Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Johnny Depp ve Amber Heard cephesinde yeni gelişme! Temyize gidiyor... - Magazin haberleri
        • 1

          Dünyaca ünlü oyuncu Johnny Depp (58) ile Amber Heard, 15 aylık evliliklerini 2017'de noktalamıştı. Boşandıktan sonra 'taciz' ve 'iftira' suçlamasıyla karşı karşıya gelen Depp ve Heard'ün davasında jüri, geçtiğimiz haftalarda kararını açıklamıştı.

          ABD'nin Virginia eyaletinde görülen davada, 14 saat süren karar alma sürecinin sonunda jüri, ünlü aktörü haklı bularak Amber Heard'ün eski eşine 15 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetmişti. Ancak dava, her ne kadar sonuçlanmış gibi görünse de taraflar henüz kararın gereklerini yerine getiremedi.

        • 2

          Davadan sonra 'Today Show'da Savannah Guthrie'ye konuşan Amber Heard, Johnny Depp'i 'yalancı' olmakla suçlamaya devam etmiş ve aktörün evlilikleri sırasında kendisine şiddet uyguladığına dair iddialarını yinelemişti. Heard, şimdi de resmen temyize gideceğini ifade etti.

        • 3

          "MASUMSANIZ AF DİLEMEZSİNİZ!"

          New York Post'un haberine göre; Amber Heard'ün sözcüsü aktrisin temyize gideceğinin sinyalini verdi ve "Masumsanız, af dilemezsiniz. Ve haklı olduğunuzu biliyorsanız temyize gitmeyi reddetmezsiniz." diye konuştu.

        • 4

          TÜM DÜZENLEMELERİNİ REDDETTİ

          Olaylı dava, üç hafta içerisinde Virginia Temyiz Mahkemesi'ne taşınacak ve bu süre zarfında her iki tarafın da temyiz bildiriminde bulunmak için 30 günü olacak.

          Dava temyizdeyken Depp ve Heard'ün sırasıyla 2 milyon dolar ve 10.35 milyon dolara ek olarak yıllık yüzde 6 faiz oranını içeren tazminatlarını ödemeleri gerekecek.

          Ayrıca duruşmaya aşina bir kaynak, yargıcın kararı kağıt üzerine geçirdiğini ve Heard'ün önerilen tüm düzenlemelerini reddettiğini de söyledi.

        • 5

          "KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİ YOK"

          Ünlü isme yakın bir kaynak, Amber Heard'ün "beş parasız kaldığını", "Hollywood'daki kariyerinin sona erdiğini düşündüğünü" ve "kaybedecek hiçbir şeyi olmadığını" iddia etti.

          Heard, avukatı aracılığıyla Depp'e ödemesi gereken milyonlarca dolarlık tazminatı karşılayamayacağını da itiraf etti. Ünlü ismin avukatı Elaine Bredehoft, aktrisin bu tazminatı ödeyecek maddi güce sahip olup olmadığı sorulduğunda, "Hayır, kesinlikle yok." cevabını verdi.

          Ayrıca geçtiğimiz günlerde Amber Heard'ün bir indirim mağazasından alışveriş yaparken çekilen görüntüleri de dikkat çekmişti.

        • 6

          "ÖDEMEYİ YAVAŞLATMAK İÇİN İFLASI KULLANABİLİR"

          Avukat Raiford Dalton Palmer de HollywoodLife'a verdiği demeçte verilen kararı ve sonrasında Heard'ün atabileceği hamleleri açıkladı. Palmer, Heard için "Ödemeyi yavaşlatmak için iflası kullanmayı deneyebilir, ancak bu her derde deva değil." dedi.

        • 7

          "DEPP İLE ANLAŞMASINI ÖNERİRİM"

          Avukat Palmer'a temyiz ile ilgili görüşleri sorulduğunda ise şu açıklamaları yaptı:

          Temyiz, mahkemenin kanunu uygulamada hatalar yaptığını iddia etmek için kullanılır. Örneğin, davaya belirli delillerin girmesine izin verilmedi veya uygunsuz bir jüri talimatı verildi. Mahkemenin kanunu uygulamada bir hata yaptığını ve bu hataların zararsız olmadığını göstermelisiniz. Yargılama mahkemelerine, jüriler gibi karar vermede büyük saygı gösterilir. Temyiz, kararın yürütülmesini durdurabilir. Bu durumda, karar miktarını güvence altına almak için bir teminat yatırması gerekecektir.

        • 8

          "TEMYİZDE BAŞARI ŞANSI ZOR"

          Amber Heard için Palmer'ın tavsiyesi ise Depp tarafı ile anlaşması yönünde. Avukat, "Johnny'nin ondan para almaması karşılığında temyizden vazgeçerse, bunları tartışmaya devam edebilir mi? Ona bu olayı artık irdelemeyi bırakmasını ve Depp'le bir anlaşma yapmasını tavsiye ederim. Raporlara göre, bunu bitirmekle ilgileniyor gibi görünüyor. Üstelik temyizde başarı şansı oldukça zor." diye konuştu.

        • 9

          SONUÇLANAN DAVA HAKKINDA

          Depp, Heard'ün kendisi hakkında yazdığı bir makalede kullandığı ifadeler nedeniyle dava açmıştı. Ünlü aktör, bu makale yüzünden oyunculuk kariyerinin tehlikeye girdiğini savunmuştu.

          Heard, bu yazıda kendisini "ev içi şiddet kurbanlarını temsil eden bir toplumsal figür" olarak tanımlıyordu.

        • 10

          Depp, 2018 tarihli makalede ismi geçmese de bu yazı sonrası itibar kaybına uğradığını iddia etmiş ve eski eşinden 50 milyon dolar istemişti.

          Heard ise asıl mağdurun kendi olduğu iddiasıyla karşı dava açarak 100 milyon dolar tazminat talep etmişti.

          Dava, makalenin yayımlandığı Washington Post gazetesinin iki bürosunun yer aldığı Virginia eyaletinde görülmüştü.

        • 11

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa