Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt İNDİRİM YOLDA! Son dakika: Benzin fiyatlarına 96 kuruş indirim bekleniyor! 18 Temmuz 2022 Pazartesi LPG, benzin ve motorin litre fiyatı - Enerji Haberleri
        • 1

          Güncel motorin, LPG ve benzin fiyatları araç sahipleri tarafından takip edilirken brent petrol piyasasında gözlemlenen dalgalı seyir akaryakıt indirimi ve zammı haberlerini de beraberinde getiriyor. 8 Temmuz günü motorin fiyatlarına indirim uygulanırken 9 Temmuz'da ise zam uygulanmıştı. Uluslarası piyasalarda brent petrol fiyatı, Rusya-Ukrayna savaşının ardından yeniden 100 doların altını test ederken akaryakıt fiyatlarına indirim beklentisi oluştu. Benzin fiyatlarına 1,5 liranın üzerinde indirim yapılırken LPG fiyatlarına ise zam uygulandı. Öte yandan, brent petroldaki düşüşe bağlı olarak benzin fiyatına yeni bir indirim daha bekleniyor. İşte, olası indirim sonrası Ankara - izmir ve İstanbul benzin fiyatları...

        • 2

          PETROLDE DÜŞÜŞ YÜZDE 5'İ AŞTI!

          Petrol fiyatları, küresel resesyon beklentilerinin güçlenmesiyle talebin azalacağına yönelik endişelerle düşeş geçti. Ham petrol fiyatı 11 Mayıs gününden itibaren ilk kez 100 doların altına düştü.

          Dünya genelinde görülen yükselen enflasyon ve resesyon endişeleri küresel piyasalarda fiyatlanmaya başladı. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,80 seviyelerine gerilerken ons altın ve borsalarda yüzde 3'e varan düşüşler var. Dolar endeksi ise 106 puanı aşarak 20 yılın zirvesine çıktı. Enerji belirsizliği yaşayan Avrupa'da, Norveç'te gaz endüstri çalışanlarının grevinin de etkisiyle Euro/dolar çaprazı 1,02'li seviyelere indi. Resesyon endişelerin enerjiye olan talebi düşüreceği beklentisiyle petrolde günlük düşüş yüzde 5'i aştı.

        • 3

          96 KURUŞLUK İNDİRİM SONRASI BENZİN FİYATLARI

          Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, benzinin litre fiyatı 18 Temmuz Pazartesi gecesinden itibaren 96 kuruş düşecek.

          İndirimle birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 23,66 TL’den 22,70 TL’ye, Ankara ve İzmir’de 23,78 TL’den 22,82 TL’ye düşecek.

        • 4


          LPG'ye ZAM GELDİ!

          Brent petroldeki düşüşün ardından benzin fiyatlarında indirime gidilirken, LPG fiyatlarına 14 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 28 kuruşluk zam geldi.

          MOTORİNE İNDİRİM UYGULANMIŞTI!

          Motorin (mazot) grubuna 8 Temmuz Cuma günü geçerli olmak üzere 2 lira 10 kuruş indirim geldi. Bu indirim ile beraber motorin litre fiyatı 25 lira'nın altına geriledi.

          MOTORİNE ÖNCE İNDİRİM SONRA ZAM!

          2022 yılında benzin fiyatlarına yüzde 225, motorin fiyatlarına yüzde 264 zam yapıldı. Petrol piyasalarındaki düşüş geçtiğimiz günlerde akaryakıt indirimi haberlerini beraberinde getirmişti.

          Sektör kaynaklarında edinilen bilgiye göre; 9 Temmuz Cumartesi günü itibariyle motorin fiyatına 81 kuruş zam yapıldı. Akaryakıt zammının ardından motorin fiytları yeniden 25 liranın üzerine çıktı.

        • 5

          MOTORİN ZAMMI SONRASI GÜNCEL FİYATLAR NASIL OLDU?

          Son uygulanan motorin indiriminin ardından İstanbul'da Anadolu yakasında motorinin zamlı fiyatı 25,40 TL, Avrupa yakasında 25,37 TL oldu.

        • 6

          İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ 17 TEMMUZ 2022

          İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 23,66

          İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 25,40 TL

          İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,79 TL

        • 7

          İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 23,65 TL

          İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 25,43 TL

          İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,03 TL

        • 8

          ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

          Ankara'da benzin litre fiyatı 23,76 TL

          Ankara'da motorin litre fiyatı 25,49 TL

          Ankara'da LPG litre fiyatı 11.05 TL

        • 9

          İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

          İzmir'de benzin litre fiyatı 23,78 TL

          İzmir'de motorin litre fiyatı 25,50 TL

          İzmir'de LPG litre fiyatı 10,73 TL

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa