Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 'Flee' İKSV Galası'nda

        Yılın ilk İKSV Galası Cannes'dan Sundance'e, Avrupa Film Ödülleri'nden Oscar'a, yılın en çok konuşulan en dokunaklı filmlerinden, çokça övgü ve ödül toplayan, belki de Oscarlarda aynı anda hem animasyon hem belgesel hem de yabancı filme aday olan ilk film olarak tarihe geçecek: Flee.

        Flee, çocuk yaşta Afganistan'dan Danimarka'ya mülteci olarak gelen Amin'in gerçek hayat hikâyesini anlatıyor. Evlenmek üzere olan Amin, yirmi yıl boyunca kendinden bile sakladığı, zorluklarla kurduğu hayatın alt üst olmasına yol açabilecek korkunç sırrıyla yüzleşmek zorunda kalıyor ve göç sürecini ilk defa dile getiriyor. The Hollywood Reporter dergisinin "belgesel tanımını alabildiğine genişletiyor" sözleriyle övdüğü Flee, el çizimi canlandırma sekanslarla arşiv görüntülerini bir araya getiriyor.

        REKLAM

        2022 Oscar'larda hem En İyi Uluslararası Film dalında Danimarka'nın adayı olarak kısa listede yer aldı hem de En İyi Uzun Metraj Belgesel ve En İyi Animasyon dalında aday adayı gösterildi. Cannes 2020 etiketini alan Flee, dünya prömiyerini yaptığı 2021 Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması Belgesel dalında Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı. Flee'nin kazandığı 50'yi aşkın ödül arasında Bağımsız Ruh Ödülleri'nde En İyi Belgesel, New York Eleştirmenler Birliği En İyi Kurmaca Olmayan Film, Avrupa Film Ödülleri En İyi Avrupa Belgeseli, En İyi Avrupalı Uzun Metraj Canlandırma Film ve Avrupa Üniversite Ödülü, Britanya Bağımsız Film Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Bağımsız Film, Gotham Ödülleri'nde Özgürlük Ödülü, Annecy Canlandırma Film Festivali'nde Cristal En İyi Film, Dağıtım Ödülü, En İyi Özgün Müzik ödülleri sayılabilir.

        Flee'nin yapımcıları arasında ünlü oyuncular Riz Ahmed ve Nikolaj Coster-Waldau da yer alıyor.

        Biletler

        Flee biletleri, 12 Ocak Çarşamba 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 14 Ocak Cuma 10.30’da genel satışa açılacak. Biletler passo.com.tr/tr üzerinden, Passo perakende noktalarından ve İKSV gişesinden alınabilir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa