Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Fransız üreticiden 4 mevsim için tek lastik! - Otomobil Haberleri

        Lastik üreticisi Michelin, yeni nesil dört mevsim lastiği CrossClimate 2'yi görücüye çıkardı. Avrupa genelinde eş zamanlı olarak piyasaya sürülen yeni nesil dört mevsim lastiğin, kuru ve ıslak zeminde frenleme performansı, enerji verimliliği ve uzun ömürlülük gibi lastik sektöründeki parametrelere göre yaz lastiği ile kış lastiği özelliklerini birlikte sunabildiği kaydedildi.

        Yapılan açıklamaya göre, yanaklarında bulunan '3PMSF' (3 Zirveli Kar Tanesi) logosu sayesinde, CrossClimate 2 kış lastiklerinin zorunlu olduğu ülkelerde de kullanılabilecek.

        REKLAM

        Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya başta olmak üzere 7 Avrupa fabrikasında üretilen CrossClimate 2, 15 ila 20 inç jantlar için 105 ebatta temin edilebilecek. Bir önceki seriye göre yüzde 40 daha geniş olan listede 65 yeni ebatın bulunduğu açıklandı.

        Michelin Otomotiv, Motor Sporları Başkan Yardımcısı ve Grup İcra Komitesi Üyesi Scott Clark, "Dört mevsim lastik, salgın nedeniyle kapanma döneminde büyümeyi sürdüren tek segment oldu. Önümüzdeki beş yıllık süreçte yıllık yüzde 16’nın üzerinde büyüme beklenen CrossClimate 2, Michelin Grubu’nun tamamen sürdürülebilir olma stratejisini bir örneği" dedi

        Michelin Türkiye yetkililerinin verdiği bilgiye göre, lastik pazarının yüzde 85'ini yaz, yüzde 8'ini kış, yüzde 6'sını ise dört mevsim lastikler oluşturuyor. Fakat, önümüzdeki yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak dört mevsim lastik satışlarının artması bekleniyor.

        Öte yandan, lastik satışları da online kanallara taşınırken, toplam satışlar içinde e-ticaretin payının yüzde 6 seviyesinde kaldığı bilgisi paylaşıldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa