Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Yeni şarkılarını sundular
        • 1

          İPEK DENİZ
          'Kaçtı Sözlüklerim' adlı şarkısıyla müzik dünyasına ilk adımını atan İpek Deniz, alternatif müzik dalında gelecek vadediyor. Avrupa Müzik / Hokus Pokus işbirliğiyle dinleyicilerin beğenisine sunulan 'Kaçtı Sözcüklerim'in sözleri İpek Deniz, aranjesi ise Doğaç Gül imzasını taşıyor.

          1987 İstanbul doğumlu İpek Deniz, İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümünü başarıyla bitirdi. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler alanında yüksek lisans yaptıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretmenlik formasyonu eğitimi almıştır. Öğrencilik hayatı boyunca hiç müzik eğitimi almayan İpek, okullarını bitirip iş hayatına atıldıktan sonra kendi ailesini kurdu.

          Hayatın karmaşası içinde ilerlerken hiç beklemediği bir anda annesini kaybetmiştir. Annesi vefatından birkaç hafta önce İpek'e müziğe yönelmesini, müzik eğitimi almasını ve şarkı söylemesini vasiyet etmiştir. Annesinin vasiyeti, İpek Deniz'in hayatı baştan sorgulamasına ve asıl istediği şeyin ne olduğunu düşünmesine sebep olmuştur. Bunun üzerine harekete geçen İpek, kendi deyişiyle ‘ev konservatuvarını' kurdu. Aynı anda şan ve solfej eğitimi almaya başlamıştır. Ardından bir müzikal koroda İngilizce müzikal şarkıları söylemeye başlamış, sonrasında da Boğaziçi Caz Korosu'na kabul edildi.

          Eş zamanlı olarak başka bir kadın korosuna da dâhil olmuştur. Müzikal alanda hızla ilerleyen İpek, artık bir enstrüman da çalmak istediğine karar vererek piyano dersleri almaya başlamıştır. Sonrasında şarkı sözleri yazmaya ve bunları bestelemeye başlamıştır. İlk şarkısı olan 'Kaçtı Sözcüklerim' Gökcan Sanlıman ile bir düet çalışması.

        • 2

          MELİSA KARAKURT
          Melisa Karakurt, 'Seni Tanıyana Dek' adlı yeni şarkısıyla tüm dijital platformlarda boy gösteriyor.

          İçinde tatlı itiraflar barındıran taze, romantik bir aşk hikâyesini anlatan şarkının nakaratında klarnetin güçlü melodisiyle beraber modern- arabesk bir havaya bürünerek hibrid bir yapı oluşturuluyor. Elektronik elementlerin de kullanıldığı 'Seni Tanıyana Dek', dinleyicilerini hem ritmin içine alıp dans ettirecek hem de doğu müziğinin ince dokunuşlarıyla farklı bir yolculuğa çıkaracak. Söz Melisa Karakurt ve Kemal Uçar, müziği sanatçıya ait olan şarkının düzenlemesi Hitnoise'a ait. Selim Topsakal mix & mastering'i devralırken, fotoğraflar İrem demir, kapak tasarımı ise Bensu Bülbüloğlu imzalı. Son olarak, şarkının vokal kaydı da Zafer Karayazgan tarafından alındı.

        • 3

          ONER KARACUHA
          Oner Karacuha ve Emre Akbay'ın 'Terapi' adlı yeni teklisi 4 Haziran'da GROW etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.

          Oner Karacuha; prodüktörlüğünü, müziğini ve aranjörlüğünü üstlendiği, vokalleri ve sözleri Emre Akbay ‘a ait "Terapi" isimli single'ı ile müzik dünyasını selamlıyor! Mix & mastering'i Emir Ural tarafından yapılan parçanın kapak tasarımı ve synthi Çağatay Vural'a ait.

          Müzik eğitimini Modern Müzik Akademisi ve Bahçeşehir Üniversitesi Caz Programında tamamlayan Oner Karacuha, bugüne kadar bir çok grup ve sanatçıyla sahne ve albüm kayıtlarında davulcu olarak yer almıştır. Bunlardan bazıları; Kurşun Asker, No Land, Emre Akbay, Ceren Kaan, Eflatun, Beste Yoltay, Yeşim Pekiner ve Deli Müjgân'dır. Karacuha en son prodüktörlüğünü de yaptığı Oner Karacuha Quartet projesi ile "Unutma" adlı üçüncü teklisini Kamil Hajiyev ile feat yaparak martta çıkarmıştı.

        • 4

          BİLADER
          Utku Biroğlu ve Umut Biroğlu kardeşler, yıllardır hayalini kurdukları ve 'Bilader' adını verdikleri Türk HipHop / Reggae grubuyla dinleyiciyle buluşuyor.

          Sözü ve müziği Bilader imzalı şarkının mix & mastering ve düzenlemesini Murat Güçlü üstleniyor. 'Sırtımız Ter'in klip yönetmenliğini ise Emre Bilen yaptı.
          'Sırtımız Ter' isimli şarkısıyla grup, insanlığın küresel olarak boğulmasını ve her şeye çabuk alışmasını konu alıyor.

        • 5

          BİLGE SU
          Müzik Dünyasında Ferah Bir Nefes: Bilge Su'nun ikinci teklisi 'Yanamam' GROW etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.

          Pop müziğin genç ve yetkin sesi Bilge Su, 'Yanamam' ile söz yazarlığı yönünü de dinleyicilerle paylaşıyor. Tutkunu olduğu müzik üretimine devam eden sanatçı, kendine has yorumuyla pop müzik dünyasına ferah bir nefes vaat ediyor. 5 Mayıs 1997, Bursa doğumlu başarılı sanatçı aynı zamanda Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisidir. Eğitim hayatının ilk yıllarından beri müzikle iç içe olan Bilge Su, piyano ve şan eğitimi aldı, okul etkinliklerinde şarkı söyledi ve müzik yarışmalarında dereceler elde etti. İstanbul'a geldikten sonra Süheyla Yengi'nin öğrencisi oldu. 2019'da ilk teklisi 'Yaralı'yı çıkardı. 'Yaralı' adlı teklisiyle 2019'da önemli bir çıkış yakalayan Bilge Su, müziği ve düzenlemesi Aliouz'a ait "Yanamam" isimli ikinci teklisini yayınlamanın heyecanını yaşıyor. Bu yepyeni şarkının kaydını Aliouz, mix mastering'ini ise Sezer Dinç üstleniyor. Şarkının sözleri ise Bilge Su ve Aliouz imzası taşıyor.

        • 6

          EREN ÇOŞKUN
          Eren Coşkun'un yeni single'ı 'Güneşe Çok Yakın', Avrupa Müzik markasıyla tüm dijital platformlarda yayında.

          Söz - müziği ve düzenlemesi Eren Coşkun'a ait olan 'Güneşe Çok Yakın'ın kayıt, mix & mastering'i de sanatçının imzasını taşıyor. Kapak tasarımı Tuana Dincel'e ait olan bu parça aynı zamanda sanatçının ilk Türkçe parçası olma özelliğini taşıyor.

          Benzer şekilde, şarkının enstrümanlarına bakıldığında ise; gitar ve klavye de yine Eren Coşkun'a ait. 11 yaşında elektro gitarla başlayıp sonrasında farklı enstrümanlara karşı da duyduğu yoğun ilgisi ve yeteneği ile çeşitli alanda kendini geliştirmeyi başaran yetenekli müzisyen şu anda multi-enstrümanist olarak müzik hayatına devam ediyor.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa