Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Kaleyi şaşıran şaşkınlar! - Futbol Haberleri
        • 1

          Hırvatistan-Fransa (2018)

          Mario Mandzukic

          Dünya Kupası Finali’nde Mandzukic 18. Dakikada Fransa’nın kullandığı duran topta kafayla kendi ağlarını buldu ve Fransa 1-0 öne geçti. Finali Horozlar 4-2 kazanmayı başardı

        • 2

          Eskişehirspor-Bursaspor (2009)

          Emre Toraman

          Süper Lig 24. hafta mücadelesinde Eskişehirspor forması giyen Emre Toraman ilk olarak 15. dakikada soldan gelen ortaya bir forvet gibi kafa vuruşu yaparak rakibini öne geçirdi. Daha sonra 37’de tekrar sahneye çıkan Emre, Bursasporlu oyuncu kaleciyle karşı karşıyayken dengesini kaybetmesine rağmen bunu asist sayıp inanılmaz bir gole daha imza attı. Maçı Bursaspor 2-1 kazandı.

        • 3

          Brezilya-Belçika (2018)

          Fernandinho

          Dünya Kupası çeyrek finalinde 13. dakikada kornerde topu kafayla kendi ağlarına gönderen Fernandinho Belçika’nın turu geçmesine yardımcı oldu.

        • 4

          Portsmouth-Crystal Palace (2004)

          Tony Popovic

          Crystal Palace’ın defans oyuncusu Tony Popovic 85. dakikada kendi kalesine muhteşem bir gol attı ve Portsmouth’un 3. Golüne imzasını attı: 3-1.

        • 5

          Manchester City-Arsenal (2003)

          Lauren

          Arsenal’in sağ beki Lauren Manchester City’li Sinclair arkasındayken topu kendi kalesine sürdü ve Lehhman’ın bakışları arasında topu 10. dakikada kendi kalesine yuvarladı. Neyseki maçı takımı 2-1 kazandı.

        • 6

          PSG-St. Ettienne (2020)

          Jessy Moulin

          Maçın 44. dakikasında Angel Di Maria’nın ortası uzaklaştırmak isteyen Timothee Kolodziejczak’ın vurduğu top önce Perrin’e ardından direğe, ardından da kaleci Moulin’e çarpıp ağlara gitti ve 6-1 bitecek maç 3-0’a gelmiş oldu.

        • 7

          Bastia-Lens (2001)

          Franck Queudrue
          Queudrue yaklaşık 35 metreden havadan gelen topa gelişine yaptığı vuruşla kalecisini mağlup etti ve mükemmel bir gol imza attı. Neyse ki takımı maçı 3-1 kazandı.

        • 8

          Burnley-Liverpool (2005)

          Djimi Traore

          FA Cup 3. Turu’nda alt lig takımı Burnley ile karşılaşan Liverpool’da 52. dakikada Traore yerden yapılan ortayı ayak içinde tutup, kendi etrafında dönerek muhteşem bir şekilde ağlara bıraktı ve Liverpool 1-0 ile elendi.

        • 9

          Tottenham-Liverpool (2012)

          Gareth Bale

          Premier Lig’de Liverpool’u ağırlayan Tottenham’da dakika 72‘de kornerden gelen topu çizgiden çıkaran Aaron Lennon’ın vuruşu yakın mesafedeki Bale’in suratına çarpıp ağlara gitti. O ana kadar 1 gol 1 asistle oynayan Bale bir de kendi kalesine atmış oldu ve maçın skoru belirlendi.

        • 10

          Machester City-QPR (1998)

          Jamie Pollock

          Bu golün kendi kalesine atılan bir gol olduğunu bilmeseniz izlerken mümkünatı yok anlayamazsınız. City’li Pollock küme düşme mücadelesi verdikleri QPR’a karşı kendi kalesine doğru önce bir QPR’lı oyuncunun üzerinden aşırtarak çalım attı. Daha sonra kafayla kalecisine dönmek isterken muhteşem bir vuruşla ağları buldu. QPR 2-1 öne geçti bu golle. City daha sonra 2-2’yi bulsa da QPR istediğini almış oldu. 1 hafta sonra yani son haftada Manchester City kazanmasına rağmen küme düştü ve 3. Lig seviyesine inmiş oldu.

        • 11

          Southampton-Manchester City (2013)

          Gareth Barry

          Deplasmanda ilk yarıda 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Dzeko ile 2-1’i bulan City, 48. dakikada Lambert’in yerden etkisiz ortasını bir forvet edasıyla tamamlayan Barry yüzünden 3-1 geriye düştü ve maç bu skorla bitti.

        • 12

          Fenerbahçe (2007-2008)

          Edu-Deivid

          Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazdığı 2007-2008 sezonunun unutulmaz yanlarından biri de Sarı-Lacivertlilerin kendi kalesine attığı gollerdi. Gruptan çıkılan CSKA Moskova, son 16 turundaki Sevilla ve çeyrek finaldeki Chelsea maçlarında kendi kalesine gol atan Fenerbahçe’de bu şanssızlık belki daha büyük bir hikayenin önüne geçmiş oldu.

        • 13

          Fulham-Manchester City (2013)

          Vincent Kompany

          Fulham deplasmanında 2-0 öne geçen Manchester City, sağdan gelen ortayı geldiği yöne doğru uzaklaştırmak isteyen Kompany’nin vurduğu top tam tersi yöne aşırtma olarak kaleye gidince skor 2-2’ye geldi. City maçı 4-2 kazanınca Kompany rahatladı.

        • 14

          Sunderland-Charlton Athletic (2013)

          Stephen Wright, Kevin Philips, Kevin Kilbane

          Burada kendi kalesine atılan golün ilginç ve unutulmazlığından daha farklı bir durum var ortada. 2002-2003 sezonunda Sunderland kendi sahasında oynadığı bu maçta 24 ve 32. dakikalar arasında kendi kalesine tam 3 gol gönderdi ve maçı da 3-1 kaybetti. Kırmızı-Beyazlılar o sezon sonuncu olarak küme düştü.

        • 15

          Beşiktaş-Galatasaray (2000)

          Sead Halilagic

          Bu golü kendi kalesine atan Halilagic olsa da kaleci Fevzi’nin ıskası çok daha belirleyiciydi. Şampiyonluk mücadelesinde evinde Galatasaray’ı ağırlayan Beşiktaş 1-0 öndeyken 80. dakikada bu golü kalesinde görmüş ve mücadele bu skorla bitmişti. Beşiktaş büyük bir avantaj teperek sezon sonu şampiyonluğa ulaşamamıştı.

        • 16

          Augsburg-Bayern Münih (2018)

          Niklas Süle

          Jerome Boateng’in yaptığı hata sonrası Cordova, Bayern kalecisi ile karşı karşıya kaldı. Şutunu kaleci Ulrich çıkardı fakat bu top yine Bayern’li Sülenin yüzüne çarpıp süzüle süzüle ağlara gitti. Süle kısa süreli bir sakatlık yaşadı. Bayern 18. dakikada yediği bu golden sonra geri dönerek maçı 4-1 kazandı.

        • 17

          Al Wehdat-Al Faisaly (2015)

          Mohammad Shatnawi

          Ürdün derbisinde Al Faisaly kalecisi Shatnawi tuttuğu topu anlamsız bir şekilde yerdeyken rövaşataya benzer bir vuruş yapınca top kendi ağlarına gitti. Bu gol o dönem bütün dünyada büyük ses getirdi.

        • 18

          İnter-Chelsea (2017)

          Geoffrey Kondogbia

          Inter ve Chelsea sezon başında hazırlık karşılaşması yapıyor ve maçı İnter 2-0 önde götürüyordu. Hazırlık paslarıyla atak yapmaya hazırlanan İnter’de ortaya sahaya yakın bir bölgede topla buluşan Kondogbia bir anda topu havalandırarak geri pas verdi. 40-45 metreden kaleciyi çaresiz bırakan orta saha oyuncusu skoru 2-1’e getirdi.

        • 19

          Fenerbahçe-Gençlerbirliği (2018)

          Nabil Dirar

          Fenerbahçe evinde Gençlerbirliği’ni ağırlarken konuk ekibin sağdan yaptığı atakta Jailton topu ortaladı. Nabir Dirar bu sırada Volkan Demirel’in kaleden çıktığını görmezken adeta rakip oyuncu gibi kafa vuruşu yaptı. Fenerbahçe bu golle 1-0 geriye düştü ve maç da 2-2 sona erdi.

        • 20

          Hollanda-Çekya (2015)

          Robin var Persie

          Türkiye’nin de yer aldığı EURO 2016 Eleme Grubu son maçında büyük hayal kırıklığı ile 4. olup elenen Hollanda son maçında kendi sahasında Çekya’yı ağırlıyordu. Maçta şok bir skorla 2-0 geriye düşen Hollanda’da 66. dakikada Çekya’nın kullandığı serbest vuruşta Robin van Persie şık bir kafa vuruşu yaparak skoru 3-0’a getirdi. Maç 3-2 sona erdi.

        • 21

          PSG-Lyon (2020)

          Fernando Marcal

          PSG’nin Lyon’u bu sezon 4-2 yendiği maçta skoru 3-0’a getiren gol görülmeye değerdi. Draxler soldan içeri çevirdi, Lyon savunması topu kornere doğru uzaklaştırdı. Daha sonra çizgide topu yakalayıp bir kez daha içeri çeviren Draxler’in bu pasını Lyon’lu Marcal mükemmel tamamladı.

        • 22

          Dortmund-B.Mönchengladbach (2014)

          Christoph Kramer

          Klopp’un çalıştırdığı Dortmund evinde zor anlar yaşarken imdada Kramer yetişti. Hazırlık pasları yapan konuk takımda topla orta saha yayının üzerinde buluşan Kramer topu kalecisine atmak isterken biraz fazla havalandırdı. Kaleciyi çaresiz bırakan bu gol sayesinde Dortmund maçı 1-0 kazandı.

        • 23

          Rusya-İspanya (2018)

          Sergei Ignashevich

          2018’de Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda son 16 turunda İspanya ile ev sahibi Rusya karşılaşırken İspanya’yı öne geçiren gol bir hayli ilginçti. Sağ taraftan kullanılan duran topta Sergei Ignashevich ile Sergio Ramos adeta güreşirken ikisi birlikte yere düştü. Bu esnada Rus oyuncuya çarpan top ağlara gitti fakat Rusya daha sonra penaltılarla rakibini eledi.

        • 24

          Gürcistan-İtalya (2009)

          Kakhaber Kaladze

          Kariyerinin 10 yılını Milan’da 2 yılını da Genoa’da geçiren Kakhaber Kaladze, 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde büyük talihsizlik yaşadı. Gürcistan’da oynanan maçta kendi kalesine 2 gol birden atan Kaladze maçın da bu skorla bitmesiyle resmen tarihe geçti.

        • 25

          Malmö-Beşiktaş (1990)

          Recep Çetin

          Türk futbolunun unutulmazları arasında yer alan bu gol rakip kaleye atılsa da aynı şekilde unutulmaz arasına girerdi. Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Malmö deplasmanında 2-2 devam eden maç esnasında sağdan gelen ortaya muhteşem bir voleyle tamamlayan Recep Çetin takımının yenilmesine sebep olmuştu.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa