Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın Kitapları
        • 1

          EV SAHİBESİ
          (Fyodor Dostoyevski)

          Dostoyevski'nin daha sonra kaleme alacağı romanlarına dair ipuçları taşıyan erken dönem eserlerinden Ev Sahibesi, arka planına kalabalık 19. yüzyıl Petersburg'unu alan, karanlık, bunalımlı ve efsunlu bir aşk hikâyesi anlatıyor. Bilim tutkunu genç Ordınov, kitapların arasında kaybolarak insana yabancılaştığı günlerin telafisini şehrin kalabalık sokaklarında arar ve aradığından çok daha fazlasını bulur. Can Yayınları'nın 'Kısa Klasikler' serisinden çıkan Ev Sahibesi, bilimin büyüyle, inancın şeytanla, yalnızlığın kalabalıkla zıtlığından doğan tuhaf bir deneyim.

        • 2

          GİRİŞİMCİ DEVLET
          (Mariana Mazzucato)

          Devletin küçülmesi gerektiğini savunanların aksine, dünyanın en etkili ekonomistlerinden biri kabul edilen Mariana Mazzucato'ya göre, muazzam boyuttaki stratejik kamu yatırımları olmasaydı, bugün internetten GPS'e ve SIRI'ye kadar akıllı ürünlerden hiçbirini üretemezdik. Koç Üniversitesi Yayınları'ndan çıkan Girişimci Devlet’le Mazzucato, devletin ekonomideki rolüne ilişkin tartışmayı ideolojiden uzak bir yaklaşımla yeni bir çerçeveye oturtmayı ve kamu kurumlarının toplumsal ve ekonomik değişime öncülük etme rolü üzerine dinamik bir müzakere başlatmayı amaçlıyor.

        • 3

          GÜLÜMSEYEN ADAM
          (Henning Mankell)

          Avrupa’nın en prestijli polisiye ödülü Ripper Ödülü’nü kazanmış bir yazar olan Henning Mankell’in Ayrıksı Kitap’tan çıkan Kurt Wallander serisinin dördüncü kitabı Gülümseyen Adam polisliği bırakmanın eşiğine gelen dedektif Kurt Wallander’in yeni macerasını içeriyor. Çözülmesi zor gibi gözüken bir vakayla baş başa kalan Wallander ince zekâsını, çalışkanlığını ve farklı yaklaşımlarını masaya yatırıyor. Bir yandan mesleği bırakmaya karar verdiği günler beyninde dolaşırken bir yandan da arkadaşına verdiği sözler ile cinayeti çözmeye çalışan Kurt Wallander, bu romanda kendi iç çatışmalarıyla savaşıyor.

        • 4

          ZİNDE BİR YAŞLILIK İÇİN BEYİN KURALLARI
          (Dr. John Medina)

          Dünya çapında çoksatan Beyin Kuralları kitabının yazarı moleküler biyolog Dr. John Medina’dan iyi yaşlanmanın reçetesi: Zinde Bir Yaşlılık İçin Beyin Kuralları: Sağlıklı ve Mutlu Kalmanın 10 İlkesi Epsilon logosuyla yayımlandı! Medina’nın yaşlanmayla ilgili gerçekleri ve iyi yaşlanmanın yollarını, kendine özgü ilgi çekici ve mizahi tarzıyla anlattığı kitap sunduğu püf noktalarıyla başucu kitabı olacak. Yaşlanma sürecinin hoş olmayan etkilerini yaşıyorsanız ya da sevdikleriniz için endişeleriniz varsa, Zinde Bir Yaşlılık İçin Beyin Kuralları tam size göre!

        • 5

          ÜÇ KADIN
          (Lisa Taddeo)

          Gazeteci Lisa Taddeo'nun, farklı geçmişlere ve yaşam tarzlarına sahip kadınlarla konuşmak için Amerika'yı altı kez baştan başa kat ettikten sonra kaleme aldığı Üç Kadın, kadın arzusunun kırılganlığına, karmaşıklığına ve eşitsizliğine ışık tutan, çığır açan bir kitap. Kendi arzularını keşfeden üç kadına yıllarca eşlik eden Taddeo, onların korkularını ve özlemlerini kaleme alıyor. Çekici, rahatsız edici, çok katmanlı, güçlü ve güzel. Okudukça yalnız olmadığımızı hatırlayacağınız bir kitap...

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa