Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın Kitapları
        • 1

          HAZAN
          (Ayşe Kulin)

          Ayşe Kulin, 'Veda' ile başlayıp 'Umut', 'Hayat', 'Hüzün' ve Hayal'le sürdürdüğü otobiyografik yolculuğunu 'Hazan' ile noktalıyor. Everest Yayınları'ndan çıkan kitaba adını veren 'hazan' kelimesinin kimi tanımlarında kendimi bulduğunu ve bu kelimeyi çok sevdiğini söyleyen Kulin, "Madem ben de sonbahar mevsimindeydim ömrümün, kitabımın adını HAZAN koydum" diyor. Kitabın hüzün dozu aşırıya kaçmasın diye komik ve mutlu anılarıdan da seçtiğini belirten yazan ekliyor: "Hayat bir döngüdür, bahar er geç gelir ve yaza kavuşur."

        • 2

          RASYONALİTENİN FARKLI YÜZLERİ
          (G. E. R. Lloyd)

          VakıfBank Kültür Yayınları’nın yayımladığı “Rasyonalitenin Farklı Yüzleri” bugüne kadar şeffaf bir şekilde nadiren ele alınan rasyonalite sorununu irdeliyor. Yarım yüzyılı aşkın süredir Antik Yunan düşünce biçimini derinlemesine araştıran Profesör G. E. R. Lloyd, tarihsel, sosyolojik, psikolojik ve kültürel açıdan düşünme ve akıl yürütmenin insan toplulukları arasında ne ölçüde farklılıklar gösterdiğini sorguluyor.

        • 3

          ZAMANDAN KAÇAN AYRILIK
          (Ceylin Erbak Aytekin)

          Ceylin Erbak Aytekin, Karakarga Yayınları'ndan çıkan ve on iki öyküden oluşan bu ilk kitabında kopuşları, kavuşmaları, terk edenleri, terk edilenleri mercek altına alıyor. Bazen bir martının ağzından anlatıyor ayrılığın hüznünü, bazen yatılı okulun karanlık ve soğuk koridorlarından sesleniyor okura. Akıp giden günlerimize, göz açıp kapayıncaya kadar geçen zamanın içinde yitirdiklerimize, keşfettiklerimize ve hayata anlam yükleme arzumuza, ayrıntılara düşkün bir yakın gözlüğüyle bakıyor. Gidenlerin yüklerine olduğu kadar kalanların da kahırlarından kurtulma çabalarına odaklanan yazarla birlikte; siz de ayrılıklarınızı, ardınızda bıraktıklarınızı, kavuşmayı düşlediklerinizi, heveslerinizi, heyecanlarınızı ve endişelerinizi hatırlayarak yepyeni bir yolculuğa çıkacaksınız.

        • 4

          SAPKINLAR (HERETİKLER)
          (G.K. Chesterton)

          Paris Yayınları'ndan çıkan Sapkınlar (Heretikler), G.K. Chesterton'un üstün olduğu bir başka edebiyat alanına ait. Eğlenceyi seven ve girişken bir adam olmasına rağmen, ergenlik döneminde intihar düşünceleri de olan Chesterton, Hıristiyanlık'ta hayatta gördüğü ikilemlere ve paradokslara cevaplar aramıştır. Ortodoksluk da bu alana ait çalışmalanndan biridir...

        • 5

          GAYRİRESMİ HARRY POTTER YEMEK KİTABI
          (Dinah Bucholz)

          Martı Yayınları'ndan çıkan kitap yapılışıBanoffi Turtası kadar kolay Hogwarts tarzı yemekleri içeriyor. Adım adım açıklanan 150’den fazla tarif, ipucu ve tekniğin yanı sıra, bunları “Harry Potter” serisinin hangi bölümlerinde bulabileceğinize dair rehber görevi de görüyor. Bir tutam büyüyle ve bir parça yaratıcılıkla, sıradan yemekleri sihirli başyapıtlara dönüştürerek olağanüstü başlangıç yemekleri, tatlılar, atıştırmalıklar ve içecekler hazırlayabilir, Bayan Weasley’yi bile gururlandırabilirsiniz!

        • 6

          ÜÇ KITA OTUZÜÇ ÜLKE
          (Ahmet Kazım Ürün)

          Her insanda mevcut, bilinmeyene veya uzakta olana merak duygusuyla dolu bir akademisyenin gözüyle Asya, Avrupa ve Afrika olmak üzere üç ayrı kıtada otuz üç ülke ile ilgili bilgiler bulacağınız kitap, uluslararası çalışma yapacaklar için bir yardımcı eser olmakla birlikte gezilerin yapıldığı yıllardaki ülkelerin sosyo-kültürel yapılarına da ışık tutuyor Çizgi Kitapevi'nden çıkan kitap dünya üzerinde yaşayan insanlar ve kültürleri hakkında ufuk açıcı bir çalışma...

        • 7

          BENİ KİM ÖLDÜRDÜ?
          (Burcu Arman)

          Burcu Arman, Epsilon Yayınevi'nden çıkan eğlenceli polisiye romanı Beni Kim Öldürdü?’de, görünüşte birbirinden bağımsız, ancak bir o kadar da iç içe yaşamlar süren Uyum Apartmanı sakinlerini akıcı ve mizahi üslubuyla kaleme alıyor. Her birimizin en derinlerde, ortak bir kültüre ait “meraklı komşular” olduğumuzu gösteren incelikli ironisiyle Beni Kim Öldürdü? okurken hem heyecanlandırıyor hem de güldürüyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa