Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook ofise dönecek çalışanların aşı yaptırması gerektiğini açıkladı - Teknoloji Haberleri

        Sosyal medya devi Facebook, ABD'de çalışanlarından ofislere dönebilmeleri için koronavirüse karşı aşılamaları gerektiğini bildirdi.

        Facebook İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Lori Goler yaptığı açıklamada, ofislere dönülmesi için aşı politikasını yerel şart ve kurallara bağlı olarak uygulanacağını ifade etti. Tıbbi nedenlerden ötürü aşı yaptıramayan çalışanalra ise farklı seçenekler sunulacağını belirtti.

        Dün de bir başka teknoloji devi Google çalışanlarından ofislere dönmeden önce aşı yaptırmalarını istemişti. Google'ın CEO'su Sundar Pichai, ofislerde çalışan herkes için korona virüs aşısı yaptırmanın zorunlu olduğunu belirtti. Uygulamanın ilk olarak önümüzdeki haftalarda ABD'de başlayacağını belirten Pichai, daha sonra tüm ofislerde geçerli olacağını kaydetti.

        KALICI OLARAK EVDEN ÇALIŞABİLİRLER

        Delta mutasyonunun vaka sayılarında artışa yol açması nedeniyle ofislere dönüşü 1 Eylül'den 18 Ekim'e erteleyen Google, özel durumdaki kişilerin 2021 yılı sonuna kadar evden çalışmak için başvurabileceğini, herhangi bir çalışanının ise isterse kalıcı olarak evden çalışmak için başvuruda bulunabileceğini belirtti. Google'ın dünya genelinde 144 bin çalışanı bulunuyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa