Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Neşet KARADAĞ / GAZETE HABERTÜRK

Adana’da bir ilçe müftüsü M.Ç. (40), iddiaya göre, önceki gün köy camilerini incelemeye çıktı. Müftü, bir köy camisine gitti. Cami imamı olmadığı için caminin anahtarını cami lojmanında kalan ve kadınlara Kuran öğreten Ş.A. isimli kadın hocadan istedi. Bu sırada, müftü içerideyken kadın hocanın dershane öğretmenliği yapan kocası M.A. eve geldi. M.A.’nın, karısı ile müftüyü çıplak halde yakaladığı ve müftüyü tekme tokat dövdüğü öne sürüldü.

MÜFTÜLÜK ARACININ CAMLARINI KIRDI

Müftü kaçıp yakın bir köyün imamından yardım istedi. İmam, köyün yakınlarından müftüyü alıp götürdü. Bu arada, öğretmen M.A., taş parçaları ile müftünün makam aracının camlarını kırdı.

OLAY JANDARMAYA İNTİKAL ETTİ

Olayın jandarmaya intikal etmesi üzerine jandarma; müftü, Kuran kursu hocası Ş.A. ve eşi öğretmen M.A.’nın ifadelerini aldı. Adli soruşturmanın yanı sıra kaymakamlıkça idari soruşturma başlatıldı. Adana Müftülüğü de olayı araştırması için bir müfettiş görevlendirdi.

ADANA İL MÜFTÜSÜ: ARAŞTIRIYORUZ

Soruşturma sürdürülürken Adana Müftüsü Arif Gökçe “Olayın doğru olduğunu sanmıyorum. Araştırılıyor. Kadının kocasının 1.5 yıldır eşinin tayini için müftü beyi tehdit ettiğini biliyoruz. Hoca hanım da iddiayı kabul etmiyor, ‘Kocam beni boşamak istiyor, sürekli baskı yapıyordu, şizofren tedavisi görüyordu’ diyor” dedi.

İlçe müftüsü M.Ç.’nin konuyla ilgili gazetecilerle görüşmek istemediği bildirildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ