        • 2

          ALBERT EİNSTEİN: HER ŞEY ENERJİDİR

          Albert Einstein’ın frekansların insan bedeni üzerindeki etkilerine dair söylediği bu söz ise oldukça dikkat çekici. Einstein’a göre her şeyin frekanstan ibaret olduğunu belirttiği bu açıklama kokuların ne denli etkin olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

          "Her şey enerjidir ve her şey yalnızca bundan ibarettir. Sahip olmayı istediğiniz gerçekliğin frekansına uyumlandığınızda artık yapacak bir şey yoktur, o gerçeklik size ait olur. Bundan başka bir yol yoktur. Bunun adı felsefe değil, fiziktir."

        • 3

          Dünyanın en popüler kokusunu araştıran bilim insanları, dünyanın hemen her yerinde yapılan araştırma sonucunda en sevilen kokunun vanilya olduğunu tespit etti. Listenin devamını da yayınlayan bilim dünyası, kokularla ilgili dikkat çeken bir noktayı daha gözler önüne serdi.

        • 4

          DÜNYANIN EN POPÜLER KOKUSU VANİLYA

          Pek çok farklı kokuyla tespit edilen araştırmalar ilginç bir sonuç ortaya koydu. Araştırmalara göre dünyanın en sevilen ve popüler kokusu vanilya.

          Kokular terli ayaktan olgun meyveye kadar dünyanın her yerinde bulunan pek çok farklı maddeyi temsil eden duyulardan seçildi. Her ne kadar göreceli olsa da parfümlerin ortak özelliklerine bakıldığında, insanlar tarafından en çok beğenilen parfümlerde genellikle vanilya olduğu görülmektedir.

          Bunun nedeni ise; vanilyanın mutluluk ve enerji veriyor olmasıdır. İnsan beyninin ödül kısmı için bir uyarıcı niteliğindedir.

        • 5

          İKİNCİ SIRADA ŞEFTALİ VAR

          İkinci sırada ise şeftali kokusu geldi.

        • 6

          Şeftali kokusunu ise lavanta izledi.

        • 7

          LİSTENİN SONUNDAKİLER

          Listenin en son sıralarında ise terli ayak kokusu, çürüyen balık ve kokulu peynir var. Bilim dünyası fizyolojik yapılar ve kültürler farklı olsa da kokuların insanlara dünyanın hemen her yerinde aynı şekilde hissedildiğini vurguladı.

          KÜLTÜREL FAKTÖRLERDEN BAĞIMSIZ

          Kısacası araştırma kokuların büyük ölçüde kültürel faktörlerden bağımsız olduğunu gösteriyor. Bu durumda da kokuların evrensel olduğunu söylemek mümkün.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa