Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İnci gibi beyaz dişlere sahip olmak hayal değil! Bu yöntemler dişleri bembeyaz yapıyor, ağız sağlığını koruyor! - Sağlık haberleri
        • 1

          Dişlerinizin sararmasından şikayetçiyseniz ve bir türlü beyaz dişlere sahip olamıyorsanız, üzülmeyin. Çünkü belki de asıl uygulamanız gereken yöntemleri uygulamamışsınızdır. İşte bembeyaz dişlere sahip olmanızı sağlayacak yöntemler...

        • 2

          KÖRİ VE KAHVEDEN UZAK DURUN

          Kahve ve sigara içmenin yanında köri de dişlerin sararmasına sebep olur. Çay, kahve, sigara, köri, koyu renkli meyvelerden uzak durarak dişlerinizin sararmasını engelleyebilirsiniz.

        • 3

          PİPET KULLANIN

          Eğer çay, kahve gibi dişlere zarar veren içecekleri tüketecekseniz, bu ürünlerin dişlerinizle temasını azaltmak için pipet kullanın. Bu şekilde içecekler direkt olarak dişlerinize temas etmeyecek ve sararmasını engelleyecek.

        • 4

          DOĞRU DİŞ MACUNU SEÇİMİ

          Diş macunu tercihinizi beyazlatıcı özelliği olanlardan fakat içeriği temiz olanlardan yana kullanın. İçeriğinde hidrojen peroksit olan diş macunlarını seçerseniz, koyu lekeleriniz açılacak ve diş mineniz beyaz kalacaktır.

        • 5

          EVDE BU YÖNTEMLERİ UYGULAYIN

          1. Fesleğen yaprağı: Taze fesleğen yapraklarını ezin ve düzenli olarak diş macunu olarak kullanın. Dişlerinizi fırçalamadan 5-10 dakika önce uygulayabilirsiniz.

          2. Aloe Vera: En beyaz dişler için taze aloe vera suyunu kullanabilir ya da bu bitkiden üretilen jelleri alabilirsiniz.

          3. Muz kabuğu: Muzun kabuğunun iç ve dış kısmını dişlerinize sürün ve 5-10 dakika bekledikten sonra dişlerinizi fırçalayın.

          4. Hindistan cevizi yağı: Dişlerinizi fırçalamadan önce hindistan cevizi yağı sürün 15-20 dakika beklettikten sonra beyazlatıcı özelliği olan macununuzla dişlerinizi fırçalayın.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa